De Montafon is gelegen in het kleinste ‘Bundesland’ van Oostenrijk, de Vorarlberg en strekt zich uit van Bludenz tot aan de voet van de Silvretta. Door het dal stroomt het riviertje de Ill, dat op de Silvretta ontspringt en tevens de voedingsbron is van een aantal stuwmeren hoog in de bergen.

De naam Montafon komt uit het Rhaeto-Romaans en betekent berg (mont) en kloof (tovone), twee begrippen waar je in deze omgeving niet omheen kunt. Met zijn 1161 km aan gemarkeerde wandelpaden is het een wandelparadijs voor wandelaars en bergbeklimmers. Wij hebben voor u een aantal mooie en afwisselende wandelingen geselecteerd, waarbij u kunt genieten van de natuur en prachtige vergezichten. Ook is er voldoende tijd en gelegenheid om te pauzeren en te eten. Door het gebruik van gondelbanen worden de grootste stijgingen overwonnen, hierdoor zijn de wandelingen relatief ‘gemakkelijk’ en voor mensen met een goede conditie en vaste tred goed te doen.

Foto's: Montafon Tourismus GmbH, Schruns -  Stefan Kothner

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst bij het hotel aan het eind van de middag.

2e dag: Wandeling van het bergstation Golmerbaan via de Latschätzalpe naar de Lindauer Hütte. Terug door het mooie Gauertal. Zeer bezienswaardig zijn de prachtige uitzichten op de imposante bergformatie van de Drusenfluh, Drei Türme en de Sulzfluh als ook de rijke Alpenflora tijdens de bloeitijd. Tevens zijn er op deze wandeltocht 13 in de natuur geplaatste kunstobjecten te zien. Vanuit Vandans gaan we met de Golmer gondelbaan naar Bergstation Grüneck op 1890 meter hoogte. Vanaf Berghof Golm loopt het pad afwisselend stijgend en dalend naar de Latschätzalpe, waar ze naast boter en bergkaas ook de traditionele Montafoner “Sura Kees” maken. We lopen verder naar de Lindauer Hütte, aan de voet van de markante berg de Drei Türme. Nadat u aangesterkt bent, kunt u nog de botanische Alpentuin bij deze berghut bezoeken. Aansluitend begint de afdaling naar het Gauertal en lopen we via de Untere Spora-alpe en het Gauertalhaus naar Latschau. Afdaling met de Golmer gondelbaan naar Vandans. Afstand: 11 km; Wandeltijd: ca. 4 uur*

3e dag: Vandaag staat een mooie en afwisselende panoramawandeling van Bergstation Kristberg naar Rellseck en Bartholomäberg op het programma. In de late middeleeuwen werden deze paden door mijnbouwers (Bergknappen) gebruikt. Onze chauffeur brengt ons naar het dalstation van de Kristbergbaan in Silbertal. Hier gaan we met de gondelbaan naar het bergstation van de Kristbergbaan, startpunt van deze wandeling. Het pad loopt via Fulateia naar de idyllisch gelegen Fritzensee, ideale plek voor een rustpauze. Van hieruit gaan we verder naar Alpengasthaus Rellseck, dat door zijn eenmalige ligging tot de mooiste uitzichtpunten van de Montafon geldt. Vervolgens dalen we af naar Bartolomäberg. Van hieruit met het openbaar vervoer naar Vandans. Afstand: 11 km; Wandeltijd: ca. 4 uur*

4e dag: Rustdag: U kunt een bezoek brengen aan Bludenz en/of Schruns of een wandeling maken, bv. een dalwandeling van St. Gallenkirch naar Partenen. Bij voldoende belangstelling organiseert de chauffeur een mooie excursie.

