Tijdens deze 6-daagse reis naar Thüringen hebben we veel aandacht voor de prachtige natuur van dit Duitse Bundesland. Daarnaast komen diverse culturele en historische bezienswaardigheden uitgebreid aan bod. 

Wie aan Thüringen denkt, denkt aan natuur, aan het Thüringer Wald, de Rennsteig, aan Nationalpark Hainich, het Vogtland, maar ook aan cultuur, aan prachtige steden zoals Erfurt, Weimar en Gotha, aan burchten zoals de Wartburg in Eisenach en aan waardevolle schatten en herinneringen die o.a. Luther, Bach, Schiller en Goethe hier hebben vervaardigd.

Onze standplaats Suhl ligt in het dal van de riviertjes Steina, Lauter en Hasel. In het aantrekkelijke centrum liggen enkele historische gebouwen, waaronder het Malzhaus uit 1663 waarin het ‘Waffenmuseum’ is ondergebracht. De stad is groot en bekend geworden om zijn wapenindustrie die al stamt uit de 16e eeuw. Momenteel ligt de nadruk op de fabricage van jacht- en sportgeweren. 

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. De heenreis wordt onderbroken voor een langere pauze in de stad Eisenach, de stad van Johan Sebastiaan Bach (het Bachhaus) en de imposante Wartburg, waar Martin Luther het Nieuwe Testament vertaalde in het Duits. In de late namiddag arriveren we bij ons hotel in Suhl.

2e dag:
Vandaag brengen we een bezoek aan Erfurt. Deze stad is in 742 gesticht door Bonifacius en kent een bewogen geschiedenis. Het oude centrum heeft de roerige jaren echter goed doorstaan. Het bekijken waard zijn o.a. de dom, de citadel, het stadhuis en de Fischmarkt. Een gids zal ons eerst de mooiste plekjes laten zien, waarna er nog tijd is om zelf op ontdekking uit te gaan.

3e dag:
O.l.v. de chauffeur maken we een grote rondrit door het Thüringerwald en de Rennsteig. Onderweg zal op diverse plaatsen een korte of langere pauze worden ingelast. Bijvoorbeeld in het plaatsje Geisa waar we het indrukwekkende grensmuseum Point Alfa kunnen bezoeken of in het fraaie vakwerkstadje Schmalkalden.

4e dag:
Het historische centrum van Weimar, hoofdstad van de vroegere Weimar-Republiek, is door de Unesco tot werelderfgoed verklaard. Deskundige gidsen zullen ons tijdens een stadswandeling de mooiste plekjes laten zien. Bij voldoende belangstelling wordt in de loop van de middag een bezoek gebracht aan het monument ter nagedachtenis van het voormalige concentratiekamp Buchenwald.

5e dag:
Na het ontbijt rijden we richting het Nationalpark Hainich. Nabij het plaatsje Behringen kan het Wildkatzendorf Hütscheroda worden bezocht en kan een wandeling over een boomkroonpad worden gemaakt. ’s Middags wordt een langere pauze gemaakt in het historische stadje Gotha.

6e dag:
Terugreis. Onderweg stoppen we in het schilderachtige plaatsje Fritzlar. Binnen de stadsmuren lijkt het namelijk soms net of je zo in de middeleeuwen bent beland. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in het uitstekende viersterren Michel Hotel Suhl, gelegen in het centrum van Suhl. Alle modern ingerichte kamers zijn voorzien van douche, wc, föhn, telefoon, televisie en minibar. Het hotel heeft een lift, een prima restaurant, bistro, lobbybar, terras, sauna en solarium.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangen-keuze-diner, m.u.v. dag van aankomst)
• 1x Thüringen specialiteitenbuffet
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• muziekavond
• sightseeing Erfurt o.l.v. gids
• sightseeing Weimar o.l.v. gids
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij anders aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Voor een beperkt aantal eenpersoonskamers wordt geen toeslag berekend.

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Suhl

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
14-06-2022 6 dagen €535,00 Direct boeken
12-07-2022 6 dagen €535,00 Direct boeken
16-08-2022 6 dagen €535,00 Direct boeken
13-09-2022 6 dagen €535,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!