Trier, is een populaire stad met veel prachtige, veelal historische, bezienswaardigheden . Als één van de bekendste plaatsen in Duitsland trekt de oudste stad van het land jaarlijks vele duizenden bezoekers.

De oude stad herbergt een schat aan cultuur en geschiedenis. Veel bezienswaardigheden stammen uit de tijd van de Romeinen waarvan een aantal ook op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. De moeite van het bekijken waard zijn zonder enige twijfel de Porta Nigra, het Amfitheater, de keizerlijke thermen, de Römerbrücke, de Basilica van Constantijn en Dom St, Peter. Bij een wandeling door de compacte en sfeervolle Altstad waant u zich in vroeger tijden. De stad biedt verder enkele interessante musea en de mogelijkheid voor een rondvaart op de Moezel. Een ruim winkelaanbod, en een keur aan cafés, bars, restaurants, ‘Weinstubes’ en terrasjes maken het aanbod van de stad compleet.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst Trier rond het middaguur. ’s Middags maken we o.l.v. een gids een stadswandeling. De gids zal ons de mooiste plekjes laten zien en tal van wetenswaardigheden vertellen. Aansluitend kunt u zelf de stad verkennen.

2e dag: Vandaag kunt kiezen. U kunt de hele dag op eigen gelegenheid in de stad doorbrengen. Trier biedt voor elk wat wils zodat u zich zeker niet hoeft te vervelen. U kunt er ook voor kiezen deel te nemen aan een excursie ‘Saarschleife’ waarbij een boottocht over de Saar wordt gemaakt en u vanaf een boomkronenpad een werkelijk uniek uitzicht heeft over de meanderende rivier. In de loop van de middag zijn we weer terug in Trier.

3e dag: Terugreis. Na het ontbijt beginnen we op ons gemak aan de terugreis. Onderweg wordt er in het Eifelstadje Monschau een langere pauze ingelast.

Hotel

U verblijft in het viersterren Best Western Hotel Trier City gelegen in het centrum op minder dan 1000 m. vanaf de dom. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad, wc, televisie. Het hotel heeft een lift, restaurant en een bar. Op loopafstand een keur aan restaurants, bars, bezienswaardigheden en winkels.

Inbegrepen

• verzorging op basis van logies met uitgebreid ontbijtbuffet.
• gids voor sightseeing Trier
• parkeer en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids- veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangeven

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
• eenpersoonskamer* € 60,-.
• excursie Saarschleife* € 35,-
* bij boeking op te geven, alleen bij voldoende belangstelling.


Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Trier

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
29-09-2023 3 dagen €295,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!