Groningen heeft haar bezoekers veel te bieden. Voor de liefhebbers van natuur zijn de vele natuurgebieden en het prachtige open landschap ongetwijfeld hoogtepunten.

Maar ook de cultuurliefhebber kan zijn hart ophalen aan Groningen-stad, maar zeker ook aan vele andere culturele en historische bezienswaardigheden zoals vesting Bourtange, de veenkoloniën, wierdedorp Niehove en Winsum, recentelijk uitgeroepen tot mooiste dorp van Nederland.

Stadskanaal is in 1969 ontstaan uit de samenvoeging van de gemeente Onstwedde en een deel van de gemeente Wildervank. Het stadje, omgeven door maar liefst 700 hectare natuur, wordt gekenmerkt door rust, ruimte en dynamiek. Stadskanaal heeft een aantal monumentale bezienswaardigheden, waaronder een aantal kerkjes en de uit de Middeleeuwen stammende Onstwedder Juffertoren. Een bezoek waard zijn ook het streekhistorische centrum, Theater Geert Teis en museumspoorlijn STAR. Het centrum biedt een ruime keus aan winkels, boetieks en restaurants.

Reisprogramma

1e dag: Na de ophaalroute rijden we noordwaarts. In de oude, aan de benedenloop van de IJssel gelegen Hanzestad Kampen wordt een langere pauze ingelast en gebruiken we tevens de lunch. Kampen, ooit een zeer welvarende stad, ademt historie uit. U kunt op uw gemak het prachtige oude centrum verkennen voordat we verder rijden naar ons hotel in Stadskanaal waar we in de late middag arriveren.

2e dag: Na het ontbijt rijden we naar het bekende vestingstadje Bourtange. Dit plaatsje met een beschermd dorpsgezicht wordt omringd door grachten en muren. Nadat u op uw gemak heeft rond kunnen kijken gebruiken we gezamenlijk de lunch. ’s Middags rijden we naar Gasselternijveen voor een boeiende advocaatproeverij bij boerin Agnes, bekend van Boer zoekt Vrouw.

3e dag: Eerste kerstdag. ’s Morgens bent u vrij. U kunt een wandeling maken in de omgeving van het hotel, het centrum of bijvoorbeeld langs het nabijgelegen kanaal. ’s Middags wordt o.l.v. een gids een mooie ‘smokkelroute’ gemaakt in het grensgebied met Duitsland. ’s Avonds een feestelijk kerstdiner in het restaurant.

4e dag: Tweede kerstdag. Vandaag bezoeken we de stad Groningen. O.l.v. een gids maken we een mooie stadswandeling. Ook de lunch gebruiken we in Groningen-stad. In de late namiddag maken we met rederij Kool nog een verrassende kaarsjesboottocht voordat we terugrijden naar het hotel voor het 2e feestelijke Kerstdiner.

5e dag: We verlaten Stadskanaal en rijden rechtstreeks naar Zutphen. De geschiedenis van deze Hanzestad bestrijkt meer dan 1700 jaar. Historische panden, hofjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, unieke speciaalzaken en boetieks en volop cultuur beheersen deze fraaie stad. Met een prima diner wordt deze reis besloten. 

Hotel

Er zijn kamers gereserveerd in het uitstekende, in het centrum gelegen, viersterren Cityhotel Stadskanaal. Als u het hotel uitwandelt bent u direct in het gezellige hart van de stad. Alle luxe kamers zijn onder andere voorzien van badkamer met bad, toilet en föhn, televisie, telefoon, internetaansluiting, gratis koffie- en theevoorziening, minibar en broekenpers. Het hotel heeft een lift, een gezellig grandcafé ’t Raadhuys en een sauna.

Inbegrepen

• verzorging op basis van volpension vanaf de lunch op de eerste dag t/m het afscheidsdiner op de laatste dag
• verblijf in luxe kamer met alle faciliteiten
• 2x dinerbuffet op 23 en 24 december
• 2x feestelijk kerstdiner op 1e en 2e kerstdag
• welkomstdrankje
• Oud-Hollandse spellenavond
• advocaatproeverij Boerin Agnes
• smokkelroute o.l.v. gids
• sightseeing Groningen o.l.v. gids
• kaarsjestocht met rederij Kool
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 60,-

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Stadskanaal

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
23-12-2021 5 dagen €575,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!