Groothertogdom Luxemburg is een ideaal uitgangspunt voor een korte krokusvakantie. Het landschap van dit ministaatje wordt gekenmerkt
door glooiende heuvels, maar ook ruige rotspartijen.

Verder zijn er uitgestrekte bossen, grote weidevelden en vele snelstromende riviertjes waaraan sfeervolle, vriendelijke dorpjes en kleine stadjes zijn gelegen. Ook in de winter is een verblijf in Luxemburg erg de moeite waard.
Luxemburg kent vele historische plaatsjes. Een van de meest bekende is wel het middeleeuwse burchtstadje Vianden. Vianden is ook een van de eerste ‘toeristenstadjes’ van het land. Al meer dan 100 jaar komen toeristen uit heel de wereld naar deze plaats om een kijkje te nemen in de smalle straatjes, de gotische kerken, de ringmuur met zijn verdedigingstorens en de machtige, gerestaureerde Oranienburcht. Ook de talrijke met veel zorg aangelegde wandelwegen, de adembenemende vergezichten, de prachtige natuur
en de omliggende bossen zijn redenen om het pittoreske Vianden met een bezoek te vereren.

Reisprogramma

1e dag: Met een korte pauze voor een kopje koffie rijden we rechtstreeks naar Vianden, waar we rond
het middaguur zullen arriveren. Na aankomst is er volop tijd om op verkenning uit te gaan. Indien mogelijk en bij voldoende belangstelling brengen we een bezoek aan het informatiecentrum van de ondergrondse waterkrachtcentrale.


2e dag: Na het ontbijt rijden we rechtstreeks naar Luxemburg-stad. Deze meer dan duizend jaar oude stad was ooit een van de sterkste vestingen ter wereld. We maken een rondrit door de stad o.l.v. een deskundige gids, waarbij we de meeste bezienswaardigheden waaronder de Kazematten, het Hertogelijk Paleis en de kathedraal te zien zullen krijgen. Aansluitend is er nog volop tijd om op eigen gelegenheid in het centrum van de stad rond te kijken.


3e dag: Vandaag maken we o.l.v. de chauffeur een mooie tocht door het Mullerthal. Dit volgens velen mooiste stukje Luxemburg, wordt gekenmerkt door vele kloven, ruige rotspartijen, watervallen en grotten en wordt dan ook ‘Klein Zwitserland’ genoemd. Zeker indien alles met een laagje sneeuw is bedekt zal deze rit tot ieders verbeelding spreken.


4e dag: Via een mooie route rijden we naar Trier, de oudste stad van Duitsland. Trier heeft vele gezichten,
hetgeen logisch is bij een stad met een meer dan 2000 jaar oude geschiedenis. ‘Roma Secunda’, het tweede Rome, zo werd Trier door de Romeinen gedoopt. Bij elke stap die men in Trier zet wordt men dan ook geconfronteerd met het verleden. Ook in Trier zal een gids ons wegwijs maken en ons de mooiste plekjes laten zien.

5e dag: Middels een mooie route door het winterse landschap van de Belgische Ardennen rijden we langzaam huiswaarts. De route gaat o.a. via Bastogne, Houffalize, La Roche en Ardennes, Hotton en Durbuy. Op enkele plaatsen zal een korte of langere pauze worden gemaakt om de benen te strekken maar ook een kopje koffie en de lunch. De reis wordt besloten met een prima diner. 


Hotel

Wij hebben kamers gereserveerd in het driesterren Hotel Belle Vue gelegen aan de rand van het centrum van Vianden. Hotel Belle-Vue is een modern ecologisch hotel. Het hotel wordt ’s zomers geheel verwarmd door middel van Solarenergie en warmte-terugwinning uit de koelcellen. In de winter wordt gebruik gemaakt van houtsnippers. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad, toilet, televisie, kluisje, bureau, telefoon met wekservice. Het hotel heeft een lift, prima restaurant, gezellige bar, sauna en binnenbad.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en een prima 3-gangen-keuze-diner)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• gids voor sightseeing Luxemburg-stad
• gids voor sightseeing Trier
• parkeer en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten  zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 100,-.

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Vianden

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
18-02-2023 5 dagen €495,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!