Dresden, ook wel het ‘Florence aan de Elbe’, ligt in het dal van de Elbe tussen de uitlopers van het ‘Erzgebirge’ en de ‘Sächsische Schweiz’. Vanwege de strategische ligging maakte Dresden in de 13e en 14e eeuw een enorme groei door. In de 17e eeuw groeide Dresden uit tot een van de mooiste Baroksteden van Duitsland.
Tijdens een bombardement van de geallieerden in de nacht van 13 op 14 februari 1945 werd de stad bijna geheel vernietigd. Nagenoeg het gehele centrum werd weggevaagd. Na de oorlog ontstond er een geheel nieuw centrum. Een groot deel van de beroemde bouwwerken werd in de loop der jaren in originele staat teruggebracht. Zo werd in 2007, in het kader van de 800e verjaardag van de stad, na een jarenlange durende restauratie, de beroemde Frauenkirche heropend.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst bij ons hotel in de loop van de middag.

2e dag:
‘s Morgens maken we o.l.v. een gids kennis met de stad. De ter plaatse kundige gids zal ons wegwijs maken en ons tal van wetenswaardigheden over de geschiedenis van de stad en haar bewoners weten te vertellen. Veel bezienswaardigheden waaronder uiteraard de recentelijk geheel gerestaureerde Frauenkirche, maar ook de Semper Opera, de wereldberoemde barokke vesting Zwinger, de Kreuzkirche en het Residenzschloß zullen de revue passeren. ’s Middags bent u vrij om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

3e dag:
Deze dag staat in het teken van het porselein. Via een route die deels over de ‘Sächsische Weinstraße’ gaat, rijden we naar het nabijgelegen stadje Meißen, over de gehele wereld bekend als porseleinstad. Hier bezoeken we de werkplaats en het museum van de ‘Staatliche Porzellan-Manufaktur Meissen GmbH’. Aansluitend is er nog enige tijd om het schilderachtige, aan de Elbe gelegen, stadje zelf te bezichtigen voordat we in de loop van de middag weer naar Dresden zullen terugkeren.

4e dag:
Na het ontbijt rijden we via het stadje Pirna naar het Nationaal Park Sächsische Schweiz, gelegen ten zuidoosten van Dresden, op de grens met Tsjechië. Dit bizarre rotslandschap met diep uitgesleten dalen, imposante tafelbergen en ravijnen is uniek in Midden-Europa. We maken een mooie bustocht door dit prachtige gebied. Ter plaatse kan een wandeling worden gemaakt. Bijvoorbeeld naar de ‘Bastei’, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de Elbe. De terugreis naar Dresden gaat via Königstein, waar de imposante ‘Festung Königstein’ hoog boven het stadje uittorent.

5e dag:
Terugreis. Terugkomst in Nederland in de loop van de middag/ avond.

Hotel

U verblijft in het driesterren Hotel Ibis Zentrum, gelegen in het centrum van Dresden op 500 meter van de Altstadt en 1500 meter van de Elbeoever. Alle kamers zijn voorzien van douche, wc, televisie, telefoon, airco en föhn. Het hotel heeft een lift en een lobby bar. Gasten kunnen tevens gebruik maken van de faciliteiten (o.a. restaurant) van het naastgelegen Hotel Ibis Königstein. In de binnenstad, op loopafstand, is een keur aan restaurants en bars.

Inbegrepen

• verzorging op basis van logies met uitgebreid ontbijtbuffet
• stadsrondrit o.l.v. ervaren gids
• excursie Staatliche Porzellan Manufaktur Meissen
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. 

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 95,-

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Dresden

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
18-10-2023 5 dagen €395,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!