Londen is een wereldstad waar het moderne en het verre (koloniale) leven hand in hand gaan. Een gezellige en levendige stad, waar altijd iets te doen, te zien en te beleven is, voor jong en oud. Vele wereldbekende bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld de Big Ben, de Tower Bridge, de London Tower, Buckingham Palace (changing the guards), Piccadilly Circus, Houses of Parliament, Trafalgar Square etc.
Londen heeft ontzettend veel musea, theaters, pubs en restaurants. Daarnaast is Londen een echte winkelstad. Het heeft vele speciaalzaken waar je voor de meest uiteenlopende artikelen terecht kunt. Als je wil, kun je in jacquet bediend worden (Fortnum & Mason) en kun je het grootste warenhuis ter wereld (Harrods) bezoeken. Ook ’s avonds wanneer vele gebouwen en bruggen prachtig zijn verlicht, is het goed toeven in deze wereldstad. Wervelende shows, musicals, theaters, bioscopen, restaurants en pubs in overvloed. Kortom: Londen is genieten, een stad om nooit te vergeten, Londen is het helemaal!

Reisprogramma

1e dag: Vertrek ’s morgens vroeg. Rechtstreeks naar Calais. Overtocht van het Kanaal naar Dover per ferry (P&O- ferries). Aankomst in Londen in de vroege middag. Na een korte rondrit, waarbij u een eerste indruk van deze prachtige en vooral gezellige stad krijgt, kunt u de verdere middag en avond vrij besteden.

2e dag: Na het ontbijt maken we o.l.v. een deskundige Nederlandssprekende gids een grote rondrit door de stad, waarbij nagenoeg alle bekende bezienswaardigheden de revue passeren. O.a. de Parlementsgebouwen indrukwekkend gelegen aan de oever van de Theems, de Big Ben, Westminster Abbey, ‘the London Eye’, St. Pauls Cathedral, Buckingham Palace, vesting Tower of London en natuurlijk de Tower Bridge. De rondrit eindigt nabij Hyde Park, waar u op eigen gelegenheid de lunch kunt gebruiken. ’s Middags kunt u een bezoek aan de fameuze vesting ‘Tower of London’ brengen. Als u tijd heeft kunt u ook een wandeling maken langs de oever van de ‘Thames’. Zeker bij mooi weer is dit de moeite waard.

3e dag: Na het ontbijt bezoeken we Covent Garden, één van Londen ’s toeristische trekpleisters meest bezochte. Hier liggen veel winkeltjes, restaurants en pubs en er treden vaak straatmuzikanten en straatkunstenaars op. Het is er altijd sfeervol en gezellig druk. Hier kunt u tevens de lunch gebruiken voordat we rond het middaguur weer aan de terugreis zullen beginnen. Thuiskomst in de loop van de avond.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in het prima Ibis Styles Hotel London Excel (of gelijkwaardig) gelegen in de Docklands in het oosten van Londen. Alle kamers zijn minimaal voorzien van douche of bad, wc en televisie. Het hotel beschikt verder over een lift, diverse eetgelegenheden, een café en een pub. Light Railway station Custom House, waarmee u in korte tijd het centrum kunt bereiken, ligt vlakbij het hotel.

Inbegrepen

• verzorging op basis van logies met ‘full english breakfast’
• oversteek Kanaal, Calais-Dover v.v., per ferry
• stadsrondrit o.l.v. ervaren gids
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. 

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 80,- bij de reis in december en € 85,- bij de overige reizen.

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!