De unieke combinatie van natuur en cultuur, het vriendelijke klimaat en de aantrekkelijke prijs, zorgt er voor dat steeds meer mensen een vakantiereis maken naar het verrassend mooie en gastvrije Kroatië.

Geniet van zonnig Istrië. Istrië is het grootste schiereiland in de Adriatische zee. Drie landen delen het eiland, namelijk Slovenië, Italië en het land waar wij verblijven: Kroatië. Het grootste deel van Istrië is Kroatisch. Vanwege de prachtige kustplaatsen, de blauwe zee en het Mediterraan klimaat is het altijd erg in trek geweest bij toeristen. De Romeinen vonden het prettig in dit gebied. Zij bouwden er huizen en zelfs een amfitheater. De handel en Venetiaanse invloeden hebben gezorgd voor prachtige kustplaatsen waar het vandaag de dag nog steeds goed toeven is.

Vrsar is een levendig vissersplaatsje met een bijna 2000 jaar oude geschiedenis. Het plaatsje is van een unieke schoonheid, heeft een grillige kustlijn en een nagenoeg ongerepte natuur. Het herbergt tal van bezienswaardigheden waaronder een archipel van 18 onbewoonde eilandjes, het schiereiland Montraker, de haven, grot Baredine, het beeldenpark van Dušan Džamonja, een Romeinse opslagplaats en begraafplaats, oude Romeinse stadspoort etc.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Via een route over de Duitse snelwegen rijden we naar ons overnachtinghotel in Zuid-Duitsland of Oostenrijk.

2e dag:
Na het ontbijt rijden we verder richting Kroatië. Onderweg wordt een langere pauze ingelast in Bled, idyllische gelegen aan het Meer van Bled. We arriveren bij ons hotel in Vrsar in de vroege middag zodat u nog tijd heeft het hotel en het stadje te verkennen.

3e dag:
Vandaag bezoeken we het stadje Rovinj, waar we een kijkje nemen in het schilderachtige historische centrum en het in de zomermaanden zeer populaire Poreč, waar u een wandeling kunt maken door straatjes die al zijn aangelegd in de Romeinse tijd.

4e dag:
Opatija, gelegen in het noorden van Kroatië, heeft door de beschermende werking van de bergen van het Ucka massief een bijzonder aangenaam klimaat. De boulevard is ruim 10 kilometer lang en staat vol met bloemen en tropische planten.

5e dag:
Vrije dag. U kunt gebruik maken van de faciliteiten van het hotel, een wandeling maken of de bezienswaardigheden in Vrsar bezoeken.

6e dag:
Tijdens een rit door het schiereiland Istrië worden op diverse plaatsen korte en langere pauzes ingelast. Onder andere in het stadje Pula, de meest zuidelijke stad van Istrië. De grootste publiekstrekker van deze stad is zonder twijfel het indrukwekkende amfitheater. Pula hoorde tot en met 1947 bij Italië en kent dan ook vele Venetiaanse invloeden. 

7e dag: Eerste dag van de terugreis. We gaan vandaag de grens over naar Slovenië en brengen een bezoek aan de bekende druipsteengrotten van Postojna (entree niet inbegrepen). Deze grotten zijn schitterend en zeker de moeite waard. Vol indrukken rijden we terug naar ons overnachtingshotel in Oostenrijk of Zuid-Duitsland.

8e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Op de heen- en terugreis wordt overnacht in een prima middenklasse hotel in Zuid-Duitsland of Oostenrijk. Alle kamers zijn voorzien bad, föhn, wc, telefoon, televisie en minibar. In Vrsar hebben we kamers gereserveerd in het driesterren hotel Pineta, gelegen vlakbij het centrum en de jachthaven. Alle kamers zijn voorzien van douche, wc en televisie. Het hotel heeft een lift, prima restaurant, gezellige bar, wellness en buitenbad.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (ontbijtbuffet en dinerbuffet, bij de overnachtingshotels 3-gangendiner)
• afscheidsdiner
• parkeer en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
• eenpersoonskamer € 90,- 
• entree grotten Postojna ca. € 30,-

Beoordelingen

Vertrekdata Vrsar

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
01-10-2022 8 dagen
€650,00
€590,00
Direct boeken
08-10-2022 8 dagen
€650,00
€590,00
Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!