Bij onze MORE-INCLUSIVE reizen is nagenoeg alles inbegrepen, d.w.z. dat alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner), maar ook vrijwel alle entrees, gidskosten etc. in de reissom zijn opgenomen. In feite zijn enkel de dranken en eventuele persoonlijk uitgaven voor eigen rekening.

Reisprogramma

1e dag: Ophaalroute. Daarna rijden we richting Berlijn. Onderweg wordt in de omgeving van Braunschweig gezamenlijk de lunch gebruikt. Daarna rijden we naar het even boven Berlijn gelegen Oranienburg, waar we een kort bezoek brengen aan ‘Gedenkstätte Sachsenhausen’, een in het voormalige concentratiekamp gevestigde gedenkplaats en museum. We arriveren bij ons hotel in Berlijn om circa 18.00 uur. Eerst volgt de kamerindeling in het hotel. Daarna gebruiken we gezamenlijk het diner.

2e dag: Na het ontbijt beginnen we om 10.00 uur o.l.v. een deskundige gids aan een grote rondrit door Berlijn. Zowel het voormalige Oost-Berlijn als het westelijke deel zullen we doorkruisen. U ziet o.a. de Brandenburger Tor, de beroemde straat Unter den Linden, de Berlijnse Dom, Checkpoint Charlie, Kurfürstendamm, de Reichstag etc. De rondrit eindigt omstreeks 13.00 uur, waarna we gezamenlijk de lunch zullen gebruiken. ‘s Middags kunt u een bezoek brengen aan het ‘Mauermuseum’ waar vele aspecten van de Muur en de Koude Oorlog aan de orde komen (entree niet inbegrepen) en/of een kijkje nemen bij het indrukwekkende Holocaust herdenkingsmonument. Ook is er nog enige vrije tijd in de omgeving van ‘Unter den Linden’ en het ‘Brandenburger Tor’. Deze avond gebruiken we om ca. 19.00 uur het diner in een restaurant in de stad. Na het diner rijden we via een mooie route door de stad terug naar het hotel.

3e dag: ’s Morgens maken we o.l.v. gidsen een boeiende stadswandeling door de “Historische Mitte” van Berlijn. Veel bezienswaardigheden zoals de Potsdamer Platz, de Reichstag en de Alexanderplatz zullen de revue passeren. De gidsen zullen ons zeker ook diverse wetenswaardigheden over de stad weten te vertellen. Na de lunch, die we wederom gezamenlijk zullen gebruiken, maken we een mooie boottocht over de Spree. Tijdens deze boottocht krijgt u een heel andere kijk op de stad Berlijn. Ook deze avond gebruiken we het diner in een restaurant in de stad.

4e dag: Na een vroeg ontbijt rijden we naar het complex Sanssoucci in Potsdam. Naast de tuinen nemen we ook een kijkje in een van de imposante bouwwerken die bij het complex horen. Na de lunch rijden we terug naar het centrum van Berlijn waar u nog enige tijd op eigen gelegenheid kunt doorbrengen. De chauffeur zal u nabij het KDW (=Kaufhaus Des Westens), het grootste warenhuis van de stad, uitzetten. U bent dan ook vlakbij de Kurfürstendamm en de Gedächtniskirche. In de late namiddag rijden we terug naar het hotel voor het diner.

5e dag: Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. Onderweg wordt in Rattenvangersstad Hameln een langere pauze ingelast. Ook de lunch gebruiken we in Hameln. De reis wordt uiteraard besloten met een prima diner.

Hotel

Voor deze speciale MORE-INCLUSIVE reis hebben we kamers gereserveerd in Hotel Havel Lodge, gelegen in het noorden van Berlijn aan het riviertje de Havel en vlakbij de Tegeler See, ca. 15 km ten noordwesten van het centrum. Alle kamers zijn voorzien van douche, wc, telefoon, televisie en radio. Het hotel heeft een ‘Biergarten’ en een ‘Seeterasse’. Restaurant Eagle Lodge waar u kunt genieten van prima maaltijden en een heerlijk drankje ligt op 50 meter van het hotel. Het hotel heeft geen lift.

Inbegrepen

• 4x uitgebreid ontbijtbuffet
• 2x prima diner in het hotel, keuze uit 2 hoofdgerechten 
• 2x diner in restaurant in Berlijn
• afscheidsdiner
• 5x lunch
• welkomstdrankje
• gids voor sightseeing Berlijn 
• gids voor stadswandeling ‘Historische Mitte’
• boottocht Spree
• bezoek complex Sanssoucci
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. 

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 40,-

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Berlijn - More Inclusive!

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
29-08-2018 5 dagen €490,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!