Het Weserbergland, gelegen in het hart van Duitsland, is een geliefd reisdoel voor zowel een langere als ook een korte vakantie. Deze streek, met haar sprookjesachtige landschap, is bekend om haar glooiende heuvels, de machtige rivier de Weser, kastelen, burchten, natuurparken, sfeervolle dorpjes en fraaie stadjes.

In de Middeleeuwen kwamen in het hart van het Weserbergland, op het kruispunt van enkele belangrijke handelsroutes, de Hanzesteden Höxter, Brakel, Warburg en Nieheim tot grote economische bloei. Prachtige vakwerkhuizen met fraaie gevels en erkers, velen met kunstzinnig houtsnijwerk, getuigen nu nog van de vroegere rijkdom van deze regio. Diverse wereldberoemde sprookjes en sagen vinden hun oorsprong in het Weserbergland: o.a. de rattenvanger van Hamelen, Assepoester en Baron von Münchhausen.

Onze standplaats Vlotho behoort tot de Kreis Herford en heeft een kleine 20.000 inwoners. Het stadje ligt aan de rand van het Weserbergland, aan de grootste bocht die de rivier de Weser op weg naar Bremerhaven maakt. In de directe omgeving liggen tal van kastelen, burchten en kloosters. Vanaf de ruïnes van Burg Vlotho, heeft men een mooi uitzicht over het Weserbergland. Het stadje heeft een eigen Heimatmuseum, dat in de weekenden te bezoeken is.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. We rijden rechtstreeks naar het stadje Soest waar we nog voor de middag aankomen. Na aankomst kunt u op eigen gelegenheid lunchen, winkelen of een wandeling maken. De Altstadt van Soest heeft veel te bieden; vakwerkhuizen, mooie stadsgezichten, bijzondere stadstuinen, de Dom, volgens velen de mooiste van Duitsland, het Dommuseum etc. Er is een ruim aanbod aan winkels, boetieks, ‘Gasthöfe’ en restaurants. Soest doet er momenteel alles aan om ook de jaarlijkse kerstmarkt, mogelijk in een wat aangepaste vorm, door te kunnen laten gaan. In de loop van de middag rijden we verder naar ons hotel in Vlotho.

2e dag: Na het ontbijt rijden we naar het recentelijk voor vele miljoenen opgeknapte Kaiser Wilhelm Denkmal in Porta Westfalica. Vanaf dit hooggelegen, 88 meter hoge monument heeft men een werkelijk magnifiek uitzicht over het Weserbergland, het stroomgebied van de Weser en het stadje. Na dit bezoek rijden we naar de stad Münster waar we vroeg in de middag arriveren. In deze gezellige, historische universiteitsstad kunt u op uw gemak rondkijken, een wandeling maken of een terrasje of een ‘Gaststätte’ opzoeken. De moeite van het bekijken waard zijn zeker de historische Prinzipalmarkt, de uitgaanswijk Kuhviertel, het stadskasteel en de St. Paulus-Dom. Misschien kunt u ook kijkje nemen op de Weihnachtsmarkt. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

U verblijft in het uitstekende viersterren Hotel Essential by Dorint, gelegen tussen Vlotho en het stadje Herford. Alle kamers
zijn met lift bereikbaar en voorzien van douche of bad, föhn, televisie, telefoon en een zitje. Het hotel heeft een uitstekend
restaurant ‘Sellmann’, gezellige Bierstube, wellness met o.a. stoombaden, whirlpools en sauna en een werkelijk unieke 18 holes
3D Black Light minigolfbaan, waar gasten (tegen betaling) gebruik van kunnen maken.

Inbegrepen

• 1x overnachting
• 1x prima warm-koud diner buffet
• 1x uitgebreid ontbijtbuffet
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• muziekavond
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids- veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 17,-

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Vlotho

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
27-11-2020 2 dagen €149,00 Direct boeken
28-11-2020 2 dagen €149,00 Direct boeken
11-12-2020 2 dagen €149,00 Direct boeken
12-12-2020 2 dagen €149,00 Direct boeken
18-12-2020 2 dagen €149,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!