Ook dit jaar hebben we weer een aantal weekendreisjes naar de Belgische Ardennen in het programma opgenomen. Korte reisjes uitermate geschikt om er even tussen uit te zijn, voor individuelen, maar zeker ook voor kleinere of misschien wat grotere groepjes.

Reisprogramma

1e dag: Na de ophaalroute rijden we met een korte onderbreking voor een kopje koffie rechtstreeks naar La Roche-en Ardenne, waar we zo rond het middaguur zullen arriveren. Na aankomst kunt u het leuke stadje alvast verkennen en op eigen gelegenheid een hapje eten. In La Roche is van alles te zien en te beleven. Het middeleeuwse feodale kasteel, dat hoog boven het stadje uittorent, Grès de La Roche waar de geschiedenis van het aardewerk wordt verteld, het plaatselijke wildpark, het Museum Slag om de Ardennen, het toeristische treintje etc. etc. La Roche is tevens vertrekpunt van diverse wandel- en fietsroutes. In de loop van de middag gaan we naar ons Hotel Floréal La Roche-en-Ardenne dat ca. 800 m buiten het centrum ligt.

2e dag: Vandaag maakt de chauffeur een mooie bustocht door de Ardennen. Stops zijn gepland in ondermeer het stadje Bouillon gelegen aan de Franse grens. Deze plaats is vooral bekend door kruisridder Godfried van Bouillon, wiens kasteel hoog boven de rivier de Semois en het stadje uittorent. Bouillon heeft een sfeervol centrum met veel winkeltjes en terrasjes. Na dit bezoek rijden we via een mooie route, die zoveel mogelijk langs de slingerende Semois zal gaan, naar het plaatsje Orval, bekend van de plaatselijke Cisterciänzerabdij en het aldaar gebouwen trappistenbier. De rondleiding door de abdij omvat een bezoek aan de ruïnes, een audio-visuele voorstelling over de geschiedenis en het kloosterleven en een route door de huidige abdij, het museum, de traditionele apotheek en de kloostertuin. ’s Avonds na het diner is er een dansavond in het hotel.

3e dag: Nadat de bagage in de bus is gegaan kunt u eerst nog wat tijd in La Roche doorbrengen. U kunt misschien nog een wandeling maken of een souvenir kopen voor thuis. Op weg naar huis wordt nog een stop ingelast in Remouchamps, waar we de plaatselijke druipsteengrotten zullen bezoeken. De grot wordt te voet bezocht over een afstand van 800 meter door spectaculaire zalen en galerijen. De terugkeer gebeurt met een bootje over een afstand van 700 meter, meteen de langste ondergrondse vaartocht ter wereld! De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

U verblijft in Hotel Floréal La Roche-en-Ardenne, een kasteelachtig hotel. Alle kamers zijn voorzien van badkamer met douche, wc, haardroger, televisie, telefoon en mini koelkast. Het 4 ha. grote domein ligt langs de oever van rivier de Ourthe op ca. 800 m vanaf het centrum van La Roche. Naast een prima restaurant, taverne, lift, biedt het domein o.a. minigolf, een buitenbad (juli en augustus), tennisbanen, petanque en bowlingbanen.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangenmenu)
• 1x speciaal Ardeens buffet
• afscheidsdiner
• bezoek Abdij van Orval
• bezoek grotten van Remouchamps
• dansavond
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 30,-

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!