Tussen Bielefeld en Sauerland, Paderborn en Weser strekt zicht het natuurpark Teutoburger Wald uit. Het park biedt verrassend fraaie vergezichten met glooiende heuvels, dichte bossen, veen- en heidegebieden, uitgestrekte akkers, klaterende beken, en sprookjesachtige stadjes en dorpjes.

In deze streek, met een rijk historisch verleden, liggen dan ook tal van kuuroorden. Onze standplaats Schwalenberg, ‘Perle des Lipperlandes’ is idyllisch gelegen tussen het Teutoburgerwald en het Weserbergland. Het romantische stadje, met ruim 8000 inwoners, heeft mede door zijn vele vakwerkhuizen, middeleeuwse stadsmuren en Burg Schwalenberg, een historische uitstraling. Sinds de 19e eeuw toen kunstenaars uit alle windstreken elkaar hier ontmoetten, staat Schwalenberg daarnaast bekend als ‘Maler en Kunstlerstadt’.

Foto @Teutoburger_Wald_Tourismus2022

Reisprogramma

1e dag: Na de ophaalroute rijden we rechtstreeks richting Duitsland. Er wordt een langere pauze ingelast bij de Möhnesee. Aansluitend rijden we naar het leuke stadje Paderborn waar u enige tijd op eigen gelegenheid kunt rondkijken. In de loop van de middag arriveren we bij ons hotel in Schwalenberg. 

2e dag: ’s Morgens nemen we eerst een kijkje bij de Externsteine, een formatie van imposante lange, zandstenen die onverwacht uit het heuvelachtige landschap oprijzen. Na dit bezoek rijden naar het Hermannsdenkmal. Dit kolossale beeld (53 m.) verwijst naar de slag bij het Teutoburgerwald en het verhaal van Hermann (Arminius), één van de grondleggers van het Germaanse Rijk. De middag is gereserveerd voor het pittoreske stadje Detmold. 

3e dag: Vandaag wordt o.l.v. de chauffeur een mooie rondrit door de omgeving gem maken we een langere stop in Bad Salzuflen. Het stadje Bad Salzuflen heeft met zijn vele groen, zijn smalle zijstraten en de vele historische gebouwen veel bezienswaardigheden. 

4e dag: De bekende Rattenvangerstad Hameln staat vandaag op het programma. Tijdens een wandeling met een gids maakt u nader kennis met de stad. De gids zal u de mooiste plekjes laten zien en u ongetwijfeld het verhaal van de stad vertellen. Aansluitend bent u vrij om zelf op verkenning uit te gaan. 

5e dag: Na het ontbijt verlaten we Schwalenberg en beginnen we aan de terugreis. Een langere pauze wordt ingelast in CentrO Oberhausen. De reis wordt met een afscheidsdiner afgesloten .

Hotel

Hotel-Restaurant-Cafe Schwalenberger Malkasten is een prima, familiair gerund driesterrenhotel gelegen het centrum en gevestigd in een authentiek vakwerkgebouw. Alle kamers in het hotel zijn voorzien van douche
of bad, wc, minibar, telefoon en televisie. Het hotel heeft een uitstekend restaurant, gezellig cafe annex ‘Bierstube’ en sauna. Het hotel heeft geen lift. Wel zijn er enkele kamers op de begane grond beschikbaar. Het restaurant is op de bovenste verdieping gelegen.

Inbegrepen

•  verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangenkeuze diner m.u.v. dag van aankomst)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• elke avond ‘Happy Hour’ van 18:00-19:00 uur in de gezellige Bierstube van het hotel
• muziekavond
• wandeling Hameln o.l.v. gids
• vrij gebruik sauna
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 50,-.
 

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Schwalenberg

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
25-09-2023 5 dagen €450,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!