De naam Montafon komt uit het Rhaeto-Romaans en betekent berg (mont) en kloof (tovone) . Twee begrippen waar je in deze omgeving niet omheen kunt. Het Montafondal strekt zich uit van Bludenz tot aan de voet van de Silvretta. Door het dal stroom het riviertje de Ill, dat op de Silvretta ontspringt en tevens de voedingsbron is van een aantal stuwmeren hoog in de bergen.
De Montafon is gelegen in het kleinste ‘Bundesland’ van Oostenrijk, de Vorarlberg. Deze Oostenrijkse provincie is het meest westelijk gelegen en grenst daar aan het Bodenmeer. Dit houdt in dat u hier verzekerd bent van een zeer afwisselend landschap. Van het laaggelegen Bodenmeer tot de hoge toppen van het Rätikonmassief, de Silvretta- en de Verwallgroep. Zo is de hoogste top de Piz Bruin van 3312 m.

Het plaatsje Vandans heeft ca. 2600 inwoners en ligt aan de voet van de majestueuze Zimba (2643 m) en de Vandans Steinwand. Het dorp heeft een interessante combinatie van moderne architectuur en traditionele Montafon-huizen, die in de zomermaanden vrijwel allemaal zijn versierd met een weelderige bloemenpracht en zijn omgeven door de mooiste tuinen. Vandans word dan ook vaker het mooiste bloemendorp van Europa genoemd. Het hele jaar door staan hier allerlei sport- en vrijetijdsfaciliteiten tot uw beschikking. De Golmer-baan brengt u naar het wandelgebied van de Golm waar u prachtige wandelingen kunt maken langs indrukwekkende bergtoppen tot aan de Lünersee met zijn kristalhelder water. Andere bezienswaardigheden in het gezellige vakantieplaatsjes zijn o.a. de oude parochiekerk, het geboortehuis van de eerste Landamman (=bestuurder) van de Montafon, een historische bedevaartkapel en de ruïne Valcastiel.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst bij ons hotel in de loop van de middag.

2e dag: ’s Morgens bent u vrij, zodat u het hotel en de omgeving kunt verkennen. ’s Middags rijden we het plaatsje Bürs, waar de weg door het Brandnertal, het hooggebergtedal van de Alvier, begint. We nemen deze middag tevens een kijkje bij de Lünersee. Indien de tijd het toelaat kan op de weg terug naar het hotel even worden gestopt in Schruns, een van de voornaamste toeristenplaatsen van Oostenrijk of in Bartolomäberg, dat wordt beschouwd als het oudste stadje (13e eeuw) in de Montafon.

3e dag: Een dagtocht naar de Bodensee is vanuit Vandans een must. De historische Duitse stad Lindau is één van de drukst bezochte plaatsen aan het meer. Een stad met mediterrane flair, schilderachtige steegjes, een sfeervolle havenpromenade en diverse bezienswaardigheden waaronder de Pulverturm, de Mangturm, de Peterskirche, het oude Raadhuis en de haven. Indien de tijd het toelaat kan eventueel nog een bezoek worden gebracht aan de levendige hoofdstad van de Vorarlberg, Bregenz, bekend om zijn Middeleeuwse centrum en de jaarlijkse ‘Festspiele’. Uiteraard behoort een boottocht ook tot de mogelijkheden.

4e dag: Bij goed weer gebruiken we het ontbijt op 1900 meter hoogte. De rest van de dag bent u vrij. U kunt een wandeling maken gebruik maken van de hotelfaciliteiten, waaronder de minigolfbaan, of u vermaken in het plaatsje Vandans. U kunt ook met de Montafonerbahn naar Bludenz en/of Schruns gaan om daar een kijkje te nemen.

5e dag: Vandaag maken we een tocht naar het Großes Walsertal en het Bregenzer Wald. Het Großwalsertal dankt zijn naam aan de Zwitserse boeren uit het kanton Wallis, die zich hier in het verleden hebben gevestigd. Het dal wordt gekenmerkt door kleine, schilderachtige dorpjes, die bekoorlijk zijn gelegen tussen groene weiden en velden op hooggelegen terrassen vanwaar men een fraai uitzicht heeft in alle windrichtingen. Het landschap van het Bregenzer Wald is bijzonder afwisselend. Het begin van het dal is breed, zacht glooiend en uitgestrekt. Hier liggen net als in het Großes Walsertal de sfeervolle boerendorpen. Wat verder vernauwt het dal zich tot een karakteristiek Alpendal. De indrukwekkende Alpentoppen blijven alom het landschap beheersen. In de loop van de middag keren we terug naar ons hotel.

6e dag: De tocht over de Silvretta Hochalpenstraße die vandaag op het programma staat, is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van deze reis. Van Mautstelle tot Mautstelle is deze weg ruim 23 km lang. Op enkele plaatsen is het stijgingspercentage 11%. Vanaf de Vermunt Stausee heeft men een uniek uitzicht op de vele hoge bergtoppen van o.a. de Verwallgroep. Nog hoger, bij de Bielerhöhe, ligt de immens grote Silvretta Stausee, vanwaar men zo mogelijk een nog mooier uitzicht heeft. In de loop van de middag keren we weer terug naar ons hotel.

7e dag: Na het ontbijt rijden we naar het oudste stadje van Zwitserland, Chur. De hoofdstad van Graubünden ademt een plezierige, ontspannen en ietwat ouderwetse sfeer uit. Chur is indrukwekkend gelegen tussen een krans van hoge met sneeuw bedekte bergtoppen. Het stadje herbergt vele bezienswaardige gebouwen en wordt gekenmerkt door zijn smalle straatjes en steegjes. Vanwege de beschutte ligging heeft Chur een zacht klimaat en daardoor ook een rijke flora.

8e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

U verblijft in het driesterren Hotel Brunella van de familie Tschabrun, gelegen in het centrum van Vandans vlakbij de gondelbaan naar de Golm. Alle ruime kamers zijn voorzien van bad of douche, wc, föhn, radio, televisie, safe, telefoon en internetaansluiting. De meeste kamers hebben een balkon. Het hotel heeft een lift, een uitstekend restaurant, een gezellige bar en een eigen midgetgolfbaan.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en keuzediner met saladebuffet)
• 1x ‘Bergfrühstück’
• Grillavond (bij goed weer)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• Heimat- of Tanzabend
• gratis gebruik midgetgolfbaan
• vrij gebruik tennisbanen Vandans
• vrij gebruik buitenbad Vandans
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 70,-

Beoordelingen
Helaas, deze reis is volgeboekt of niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!