Prachtig gelegen in het Gurgltal, een zijdal van het Inntal, is het bergdorpje Tarrenz de ideale plaats voor een winterse vakantie. Een uitstekende verzorging, verrassende excursies, unieke winterse wandelingen en sfeervolle muzikale avonden, staan garant voor een onvergetelijke vakantie.

Het Gurgltal is een breed zijdal van het Oberinntal in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Het dal strekt zich uit over een lengte van ruim 10 km, van Imst tot aan het bekende vakantieplaatsje Nassereith. Door het dal stroomt deGurglbach die bij Imst in de Inn uitmondt. In de tijd van de Romeinen maakte het Girgltal deel uit van de Via Claudia Augusta, een handelsroute die de Duitse stad Donauwörth met het Italiaanse Venetië verbond.

Het oeroude dorpje Tarrenz ligt in het Gurgltal, drie kilometer ten noordoosten van Imst. Het ontstaan van Tarrenz is voor een groot deel te danken aan het riddergeslacht Starkenburg die al in de 12e eeuw de burcht Altstarkenburg lieten bouwen. Het plaatsje met ruim 2650 inwoners is voor een groot deel in Reto-Romaanse stijl gebouwd en staat in de regio ook bekend als het ‘Hexendorf’. In de 19e eeuw werd er een brouwerij gevestigd die ook heden ten dage nog het beroemde Oostenrijkse bier Starkenberger produceert. Een bezoek aan Knappenwelt Gurgltal, waar u het leven van de mijnwerkers in vroeger tijden kunnen aanschouwen, is zeer de moeite waard.

LET OP: deze reis is VOLGEBOEKT!!

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst bij Hotel Gurgltaler Hof in Tarrenz in de late namiddag. Nadat er is ingecheckt, wordt u met een drankje welkom geheten en wordt het diner geserveerd.

2e dag: Deze dag staat er direct een wandeling op het programma. Onder deskundige leiding wordt een eerste, unieke winterse wandeling gemaakt. Het is een belevenis op zichzelf om in een winterse coulisse een bergwandeling te maken. Het schitterende landschap en de fantastische vergezichten zullen ongetwijfeld onuitwisbare indrukken bij u achterlaten.

3e dag: Vandaag kunt u wat uitrusten van de inspanningen van de dag van gisteren. Onder leiding van de chauffeur maken we een mooie winterse bustocht richting de Vorarlberg. Afhankelijk van de weersgesteldheid en mogelijkheden wordt op enkele plaatsen een korte of wat langere pauze ingelast. Bijvoorbeeld in het plaatsje Lech, waar onze Koninklijke familie vele jaar haar wintersport vakantie heeft doorgebracht, of in het stadje Landeck, de meest westelijk gelegen stad van Trol.

4e dag: Na het ontbijt rijden we naar het nabijgelegen Imst waar u op eigen gelegenheid kunt rondkijken, kunt winkelen of bijvoorbeeld een bezoek kunt brengen aan het Haus der Fassnacht Museum of het Museum Im Ballhaus. ’s Middags wordt onder begeleiding van een gids een speciale sneeuwschoenwandeling gemaakt.

5e dag: Vrije dag. U kunt uitrusten, Tarrenz verkennen of gebruik maken van de faciliteiten van het hotel. Liefhebbers
kunnen ook een extra winterse wandeling maken. Bij voldoende belangstelling zal de chauffeur een aanvullende excursie organiseren. Dit kan een winterse rondrit zijn, een bezoek aan Innsbruck of aan Samnaun of juist noordwaarts richting de Duitse wintersportplaats Garmisch Partenkirchen. Laat u verrassen! 

6e dag: Ook deze dag staat weer een wat langere winterse wandeling onder deskundige leiding op het programma. De te lopen route zal uiteraard heel anders zijn dan de wandeling die eerder deze reis is gemaakt.

7e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Wij hebben kamers gereserveerd in het bijzonder gastvrije Hotel Gurgltaler Hof van de familie Happacher. Alle comfortabele kamers zijn voorzien van wc, douche of bad, balkon of terras, telefoon, televisie. Het hotel heeft een lobby, lift, gezellige bar, een sfeervol restaurant, een mooie tuin met terras, een buitenbad en een sauna met infraroodcabine.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en 4-gangen- keuze-diner met saladebuffet)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• 1x koffie of thee met ‘Apfelstrudel’
• muziekavond met huismuzikant ‘Schnegg Hans’
• muziekavond met Zim Martin en het Edelweiß Duo
• 2x winterse wandeling o.l.v. gids
• sneeuwschoenwandeling o.l.v. gids (incl. huur sneeuwschoenen)
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen
aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur
mogelijk. 

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 60,-

Muziek: 
Naast muziek van huismuzikant ‘Schnegg Hans’ kunt u gedurende de reis optredens verwachten van Zim Martin en het Edelweiss Duo. Muzikanten uit het Zillertal die in het volksmuziekcircuit.

Beoordelingen

Vertrekdata Tarrenz

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
10-02-2018 7 dagen €575,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!