Volendam is alom bekend. In Nederland, maar ook ver daarbuiten. Gelegen aan het Markermeer heeft het oude vissersdorp op velerlei gebied, waaronder de klederdracht, de vis en de muziek en de sport een naam opgebouwd.

Volendam behoort tot de gemeente Edam-Volendam en heeft ruim 36.000 Inwoners. Mede door haar typische Hollandse uitstraling wordt het gezien als een van de mooiste dorpen van Nederland en trekt het veel, vooral ook buitenlandse, toeristen. Een wandeling over de Dijk, de typische klederdracht, de gerookte paling en de ligging nabij het voormalige eiland Marken en Amsterdam (20 km) zijn allemaal redenen dat mensen deze unieke plaats bezoeken.

Reisprogramma

1e dag: Na de ophaalroute rijden we noordwaarts. Met een korte onderbreking voor een kopje koffie rijden we rechtstreeks naar Volendam waar we rond het middaguur bij palingrokerij Smit-Bokkum eerst de lunch gebruiken. Aansluitend volgt een korte rondleiding waarna u nog even kunt rondkijken in het Palingsoundmuseum. Aansluitend nog wat vrije tijd en Volendam voordat we inchecken in Hotel Spaander.

2e dag:
Na het ontbijt gaan we naar de Simonehoeve. Hier krijgt iedereen een Volendam ’s kostuum aan en krijgen we een rondleiding en kaasproeverij. Er wordt een groepsfoto in klederdracht gemaakt. Na de lunch maken we een mooie bustocht o.l.v. de chauffeur. Afhankelijk van het weer zal op een of meerdere plekken een korte of langere pauze worden ingelast. Bijvoorbeeld in Monnickendam of op het voormalige eiland Marken.

3e dag:
Na een korte rit bereiken we de haven in Enkhuizen. Met een boot varen we naar het Zuiderzeemuseum, dat bestaat uit een binnen- en een buitenmuseum. In het buitenmuseum vinden we authentieke huizen, winkels en werkplaatsen waar men mee kan kijken met ambachtslieden. En de sfeer van het dagelijkse leven van toen kan beleven. Het binnen museum is de schatkamer van de Zuiderzee met verschillende collecties. Aansluitend is er nog tijd om het stadje Enkhuizen zelf te verkennen voordat we terugrijden naar ons hotel.

4e dag: In het plaatsje Den Ilp staat bij Café de Drie Zwanen, de buren van wijlen Anton Heijboer en zijn vele vrouwen, de koffie klaar. Op grootbeeld kijken we naar het grappige bezoek van Andre van Duin als mijnheer Wijdbeens aan deze excentrieke kunstschilder. Na de lunch rijden we naar de Zaanse Schans.

5e dag:
In Amsterdam bezoeken we eerst ‘This is Holland’, een 5-D vluchtsimulatie over Nederlands mooiste bezienswaardigheden, een werkelijk unieke vliegervaring. Aansluitend is er een rondvaart met een pannenkoekenlunch aan boord.

6e dag:
Na het ontbijt verlaten we Volendam. Bij Enkhuizen rijden we de Markerwaarderdijk oftewel Houtribdijk op en steken zo de voormalige Zuiderzee over naar Lelystad. Langs de Oostvaardersplassen, waar we een pauze inlassen voor de lunch, rijden we naar Almere, waar in 2022 de Floriade wordt georganiseerd. Wellicht kunnen we een glimp opvangen van dit unieke evenement. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

U verblijft in het legendarische driesterren Hotel Spaander, gelegen aan de haven, in het hart van Volendam. Alle comfortabele kamers zijn voorzien van douche of bad, toilet, föhn, televisie, airco, koffie- en theefaciliteiten en hebben uitzicht over het Markermeer of het dorp. Het hotel heeft een lift, een sfeervol restaurant De Herberg, pub, lobbybar, binnenbad en sauna.

Inbegrepen

• verzorging op basis van volpension vanaf de lunch op de eerste dag t/m het afscheidsdiner op de laatste dag
• welkomstdrankje
• bezoek palingrokerij Smit-Bokkum en Palingsoundmuseum
• rondleiding kaasboerderij incl. proeverij
• groepsfoto in Volendammer klederdracht
• entree Zuiderzeemuseum
• film André van Duin en Anton Heijboer incl. koffie met iets lekkers
• dagje Amsterdam incl. vluchtsimulatie en rondvaart met pannenkoekenlunch
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 200,-

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Volendam

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
29-05-2022 6 dagen €790,00 Direct boeken
03-07-2022 6 dagen €790,00 Direct boeken
25-09-2022 6 dagen €790,00 Direct boeken
09-10-2022 6 dagen €790,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!