Volendam is alom bekend. In Nederland, maar ook ver daarbuiten. Gelegen aan het Markermeer heeft het oude vissersdorp op velerlei gebied, waaronder de klederdracht, de vis en de muziek en de sport een naam opgebouwd.

Het noordelijke deel van de provincie Noord Holland is voor veel buitenlandse toeristen precies dat wat men voor ogen heeft als men zich een beeld vormt van Nederland. Bijna alles wat typisch Nederlands is vindt men hier terug. Polderlandschappen, kaasmarkten , molens, bollenvelden, vissersdorpjes, klederdrachten en water, vooral veel water.

Volendam behoort tot de gemeente Edam-Volendam en heeft ruim 36.000 Inwoners. Mede door haar typische Hollandse uitstraling wordt het gezien als een van de mooiste dorpen van Nederland en trekt het veel, vooral ook buitenlandse, toeristen. Een wandeling over de Dijk, de typische klederdracht, de gerookte paling en de ligging nabij het voormalige eiland Marken en Amsterdam (20 km) zijn allemaal redenen dat mensen deze unieke plaats bezoeken.

Reisprogramma

1e dag: Na de ophaalroute rijden we noordwaarts. Met een korte onderbreking voor een kopje koffie rijden we rechtstreeks naar Volendam waar we rond het middaguur bij palingrokerij Smit-Bokkum eerst de lunch gebruiken. Aansluitend volgt een korte rondleiding waarna u nog even kunt rondkijken in het Palingsoundmuseum. Aansluitend nog wat vrije tijd en Volendam voordat we inchecken in Hotel Spaander.

2e dag: Eerste Kerstdag. Na het ontbijt gaan we naar de Simonehoeve. Hier krijgt iedereen een Volendams kostuum aan en krijgen we een rondleiding en kaasproeverij. Er wordt een groepsfoto gemaakt in klederdracht. Na de lunch maken we een mooie bustocht o.l.v. de chauffeur. Kerstdiner in het hotel.

3e dag: Tweede Kerstdag. In het plaatsje Den Ilp staat bij Café de Drie Zwanen, de buren van wijlen Anton Heijboer en zijn vele vrouwen, de koffie klaar. Op grootbeeld kijken we naar het grappige bezoek van Andre van Duin als mijnheer Wijdbeens aan deze excentrieke kunstschilder. Na de lunch rijden we via een mooie route rijden we daarna naar de Zaanse Schans, dat ook in de wintermaanden een bezoek meer dan waard is. In de loop van de middag keren we terug naar ons hotel in Volendam.

4e dag: Na het ontbijt verlaten we Volendam. Bij Enkhuizen rijden we de Markerwaarderdijk oftewel Houtribdijk op en steken zo de voormalige Zuiderzee over naar Lelystad. Langs de Oostvaardersplassen, waar we een pauze inlassen voor de lunch, rijden we naar Almere, waar in 2022 de Floriade wordt georganiseerd. Misschien kunnen we al een glimp opvangen van de aanleg van dit unieke evenement. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

U verblijft in het legendarische driesterren Best Western Hotel Spaander, gelegen aan de haven, in het hart van Volendam. Alle comfortabele kamers zijn voorzien van douche of bad, toilet, föhn, televisie, airco, koffie- en theefaciliteiten en hebben uitzicht over het Markermeer of het dorp. Het hotel heeft een lift, een sfeervol restaurant De Herberg, pub, lobbybar, binnenbad en sauna.

Inbegrepen

• verzorging op basis van volpension vanaf de lunch op de eerste dag t/m het afscheidsdiner op de laatste dag
• feestelijk 4-gangenkerstdiner op 1e en 2e kerstdag
• welkomstdrankje
• bezoek palingrokerij Smit-Bokkum en Palingsoundmuseum
• rondleiding kaasboerderij incl. proeverij
• groepsfoto in Volendammer klederdracht
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 120,- (beperkt beschikbaar)

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!