Dresden, ook wel het ‘Florence aan de Elbe’ genoemd, ligt in het dal van de Elbe tussen de uitlopers van het ‘Erzgebirge’ en de ‘Sächsische Schweiz’. Vanwege de strategische ligging aan de Elbe, maar zeker ook door de rijke zilvervondsten in het nabij gelegen Ertsgebergte maakte Dresden in de 13e en 14e eeuw een enorme groei door.
Later in de 17e eeuw, tijdens het zogenaamde ‘Augustijnse tijdperk’ groeide Dresden uit tot een van de mooiste Baroksteden van Duitsland. Tijdens een bombardement van de geallieerden op 13 en 14 februari 1945 werd de stad bijna geheel vernietigd. Nagenoeg het gehele centrum werd weggevaagd. Vanaf 1945 ontstond er een geheel nieuw stadscentrum. Een groot deel van de beroemde bouwwerken werd in de loop der jaren in originele staat teruggebracht. Zo werd in 2006, in het kader van de 800e verjaardag van de stad, na een een jarenlange durende restauratie, de beroemde Frauenkirche heropend.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst bij ons hotel in de loop van de middag.

2e dag: ‘s Morgens maken we o.l.v. een gids kennis met de stad. De ter plaatse kundige gids zal ons wegwijs maken en ons tal van wetenswaardigheden over de geschiedenis van de stad en haar bewoners vertellen. Vele bezienswaardigheden waaronder uiteraard de geheel gerestaureerde Frauenkirche, maar ook de Semper Opera, de wereldberoemde barokke vesting Zwinger, de Kreuzkirche en het Residenzschloß zullen de revue passeren. ’s Middags bent u vrij om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

3e dag:
Deze dag staat in het teken van het porselein. Via een route die deels over de ‘Sächsische Weinstraße’ gaat, rijden we naar het nabijgelegen stadje Meißen, over de gehele wereld bekend als porseleinstad. Hier bezoeken we de werkplaats en het museum van de ‘Staatliche Porzellan-Manufaktur Meissen GmbH’. Aansluitend is er nog enige tijd om het schilderachtige, aan de Elbe gelegen, stadje zelf te bezichtigen voordat we in de loop van de middag weer naar Dresden zullen terugkeren.

4e dag: Na het ontbijt rijden we naar de tweede stad uit de voormalige DDR, Leipzig. Tot aan de hereniging van beide Duitslanden stond de stad vooral bekend als ‘Messestadt’. Na de ‘Wende’ heeft Leipzig de veel betekenisvollere bijnaam ‘Hoofdstad van de Omwenteling’ gekregen. Uit de wekelijkse vredesdiensten in de Nicolaikirche, die al vanaf 1989 plaatsvonden, ontstonden nl. de geweldloze protestdemonstraties tegen het DDR-regime, die uiteindelijk hebben geleid tot het vallen van de Muur. Tijdens een stadsrondrit krijgt u ondermeer het Gewandhaus, de Thomaskirche, de Nikolaikirche, het Altes Rathaus en de Hauptbahnhof te zien. Prachtig gerestaureerde winkelpassages en handelshuizen laten de sfeer van het rijke verleden herleven. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel in Dresden.

5e dag: Terugreis. Terugkomst in Nederland in de loop van de middag/avond.

Hotel

U verblijft in het driesterren Hotel Ibis Zentrum, gelegen in het centrum van Dresden op 500 meter van de Altstadt en 1500 meter van de Elbeoever. Alle kamers zijn voorzien van douche, wc, televisie, telefoon, airco en föhn. Het hotel heeft een lift en een lobby bar. In de binnenstad, op loopafstand, is een keur aan restaurants en bars.

Inbegrepen

• verzorging op basis van logies met uitgebreid ontbijtbuffet
• stadsrondrit Dresden o.l.v. Nederlandssprekende gids
• excursie Staatliche Porzellan Manufaktur Meissen
• stadsrondrit Leipzig o.l.v. Nederlandssprekende gids
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 80,- 

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Dresden

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
26-02-2022 5 dagen €350,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!