Groningen heeft haar bezoekers veel te bieden. Voor de liefhebbers van natuur zijn de vele natuurgebieden en het prachtige open landschap ongetwijfeld hoogtepunten. Misschien wel bedekt met een mooi laagje sneeuw

Ook de cultuurliefhebber kan zijn hart ophalen aan Groningen-stad, maar zeker ook aan vele andere culturele en historische bezienswaardigheden zoals vesting Bourtange, de veenkoloniën, wierdedorp Niehove en Winsum, recentelijk uitgeroepen tot mooiste dorp van Nederland.

Stadskanaal is in 1969 ontstaan uit de samenvoeging van de gemeente Onstwedde en een deel van de gemeente Wildervank. Het stadje, omgeven door maar liefst 700 hectare natuur, wordt gekenmerkt door rust, ruimte en dynamiek. Stadskanaal heeft een aantal monumentale bezienswaardigheden, waaronder een aantal kerkjes en de uit de Middeleeuwen stammende Onstwedder Juffertoren. Een bezoek waard zijn ook het streekhistorische centrum, Theater Geert Teis en museumspoorlijn STAR. Het centrum biedt een ruime keus aan winkels, boetieks en restaurants.

Reisprogramma

1e dag: Na de ophaalroute rijden we noordwaarts. In de oude, aan de benedenloop van de IJssel gelegen Hanzestad Kampen wordt een langere pauze ingelast en gebruiken we tevens de lunch. Kampen, ooit een zeer welvarende stad, ademt historie uit. U kunt op uw gemak het prachtige oude centrum verkennen voordat we verder rijden naar ons hotel in Stadskanaal waar we in de late middag arriveren.

2e dag: Na het ontbijt ruijden we naar Gasselternijveen, naar boerin Agnes van Boer zoekt vrouw. Agnes verteld u het prachtige verhaal waarom zij boer is geworden en welke hedendaagse uitdagingen er zijn voor de agrarische sector. 's Middags gebruiken we gezamenlijk de lunch en daarna krijgt u nog enige vrije tijd in Assen, de hoofdstad van Drenthe.

3e dag: Eerste kerstdag. ’s Morgens bent u vrij. U kunt een wandeling maken in de omgeving van het hotel, het centrum of bijvoorbeeld langs het nabijgelegen kanaal. Na  de lunch wordt er o.l.v. de chauffeur een mooie rondrit gemaakt in het winterse grensgebied van Duitsland met eventueel een stop in het historische Papenburg. 

4e dag: Tweede kerstdag. Vandaag bezoeken we de stad Groningen. O.l.v. een gids maken we een mooie stadswandeling. De smakelijke kerstlunch gebruiken we in Groningen-stad. In de middag brengen we nog een bezoek aan het Gevangenismuseum in Veenhuizen voordat we terugrijden naar het hotel voor het 2e feestelijke Kerstdiner.

5e dag: We verlaten Stadskanaal en rijden rechtstreeks naar het Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle. De beste ijskunstenaars komen in Zwolle waar ze een magische wereld van sneeuw en ijssculpturen bouwen. Met een prima diner wordt deze reis besloten.

Hotel

Er zijn kamers gereserveerd in het uitstekende, in het centrum gelegen, viersterren Cityhotel Stadskanaal. Als u het hotel uitwandelt bent u direct in het gezellige hart van de stad. Alle luxe kamers zijn onder andere voorzien van badkamer met bad, toilet en föhn, televisie, telefoon, internetaansluiting, gratis koffie- en theevoorziening, minibar en broekenpers. Het hotel heeft een lift, een gezellig grandcafé ’t Raadhuys en een sauna.

Inbegrepen

• verzorging op basis van volpension vanaf het diner op de eerste dag t/m het afscheidsdiner op de laatste dag

• 2x dinerbuffet op 23 en 24 december

• 2x feestelijk kerstdiner op 1e en 2e kerstdag
• welkomstdrankje
• Oud-Hollandse spellenavond
• rondleiding bij Boerin Agnes
• sightseeing Groningen o.l.v. gids
• entree gevangenismuseum
• entree Nederlands IJsbeelden Festival
• parkeer- en tolkosten


Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 100,00

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Stadskanaal

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
23-12-2023 5 dagen €650,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!