Prachtig gelegen in het Gurgltal, een zijdal van het Inntal, is het bergdorpje Tarrenz de ideale plaats voor een prachtige kerstvakantie. Een uitstekende verzorging, verrassende excursies, unieke winterse wandelingen en sfeervolle muzikale avonden, staan garant voor een onvergetelijke vakantie.

Het Gurgltal is een breed zijdal van het Oberinntal in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Het dal strekt zich uit over een lengte van ruim 10 km, van Imst tot aan het bekende vakantieplaatsje Nassereith. Door het dal stroomt de Gurglbach die bij Imst in de Inn uitmondt.

Het ontstaan van Tarrenz is voor een groot deel te danken aan het riddergeslacht Starkenburg die al in de 12e eeuw de burcht Altstarkenburg lieten bouwen. Het plaatsje is voor een groot deel in Reto-Romaanse stijl gebouwd en staat in de regio ook bekend als het ‘Hexendorf’. In de 19e eeuw werd er een brouwerij gevestigd die ook heden ten dage nog het beroemde Oostenrijkse bier Starkenberger produceert. Een bezoek aan Knappenwelt Gurgltal, waar u het leven van de mijnwerkers in vroeger tijden kunt aanschouwen, is zeer de moeite waard.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst bij Hotel Gurgltaler Hof in Tarrenz in de late namiddag. Nadat er is ingecheckt, wordt u met een drankje welkom geheten en wordt het diner geserveerd.

2e dag: Via een mooie rit door het winterse Lechtal rijden we naar de Vorarlberg. Onderweg wordt op een of enkele plaatsen een stop ingelast. Onder ander in het plaatsje Lech, waar onze koninklijke familie jarenlang haar wintervakantie doorbrengt.  In het stadje Bludenz bezoeken we de plaatselijke Christkindlmarkt. Via een zoveel mogelijk andere route dan de heenreis rijden we ’s middags weer terug naar ons hotel in Tarrenz. 

3e dag: Vandaag rijden we via de Brennerpas naar de meest noordelijk gelegen Italiaanse stad, Vipiteno. De voormalige mijnwerkersstad herbergt veel kerken en kunstschatten uit tijd van de gotiek. De vele vestingen en kastelen even buiten de historische stadskern getuigen van de belangrijke positie van Zuid-Tirol in de middeleeuwen. In het historische centrum kunnen we tevens een bezoek brengen aan de bijzonder sfeervolle kerstmarkt.

4e dag: Verrassingsdag! De chauffeur zorgt in overleg met de hotelier voor een extra excursie. Dit kan een winterse wandeling zijn, een bezoek aan een bezienswaardigheid of stadje in de omgeving of misschien een mooie winterse rondrit. Laat u verrassen!

5e dag: Vandaag rijden we naar het nabijgelegen Imst, waar we een bezoek brengen aan de wat kleinere maar o zo sfeervolle kerstmarkt aldaar. Tevens maken we onder begeleiding van de hotelier een korte wandeling over het ‘Krippenpfad’ in Imst, waar een 25-tal kerstkribben tentoongesteld worden. 

6e dag: Eerste kerstdag. Vandaag een rustige dag. U kunt gebruik maken van de faciliteiten van het hotel, een wandeling maken of gewoon relaxen. ’s Avonds maken we een fakkelwandeling. 

7e dag: Vandaag maakt de chauffeur een mooie bustocht door het winterse berglandschap. De route gaat richting Seefeld en daarna via het Duitse Garmisch-Partenkirchen en Lermoos terug naar Tarrenz. Indien mogelijk en bij voldoende  belangstelling zal de chauffeur onderweg een winterse koetstocht organiseren.

8e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner. 

Hotel

Net als de laatste jaren hebben wij kamers gereserveerd in het bijzonder gastvrije Hotel Gurgltaler Hof van de familie Happacher. Alle comfortabele kamers zijn voorzien van wc, douche of bad, balkon of terras, telefoon, televisie. Het hotel heeft een lobby, lift, gezellige bar, een sfeervol restaurant, een mooie tuin met terras en een sauna met infraroodcabine.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en 4-gangenkeuze-diner met saladebuffet)
• feestelijke kerstdiners op 24, 25 en 26 december
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• 1x koffie of thee met ‘Apfelstrudel’
• muziekavond met huismuzikant ‘Schnegg Hans’
• muziekavond met Gurgltaler Mander en het Edelweiß Duo
• klein kerstgeschenk op ‘Heiligabend’
• parkeer- en tolkosten 

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 70,- (beperkt beschikbaar)

Muziek:
Naast muziek van huismuzikant ‘Schnegg Hans’ kunt u gedurende de reis optredens verwachten van Gurgltaler Mander en het Edelweiss Duo. Muzikanten uit het Zillertal die in het volksmuziekcircuit alom bekend zijn.

Beoordelingen

Vertrekdata Tarrenz

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
20-12-2021 8 dagen €695,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!