Vanwege de zeer goede reacties hebben we ook nu weer enkele ’MORE INCLUSIVE’ reizen naar de Tsjechische hoofdstad, de Gouden Stad aan de
Moldau, in ons programma opgenomen. Bij deze reizen zijn alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner), maar ook vrijwel alle entrees, gidskosten etc. in de
reissom opgenomen.


Reisprogramma

1e dag: Heenreis. We arriveren bij ons hotel in Beroun in de loop van de middag.


2e dag: Na het ontbijt rijden we naar Praag waar we eerst o.l.v. een Nederlandssprekende gids een wandeling maken door de nieuwe (Nové Mesto) en oude (Staré Mesto) stad. Na de lunch, die we gezamenlijk zullen gebruiken, brengen we een bezoek aan de Joodse wijk. Ook hier zal de gids ons tekst en uitleg geven en ons de mooiste plekjes laten zien. Aan het einde van de middag rijden we terug naar Beroun. Diner in het hotel. Na het diner kunt u op eigen gelegenheid een wandeling maken door het centrum van het stadje Beroun.


3e dag: We rijden eerst naar het nabijgelegen Nižbor, waar we een kijkje nemen bij Rückl Crystal. Hier krijgen we een rondleiding en kunt u zien hoe glaskunstenaars te werk gaan. Na dit bezoek rijden we verder naar Praag waar de lunch gebruiken. ’s Middags maken we o.l.v. een gids een wandeling door de Praagse burcht (Hradcany). De oorspronkelijk burcht stamt uit het jaar 880 en is daarna uitgegroeid tot een van de grootste paleizencomplexen ter wereld. Gelegen op een heuvel, met een voorzijde van maar liefst 500 meter en de indrukwekkende St. Vituskathedraal met torens van bijna 100m op de achtergrond, torent het complex hoog boven de rivier de Moldau uit. Uiteraard krijgt u ook even tijd om op eigen gelegenheid rond te kijken. Aansluitend is er een avond met muziek, folklore, diner (incl. dranken) gepland. In de loop van de avond keren we terug naar het hotel.

4e dag: Omstreeks 10.00 uur vertrekken we wederom naar Praag, waar we het het burchtcomplex van Vysehrad, daar waar de stad Praag ca. 1100 jaar geleden is ontstaan, zullen bezoeken. Vysherad is tevens een belangrijke bedevaartsplaats voor Tsjechen en Slowaken. Een gids zal ons veel over de geschiedenis kunnen vertellen en ons de mooiste en interessantste plekjes laten zien. Op het plaatselijke kerkhof liggen diverse beroemheden, waaronder de componisten Smetana en Dvorak, begraven. Na de lunch die we wederom gezamenlijk gebruiken bent u vrij om zelf nog even op verkenning uit te gaan. U kunt het Astronomisch uurwerk of de Karelsbrug wat nader bekijken en uw laatste inkopen doen. Om 19.00 uur beginnen we aan een muzikale boottocht over de Moldau. Aan boord gebruiken we tevens het diner. Aansluitend keren we terug naar het hotel.

5e dag: Na een vroeg ontbijt beginnen we aan de terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.


Hotel

Bij deze speciale MORE-INCLUSIVE reis logeert u in het Best-Western Hotel Grand Litava. Dit prima hotel ligt in het centrum van het stadje Beroun, ca. 35 km ten zuidwesten van Praag. Alle kamers in het hotel zijn voorzien van douche of bad, wc, televisie, koelkast, safe, föhn en internetaansluiting. Het hotel heeft een lift, een prima restaurant en een gezellige bar.

Inbegrepen

• 4x uitgebreid ontbijtbuffet
• 2x prima diner in het hotel
• welkomstdrankje
• 1x folkloristische avond met muziek, 3-gangendiner, aperitief en drankjes
• muzikale boottocht op de Moldau incl. warm/ koud buffet
• afscheidsdiner
• 2x eenvoudige lunch onderweg
• 3x warme 2-gangenlunch incl. 1 drankje in Praag
• alle gidskosten zoals in het programma beschreven
• entreekosten Rückl Crystal, Gouden Straatje en St. Vituskathedraal 
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 98,-

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Praag - More Inclusive!

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
14-06-2023 5 dagen €595,00 Direct boeken
13-09-2023 5 dagen €595,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!