Ook dit jaar hebben we gekozen voor een ‘klassieke’ Toscane reis. Dit houdt in dat we ons alleen concentreren op de natuur, de bezienswaardigheden en de schoonheid van het volgens velen ‘mooiste stukje van Italië; Toscane!'

Toscane, is een regio in centraal Italië, die in het noorden grenst aan Ligurië en Emilia-Romagna, in het zuiden aan Latium, in het westen aan de Tyrreense Zee en in het oosten aan Umbrië. Naast het enorme aanbod aan historische bezienswaardigheden heeft het glooiende Toscane een prachtig en gevarieerd landschap. Van de altijd groene ‘macchia’, een dichte en doornachtige heestersoort, tot geelgroene weiden, van uitgestrekte pijnboombossen en boomgaarden vol olijfbomen tot keurig in een rij geplante cipressen. Tijdens deze klassieke Toscane reis krijgt u het mooiste van deze uniek streek te zien.

Montecatini Terme was ooit een van de meest mondaine plaatsen in Europa. Beroemd vanwege z’n geneeskrachtige bronnen, groeide het begin 20e eeuw uit tot een luxueus kuuroord met veel prachtige gebouwen, schitterend aangelegde tuinen en parken en fraaie kuurinrichtingen. Het autovrije centrum, de vele winkels, het gevarieerde aanbod aan culturele bezienswaardigheden en een gezellig uitgaansleven staan garant voor een geslaagd verblijf in deze oude stad. Gelegen in het hart van de Toscane is Montecatini Terme daarnaast ideaal gelegen voor het verkennen van deze prachtige streek.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Overnachting in Zuid-Duitsland of Oostenrijk.

2e dag:
Na het ontbijt vervolgen we onze weg richting Italië. Onderweg wordt een langere pauze ingelast in de bijzonder mooie historische kunststad Trento. Aankomst bij het hotel in Montecatini Terme in de loop van de middag.

3e dag: Deze dag wordt een dag vol hoogtepunten. Zo krijgt u in Pisa naast de wereldberoemde Scheve Toren, ook de Dom, het Baptisterium en de prachtige gebouwen aan het Piazza dei Miracoli te zien. In het middeleeuwse Lucca zijn het de stadswallen, de vele kerken en de gezellige straatjes en pleinen, die een bezoek aan deze plaats de moeite waard maken.

4e dag:
Vandaag maken we kennis met Florence, de stad van Leonardo da Vinci en Michelangelo. Een deskundige gids zal ons door de stad leiden en ons ondermeer de Ponte Vecchio (brug van de goudsmeden), de gotische kerk van Santa Croce, de Medici-kapel, Piazza della Signoria en de mooie winkelstraten zoals de Via de Parnebuoni laten zien. Uiteraard is er ook tijd om zelf even rond te kijken in deze cultuurstad bij uitstek.

5e dag:
Rustdag. U kunt een wandeling maken, op uw gemak rond kijken in Montecatini Terme of gebruik maken van de faciliteiten van het hotel. U kunt ook een tocht maken met de ‘Funicolare’, het kabeltreintje. Deze brengt u naar Montecatini Alto, de historische stadskern gelegen op de top van de heuvel. Vanaf de top heeft men een mooi uitzicht op het kuurpark en de stad.

6e dag:
Na het ontbijt rijden we naar de plaats Siena, waar op het marktplein jaarlijks nog middeleeuwse paardenraces worden gehouden. Ook in Siena kunt u enkele Italiaanse meesterwerken, waaronder de Dom met de schitterende Libreria Piccolomini, de kathedraal van St. Dominicus en het Raadhuis bewonderen. Een deskundige gids zal ons rondleiden en ons de mooiste plekjes laten zien. Uiteraard krijgt u ook gelegenheid om op een terrasje aan het Piazza del Campo te proeven van de typische Italiaanse sfeer en een kopje espresso. In de loop van de middag arriveren we dan in San Gimignano, een van de best bewaard gebleven historische steden ter wereld. Kenmerkend voor deze plaats zijn de hoge vierkante torens die het stadsbeeld bepalen.

7e dag:
Vandaag maken we o.l.v. de chauffeur een mooie tocht in de omgeving van Montecatini Terme. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan een van de vele wijngaarden in de streek. Uiteraard kunt u proeven en vrijblijvend iets meenemen voor thuis.

8e dag:
Begin van de terugreis. In een van de idyllisch gelegen plaatsen aan het Gardameer wordt een langere pauze gehouden, zodat u kunt nog eenmaal kunt genieten van een Italiaans ijsje of een echte cappuccino. Overnachting in Oostenrijk of het zuiden van Duitsland. 

9e dag:
Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Op de heen- en terugreis wordt overnacht in een goed en gunstig gelegen hotel in Zuid-Duitsland of Oostenrijk. Alle kamers zijn minimaal voorzien van douche of bad en wc. In Montecatini Terme hebben we kamers gereserveerd in het prima viersterren Hotel Torretta. Alle kamers zijn voorzien van badkamer met douche of bad en haardroger, regelbare airco en verwarming, minibar, safe, telefoon en televisie. Het hotel heeft verder een lift, een prima restaurant gespecialiseerd in Italiaanse en Toscaanse gerechten, een gezellige bar, een buitenbad, een mooie tuin met ligstoelen en fietsverhuur. Het hotel ligt nabij het park, de thermale baden en het centrum. Ook het station van de Funicolare ligt op loopafstand. (ca. 400 m)

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (ontbijtbuffet en 4-gangendiner), bij de overnachtingshotels 3-gangendiner
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• gids voor sightseeing Pisa
• gids voor sightseeing Lucca
• gids voor sightseeing Florence
• gids voor sightseeing San Gimignano
• gids voor sightseeing Siena
• wijnproeverij
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 120,- 

Beoordelingen

Vertrekdata Klassiek Toscane

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
30-09-2023 9 dagen €1050,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!