De provincie Zeeland heeft een naam hoog te houden als het over privétuinen gaat.
In Zeeland gingen immers de eerste tuinen open en raakte Nederland bekend met het fenomeen van tuinen bezoeken.

Namen als de Tintelhof en de Kempenhof werden bekend bij tuinliefhebbers. Die generatie tuineigenaren heeft veel voor tuinieren in Nederland betekend. Een tijdje geleden hebben ze echter plaats gemaakt voor de volgende generatie. Zo namen nieuwe tuinen het estafettestokje over. Het is nog steeds mogelijk om leuke tuinen in Zeeland te bezoeken. De provincie die ongeveer het beste tuinklimaat van Nederland heeft. Het spreekt voor zich dat elke tuin weer verschilt van de vorige. Natuurlijk spelen rozen, die zo goed op de Zeeuwse klei groeien, in veel tuinen een belangrijke rol. We zullen echter ook een mediterrane tuin bezoeken en een tuin die uit alleen vaste planten bestaat. Of wat dacht u van een echte grassentuin. De variatie is ongekend groot in Zeeland!

Reisprogramma

1e dag: Na de ophaalroute rijden we richting Zeeland. Onderweg bezoeken we privétuin Tielens & Tielens in het Noord Brabantse Hoeven. Hier worden we hartelijk ontvangen met koffie of thee waarna we een rondleiding door de tuin krijgen. Verder richting Zeeland wordt er gestopt in Halsteren voor een bezoek aan Landgoed Den Hertgang. Ook hier is er ontvangst met koffie, gevolgd door een korte inleiding, waarna we met een gids door de tuinen en het arboretum gaan. Aankomst in Terneuzen in de late namiddag.

2e dag:
Na het ontbijt vertrek naar Walcheren voor een bezoek aan enkele mooie tuinen en de stad Middelburg. Als eerste bezoekt u de privétuin De Houtenhandsche Hof in Koudekerke. In deze prachtige tuin is tevens een permanente expositie van diverse kunstwerken. Daarna wordt er gestopt in de stad Middelburg waar op eigen gelegenheid geluncht kan worden en eventueel een kleine wandeling kan worden gemaakt. ’s Middags bezoeken we de Middellandse Zeetuin Uilenbroek in Buttinge. Een kleurrijke tuin met bijzondere ‘follies’ om u in mediterrane sferen te brengen. In de late namiddag keren we terug naar het hotel in Terneuzen.

3e dag:
Deze dag staat in het teken van de rozentuinen van Zeeland. We rijden eerst naar Oostkapelle voor een bezoek aan de romantische rozentuin van mevrouw van Baalen. Daarna gaan we naar Kats voor de bekende Zeeuwse Rozentuin met een kwekerij. Hier kan op eigen gelegenheid worden geluncht. ’s Middags is er nog gelegenheid om het stadje te verkennen. Daarna rijden we terug naar Terneuzen.

4e dag:
Wederom een dag met bezoek aan enkele mooie privé tuinen waaronder De Pionier-Ster in Grijpskerke. Tijdens de tussenstop in Veere hebben we gelegenheid om in dit pittoreske stadje de lunch te gebruiken. ’s Middags bezoeken we eerst de tuin De Doolman in Heinkenszand en voordat we terugrijden naar het hotel de privétuin van Louise van den Akker in Baarland.

5e dag:
Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. We rijden eerst naar Biervliet voor een bezoek aan Kwekerij ‘In de goede Aarde’. Na een korte introductie en een kopje koffie of thee, kunt u zelf door de kwekerij lopen. Daarna rijden we naar Breskens waar de lunch voor ons klaar zal staan. Als laatste tuin bezoeken we de privétuin ‘The Hidden Garden’ in Vogelwaarde. We worden door de eigenaren hartelijk ontvangen in één van de tuindelen, waarvan er een is geïnspireerd op de beroemde Spaanse tuin Alhambra. Na dit bezoek rijden we huiswaarts. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in het viersterren Hampshire Hotel Churchill Terneuzen, gelegen op de Zeedijk aan de Westerschelde, op loopafstand van het centrum. Alle kamers zijn voorzien van een zithoek, televisie, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer met toilet, inloopdouche en bad. Het hotel heeft een lift, prima restaurant, gezellige bar, binnenbad, sauna en fietsverhuur.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima diner)
• lunch op de laatste dag
• afscheidsdiner
• begeleiding door Garden Tours reisleider
• programmaboekje met tuinbeschrijvingen
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen: 
• entrees ca. € 95,- p.p.
• lunches ca. € 15,- p.p.p.d.
• Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur en/of reisleider Garden Tours mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 180,-

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!