Er gaat niets boven Groningen’, met deze slogan wil men toeristen naar de meeste noordelijk gelegen provincie van Nederland trekken. En gelijk heeft men, want nog steeds brengen verhoudingsgewijs weinig mensen uit het zuiden des lands hun vakantie in het noorden door.

Groningen heeft haar bezoekers veel te bieden. Voor de liefhebbers van natuur zijn de vele natuurgebieden en het prachtige open landschap ongetwijfeld hoogtepunten. Maar ook de cultuurliefhebber kan zijn hart ophalen aan Groningen-stad, maar zeker ook aan vele andere culturele en historische bezienswaardigheden zoals vesting Bourtange, de veenkoloniën, wierdedorp Niehove en Winsum, recentelijk uitgeroepen tot mooiste dorp van Nederland.

Stadskanaal is in 1969 ontstaan uit de samenvoeging van de gemeente Onstwedde en een deel van de gemeente Wildervank. Het stadje, omgeven door maar liefst 700 hectare natuur, wordt gekenmerkt door rust, ruimte en dynamiek. Stadskanaal heeft een aantal monumentale bezienswaardigheden, waaronder een aantal kerkjes en de uit de Middeleeuwen stammende Onstwedder Juffertoren. Een bezoek waard zijn ook het streekhistorische centrum, Theater Geert Teis en museumspoorlijn STAR. Het centrum biedt een ruime keus aan winkels, boetieks en restaurants.

Reisprogramma

1e dag: Na de ophaalroute rijden we noordwaarts. In de oude, aan de benedenloop van de IJssel gelegen Hanzestad Kampen wordt een langere pauze ingelast. Kampen, ooit een zeer welvarende stad, ademt historie uit. U kunt op uw gemak het prachtige oude centrum verkennen voordat we verder rijden naar ons hotel in Stadskanaal waar we in de late middag arriveren.

2e dag: Vandaag bezoeken we de stad Groningen. O.l.v. een gids maken we een mooie stadswandeling. Daarna kunt u nog even op eigen gelegenheid rondkijken. Bij voldoende belangstelling kan de chauffeur een rondvaart organiseren.

3e dag: ’s Morgens bent u vrij. U kunt een wandeling maken in de omgeving van het hotel, het centrum of bijvoorbeeld langs het nabijgelegen kanaal. ’s Middags wordt o.l.v. de chauffeur een mooie rondrit door de omgeving gemaakt. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap met wellicht een laagje sneeuw en dichtgevroren kanalen en plassen.

4e dag: Na het ontbijt rijden we naar vestingstadje Bourtange. Dit plaatsje met een beschermd dorpsgezicht wordt omringd door grachten en muren. Via een mooie route rijden we naar Gasselternijveen voor een boeiende advocaatproeverij bij boerin Agnes, bekend van Boer zoekt Vrouw.

5e dag: We verlaten Stadskanaal en rijden rechtstreeks naar Zutphen. De geschiedenis van deze Hanzestad bestrijkt meer dan 1700 jaar. Historische panden, hofjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, unieke speciaalzaken en boetieks en volop cultuur beheersen deze fraaie stad. Met een prima diner wordt deze reis besloten.

Hotel

Er zijn kamers gereserveerd in het uitstekende, in het centrum gelegen, viersterren Cityhotel Stadskanaal. Als u het hotel uitwandelt bent u direct in het gezellige hart van de stad met een ruime keus aan gezellige winkels en restaurants. Alle luxe kamers zijn onder andere voorzien van badkamer met bad, toilet en föhn, televisie, telefoon, internetaansluiting, gratis koffie- en theevoorziening, minibar en broekenpers. Het hotel heeft een lift, een gezellig grandcafé ’t Raadhuys en een sauna.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijt en prima 3-gangendiner)
• 1x feestelijk diner
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• Oud-Hollandse spellenavond
• stadswandeling Groningen o.l.v. gids
• advocaatproeverij Boerin Agnes
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 60,-

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Stadskanaal

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
26-02-2022 5 dagen €495,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!