Hart van Europa, Gouden stad aan de Moldau, stad met de honderd torens, allemaal benamingen voor een en dezelfde stad; Praha ofwel Praag. De schoonheid van deze stad is beroemd. Menig dichter, beeldhouwer en schilder heeft zich door Praag laten inspireren.

Kom, laat u verleiden en breng een bezoek aan deze prachtige stad! Kom, en laat u verrassen!

Praag is de enige stad in Europa waar de middeleeuwse stadskern in haar geheel bewaard is gebleven. Bovendien is er geen stad in Europa waar zoveel architectonische variatie op zo’n kleine oppervlakte is verzameld. Al in de tijd van 1100 tot 1230 was Praag een fraai gebouwde Romaanse stad en met de intrede van de Gotiek (midden 13e eeuw) groeide ze uit tot een van de uitgestrekte en meest bevolkte steden van Europa. Praag bezat rotondes, kerken, synagogen en kloosters. In de 14e eeuw werd rond de oude stad (Stare‚ Mesto), een nieuwe stad gebouwd (Nové Mesto) en werden door stadsmuren de Malá Strana (kleine zijde) en de Hradcany (Praagse burcht) bij de stad getrokken. In de daarop volgende eeuwen werd Praag letterlijk volgebouwd met de prachtigste gebouwen. Het merendeel daarvan is bijzonder goed bewaard gebleven. Praag ligt in het Siluurdal aan de rivier de Moldau die door de stad stroomt. Maar liefst zestien bruggen werden over deze rivier gebouwd, waarvan de 15e eeuwse Karelsbrug het meest tot de verbeelding spreekt. Ook `s avonds hoeft u zich niet te vervelen in de stad. 

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst bij het hotel in het begin van de avond.

2e dag: Na het ontbijt bezoeken we o.l.v. een deskundige, Nederlandssprekende gids, de Oude Stad, het historische stadscentrum van Praag. Hoogtepunt van deze ochtend is ongetwijfeld het bezoek aan het kloppend hart van Praag, het oude Stadsplein, met zijn fantastische kerken, torens, paleizen en andere gebouwen. Ook ziet u het oude stadhuis, het astrologische uurwerk Orloj en het schouwspel dat zich daar ieder uur afspeelt. Verder brengen we een kort bezoek aan het Wenceslasplein, waar zo veel belangrijke en dramatische gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. ‘s Middags kunt u de tijd vrij besteden.

3e dag: De ochtend wordt besteed aan een ander historisch hoogtepunt van Praag. We bezoeken namelijk de Praagse Burcht en omgeving. De indrukwekkende St. Vituskathedraal, het voormalige Koninklijke Paleis, de St.-Jorisbasiliek en `het Gouden Straatje’. Indien mogelijk zijn we om 12.00 uur getuige van de wisseling van de burchtwacht, de presidentiële garde. De middag kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen.

4e dag: `s Morgens bezoeken we een van de belangrijkste plaatsen van Praag, het burchtcomplex van Vysehrad, waar de stad Praag ca. 1100 jaar geleden is ontstaan. Vysehrad is tevens een van de belangrijkste bedevaartsplekken voor Tsjechen en Slowaken. Op de begraafplaats `het Slavin’ liggen vele beroemde en belangrijke personen begraven. ‘s Middags kunt u in de stad uw laatste inkopen doen.

5e dag: Na een vroeg ontbijt beginnen we aan de terugreis, zodat we in de loop de avond weer in Nederland arriveren.

Hotel

U verblijft in Hotel Occidental (of gelijkwaardig). Dit viersterrenhotel is gunstig gelegen in Praag wijk 4. Alle prima kamers zijn comfortabel ingericht met douche, wc, telefoon, televisie, safe, minibar en airconditioning. Het hotel heeft een lift, een restaurant en een bar. Vlakbij het hotel ligt een metrostation waarmee u binnen 10 minuten in het centrum van stad kunt komen.

Inbegrepen

• verzorging op basis van logies met uitgebreid ontbijtbuffet
• gids voor 1/2 dag sightseeing Praag
• gids voor 1/2 dag Praagse burcht
• excursie Vysehrad o.l.v. gids
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij anders aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 90,-

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Praag

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
22-02-2020 5 dagen €295,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!