5e dag: Wandeling van de Bielerhöhe naar de Wiesbadener Hütte (2443m), het hoogste punt van deze reis. Onze chauffeur brengt ons via de Silvretta Hochalpenstrasse naar de Bielerhöhe (2032m). We wandelen over de stuwdam en westelijke oever hoog boven het Silvretta stuwmeer en steken de Klostertaler Bach over. Via een breed pad door het Ochsental lopen we eerst licht stijgend, later wat steiler, naar de Wiesbadener Hütte. Onderweg heeft men uitzicht op de hoge besneeuwde bergtoppen van de Silvretta, zoals de Piz Buin, met zijn 3312 meter de hoogste berg van Vorarlberg. Zelfde weg terug tot aan het Silvretta stuwmeer. Over de oostoever terug naar de Bielerhöhe. Afstand: 14 km; Wandeltijd: ca. 4,5 uur*

6e dag: Wandeling van Kristberg naar Wildried en door het Wasserstubental en Silbertal terug. Deze wandeling begint net als dag 3 bij het bergstation van de Kristberg gondelbaan. We lopen in oostelijke richting via de “Kneippanlage” Siebenbrünnele naar Wildried, het hoogst gelegen hoogveengebied van Europa. We dalen af door het Wasserstubental naar Berggasthaus Hasahüsli en Gasthaus Fellimännle. Vanaf hier wandelen we langs de Teufelsbachwaterval door het mooie Silbertal naar het gelijknamige dorp. Afstand: 14 km; Wandeltijd: ca. 4 uur*

7e dag: Rondwandeling om de Lünersee (1970m), een turquoise blauw meer aan de voet van de Schesaplana. Het wordt ook wel het juweel of de parel van het Rätikongebergte genoemd. De Lünersee was vroeger het grootste natuurlijke bergmeer van de Oostelijke Alpen, maar is nu een stuwmeer. Onze chauffeur brengt ons via een mooie rit door het Brandnertal naar het dalstation van de Lünersee gondelbaan. Bij het bergstation en de Douglass Hütte begint de rondwandeling langs de oever van de Lünersee. Onderweg geniet u van het mooie panorama en de beschermde alpenflora. Afstand: 6 km; Wandeltijd: ca. 2,5 uur*

8e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

*Alle genoemde wandeltijden zijn exclusief pauzes.

Hotel

U verblijft in het driesterren Hotel Brunella van de familie Tschabrun, gelegen in het centrum van Vandans vlakbij de gondelbaan naar de Golm. Alle ruime kamers zijn voorzien van bad of douche, wc, fohn, radio, televisie, safe, telefoon en internetaansluiting. De meeste kamers hebben een balkon. Het hotel heeft een lift, een uitstekend restaurant, een gezellige bar en een eigen midgetgolfbaan.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en keuzediner met saladebuffet)
• 1x ‘Bergfruhstuck’
• grillavond (bij goed weer)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• Heimat- of Tanzabend
• gratis gebruik midgetgolfbaan
• vrij gebruik tennisbanen Vandans
• vrij gebruik buitenbad Vandans
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
• Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer en bootkosten, gebruik bergliften en openbaar vervoer tenzij onder inbegrepen aangegeven.
• 6 dagen Montafon Brandnertal Freizeitpass ca. € 85,-

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. Het betreft een speciale wandelreis, in principe zonder excursies. Bij voldoende belangstelling zal de chauffeur wellicht toch een of enkele excursies organiseren.

Toeslag:
eenpersoonskamer € 105,-

MONTAFON BRANDNERTAL FREIZEITPASS:
Met deze pas kunt u gratis gebruik maken van het openbaar vervoer en 19 bergliften in Montafon, Klostertal, Brandnertal, Walgau en Groβes Walsertal. Tevens heeft u gratis toegang tot diverse musea en openbare zwembaden.

VEILIGHEID
Voor bergwandelingen is een goede uitrusting van belang. Hoge wandelschoenen en lange wandelsokken, twee goede wandelstokken, reserve wandelkleding (het weer kan omslaan), zonnebril/zonneklep/pet, regenkleding, rugzak met iets te eten en drinken voor onderweg en zonnecrème. Zorg verder voor een goede reisverzekering (zelf controleren).

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Wandelreis Montafon

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
26-06-2021 8 dagen €725,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!