Prachtig gelegen in het Gurgltal, een zijdal van het Inntal, is het bergdorpje Tarrenz de ideale plaats voor een korte voor- of najaarsvakantie. Een uitstekende verzorging, enkele leuke en verrassende excursies en sfeervolle muzikale avonden, staan garant voor een onvergetelijke vakantie.

Het Gurgltal is een breed zijdal van het Oberinntal in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Het dal strekt zich uit over een lengte van ruim 10 km, van Imst tot aan het bekende vakantieplaatsje Nassereith. Door het dal stroomt de Gurglbach die bij Imst in de Inn uitmondt. In de tijd van de Romeinen maakte het Gurgltal deel uit van de Via Claudia Augusta, een handelsroute die de Duitse stad Donauwörth met het Italiaanse Venetië verbond.

Het oeroude dorpje Tarrenz ligt in het Gurgltal, drie kilometer ten noordoosten van Imst. Het ontstaan van Tarrenz is voor een groot deel te danken aan het riddergeslacht Starkenburg die al in de 12e eeuw de burcht Altstarkenburg lieten bouwen. Het plaatsje met ruim 2650 inwoners is voor een groot deel in Reto-Romaanse stijl gebouwd en staat in de regio ook bekend als het ‘Hexendorf’. In de 19e eeuw werd er een brouwerij gevestigd die ook heden ten dage nog het beroemde Oostenrijkse bier Starkenberger produceert. Een bezoek aan Knappenwelt Gurgltal, waar u het leven van de mijnwerkers in vroeger tijden kunt aanschouwen, is zeer de moeite waard.Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst bij Hotel Gurgltaler Hof in Tarrenz in de late namiddag. Nadat er is ingecheckt,
wordt u met een drankje welkom geheten en wordt het diner geserveerd.

2e dag: Na het ontbijt staat een eerste rondrit door de omgeving op het programma. We rijden eerst naar het
Mieminger Plateau, een wijds middelgebergteterras, gelegen op een hoogte van 800-1000 meter. De route
gaat daarna door het romantische, ruige Sellraintal, een zijdal van het Inntal. Onderweg wordt nog een stop ingelast in Kühtai. Dit bergdorpje ligt op een hoogte van ruim 2000 m en wordt omgeven door tientallen bergtoppen die hoger reiken dan 3000 m. Via Imst komen we dan weer aan bij ons hotel in Tarrenz.

3e dag: Vandaag rijden we het Ötztal in, naar de Rettenbachgletsjer, gelegen op een hoogte van ca. 2800 m.
Liefhebbers kunnen met een gondel nog verder omhoog tot ca. 3200 m. Boven aangekomen heeft men schitterende vergezichten over de Oostenrijkse en Italiaanse Alpen. Op de terugweg brengen we nog een bezoek aan het mooie plaatsje Ötz, waar het dal naar is genoemd.

4e dag: Rustdag. U kunt gebruik maken van de faciliteiten van het hotel, een wandeling maken langs bijvoorbeeld de Starkenberger See of gewoon uitrusten. 

5e dag: Via het Ammerwald, langs Schloss Linderhof komen we aan in het plaatsje Oberammergau, wereldbekend door de Passiespelen, maar ook zeer de moeite waard vanwege de prachtig beschilderde gevels en het vele houtsnijwerk. We vervolgen onze route richting Füssen, waar een pauze wordt gemaakt en waar we de sprookjesachtige Duitse Königsschlösser Neuschwanstein en Hohenschwangau kunnen aanschouwen. De architec-tuur en ligging van deze kastelen is werkelijk uniek en spreekt tot ieders verbeelding.

6e dag: De stad Merano bereiken we via een rit over de Reschenpas. Merano is een prachtig kuuroord met
parken, boulevards, een gezellig centrum en heeft een magnifieke mediterrane plantengroei. U kunt op uw gemak rondkijken, winkelen, flaneren over de boulevards, een kijkje nemen bij de thermale baden of een wandeling maken. Bij voldoende belangstelling brengen we een bezoek aan de tuinen van Schloss Trauttmannsdorff, de favoriete winterresidentie van Keizerin Sissi. Rondom de vijver met waterlelies zijn hier maar liefst 80 tuinlandschappen uit de hele wereld aangelegd.

7e dag: Een bezoek aan de hoofdstad van Tirol, Innsbruck, is vanuit Tarrenz eigenlijk een must. Na aankomst
is er volop vrije tijd om te winkelen, de Altstadt met het Goldene Dachl te bekijken. Bij voldoende belangstelling
organiseert de chauffeur een bezoek aan Schloß Ambras of aan de skischans Bergisel. In de loop van de middag rijden we weer terug naar ons hotel. 

8e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Wij hebben kamers gereserveerd in het bijzonder gastvrije Hotel Gurgltaler Hof van de familie Happacher. Alle comfortabele kamers zijn voorzien van wc, douche of bad, balkon of terras, telefoon, televisie. Het hotel heeft een lobby, lift, gezellige bar, een sfeervol restaurant, een mooie tuin met terras, een buitenbad en een sauna met infraroodcabine.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en 4-gangen-keuze-diner met saladebuffet)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• 1x koffie of thee met ‘Apfelstrudel’
• muziekavond met huismuzikant ‘Schnegg Hans’
• muziekavond met Zim Martin
• muziekavond met het Edelweiß Duo
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. Bij de 6-daagse reizen vervalt het programma van dag 4 en dag 6.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 75,- (6-daagse reizen) en € 105,- (8-daagse reizen).

MUZIEK
Naast muziek van huismuzikant ‘Schnegg Hans’ kunt u gedurende de reis optredens verwachten van Zim Martin en het Edelweiss Duo, muzikanten uit het Zillertal die in het volksmuziekcircuit alom bekend zijn.

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Tarrenz

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
03-10-2023 6 dagen €535,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!