In de voetsporen van beroemde denkers, onder dit motto bezoekt u tijdens deze reis de universiteitssteden Cambridge en Oxford. Daarnaast is er een dag gereserveerd voor de geboortestad van William Shakespeare, Stratford upon Avon, en staat er uiteraard een bezoek aan de wereldmetropool Londen op het programma.

Londen is een gezellige en levendige stad waar het moderne en het (koloniale) verre verleden hand in hand gaan. In Londen is altijd wel iets te doen, te zien en te beleven, voor jong en oud. Een stad met veel wereldbekende bezienswaardigheden zoals de Big Ben, de Tower Bridge, de London Tower, Buckingham Palace, (changing the guards), Piccadilly Circus, Houses of Parliament, Trafalgar Square, St. Pauls Cathedral etc. etc.

Universiteitsstad Cambridge, idyllisch gelegen aan rivier de Cam, wordt gezien als een perfect stukje Engeland. Een stadje met imposante, historische gebouwen, een bruisend centrum met veel boek- en andere winkeltjes, pubs, cafés, restaurants, boeiende musea en een interessante botanische tuin. Cambridge was en is een inspiratiebron voor velen, voor schrijvers en kunstenaars, voor politici en wetenschappers, maar ook voor de toerist die tijdens een wandeling door dit stadje een bijna onweerstaanbare drang krijgt om even te gluren welke historische schatten er achter de oude houten deuren en poorten verborgen liggen.

Oxford is een stad met karakter. Ouderwets gezellig, adembenemend groots en dat met een uitzonderlijke individualiteit. De schoonheid van de universiteitsgebouwen, de rivieroevers, de schitterende film- en tv-locaties, de winkels met hun lokale karakter, de muziek en het theater. Al deze ingrediënten worden gemengd met levendige restaurants, pubs, theaters en toeristische bezienswaardigheden, waardoor in het historische Oxford  een aparte, onvergetelijke en unieke sfeer hangt. Liefhebbers van ‘Inspector Morse’ zullen bij het rondstruinen door het centrum ongetwijfeld diverse gebouwen en pubs herkennen, want in Oxford loste hij zowel misdaden als cryptogrammen op.

Stratford upon Avon is wereldwijd bekend als geboorteen sterfplaats van William Shakespeare. De stad is ontstaan in de 5e eeuw bij een doorwaadbare plaats in de rivier de Avon en groeide in de Middeleeuwen uit tot een belangrijke marktplaats. Met elk jaar meer dan 2 miljoen bezoekers is toerisme heden ten dage de belangrijkste bron van inkomsten van Stratford. Bezienswaardig zijn onder andere het Royal Shakespeare Theatre, the Swan en the Courtyard theatre, alle drie theaters van de Royal Shakespeare Company. Ook het geboortehuis van Shakespeare, Hall’s Croft waar de dochter van de schrijver heeft gewoond en de Holy Trinity Church, waar hij werd gedoopt en is begraven, zijn zeer de moeite waard. Voor liefhebbers is een bezoek aan het Madmuseum (Mechanical Art & Design) zeker aan te bevelen.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Per ferry (Calais-Dover) steken we het Kanaal over. We rijden vervolgens rechtstreeks naar het stadje Stevenage waar we in de late namiddag bij ons hotel zullen arriveren.

2e dag: Na een uitgebreid Engels ontbijt rijden we naar de bekende universiteitsstad Cambridge, gelegen aan de rivier de Cam. In de ‘groene’ stad liggen veel tuinen en parken. Nadat een gids ons heeft rondgeleid en ons de ‘highlights’ waaronder ‘Kings College Chapel’, Anglesey Abbey, St Mary the Great, Kettle’s Yard en ‘the Bridge of Sighs’ heeft laten zien kunt u nog enige tijd op eigen gelegenheid rondkijken voordat we terug naar Stevenage rijden.

3e dag: Deze dag staat in het teken van Londen. Een gids zal ons begeleiden tijdens een sightseeingtour door de stad. Bekende, maar zeker ook minder bekende bezienswaardigheden zullen de revue passeren. De middag kunt u geheel vrij besteden om bijvoorbeeld te ‘shoppen’. Londen is een winkelstad bij uitstek. Maar u kunt ook een rit met ‘the Londen Eye’ maken, the Tower bezoeken, een kijkje nemen bij Buckingham Palace of in Hyde Park, er zijn mogelijkheden te over.

4e dag: Na een kleine 2 uurtjes rijden bereiken we Stratford upon Avon, de stad van William Shakespeare. Deze wereldberoemde Engelse schrijver werd hier in 1564 geboren en is hier in 1616 ook gestorven. Na aankomst krijgt u alle tijd om op eigen gelegenheid rond te kijken in deze zeer mooie oude stad.

5e dag: Vandaag staat een andere universiteitsstad, Oxford, op het programma. Ook hier zal een plaatselijke gids ons de ‘ins en outs’ van de stad vertellen. De moeite waard zijn o.a. Magdalen College, the City Walls, Sheldonian Theatre, Ashmolean Museum, Christ Church College, River Cherwell, Radcliffe Infirmary, Bodleian Library, The High, Clarendon Building en the University Parks. Uiteraard is er ook vrije tijd om zelf op verkenning uit te gaan.

6e dag: Na een vroeg ontbijt beginnen we aan de terugreis. Via de ferry Dover-Calais bereiken we weer het vaste land en keren we huiswaarts. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers voor u gereserveerd in het prima Hotel Ibis Stevenage Centre, dat zoals de naam al doet vermoeden is
gelegen in het centrum van het leuke stadje Stevenage. Alle kamers zijn voorzien van een moderne inrichting, comfortabele
badkamer, airco en televisie. Het hotel heeft een gezellig eetcafé, ‘the Green Café’, waar u kunt genieten van prima maaltijden.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid Engels ontbijt en prima 3-gangendiner)
• afscheidsdiner
• ferry Calais-Dover v.v.
• gids voor sightseeing Cambridge
• gids voor sightseeing Londen
• gids voor sightseeing Oxford
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur
mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 118,-

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!