De Rijn is de langste rivier van Europa en al meer dan twee eeuwen een belangrijke handelsroute. Het gedeelte tussen Bingen en Neuried wordt de Romantische Rijn genoemd en hier bepalen wijnhellingen, steile rotsen, burchten, ruïnes en pittoreske stadjes het landschap.

We verblijven in het beroemde wijnstadje Rüdesheim am Rhein. Het wijnstadje bruist van de gezelligheid en natuurlijk moet je even door de beroemde “Drosselgasse” slenteren. De vakwerkhuizen, de wijnlokalen, Abdij St. Hildegard, de Adelaarstoren, en niet te vergeten de Rijnpromenade gaan zeker bevallen. U gaat zich komend weekend zeker niet vervelen.

Historisches Weinhotel zum Grünen Kranz is een zeer goed uitgangspunt om Rüdesheim te ontdekken. Vanaf het hotel heeft u direct toegang tot de wijngaarden en het kabelbaanstation. Deze brengt u naar het Niederwaldmonument waar vandaan u een fantastisch uitzicht heeft over de Altstad en de Rijn.

Foto: Moritz Kertzcher

Reisprogramma

1e dag: Na de ophaalroute rijden we via Altenahr naar Rüdesheim, waar we in het begin van de middag zullen arriveren. Na aankomst checken we bij ons hotel in, daarna kunt u op uw gemak dit gemoedelijke stadje verkennen. Ontdek de Drosselgasse, een charmante smalle steeg die pal door het hart van de Altstadt loopt. Dit gezellige straatje van 144 meter lang bruist van de vele wijnlokalen, markten en historische elementen. Wandel door het steegje en maak alvast mooie foto’s van enkele zeer indrukwekkende, historische gebouwen. Proef van de verschillende wijnen bij de vele wijnlokalen die door het steegje verspreid zitten.

2e dag: Na het ontbijt maken we een panoramische rit per kabelbaan over de wijngaarden naar het Niederwald Denkmal. Dit monument is opgericht om de vorming van de Duitse eenheid te herdenken. Niederwald werd gekozen als locatie voor het monument vanwege z’n mooie ligging en het schitterende uitzicht. ’s Middags maken we een mooie boottocht over de Rijn. ’s Avond kunt u in ons gezellige hotel weer genieten van een goed verzorgd 4-gangendiner. Na het diner kunt u de dag afsluiten in één van de wijnlokalen of op een terrasje.

3e dag: Vandaag beginnen we aan onze terugreis. We rijden een mooie route langs de Rijn en Loreley naar Koblenz, één van de oudste steden van Duitsland. Maak een wandeling door de prachtige oude binnenstad, of ga met de kabelbaan naar Schloss Ehrenbreitstein, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving. In de late namiddag rijden we huiswaarts. We sluiten deze reis af met een afscheidsdiner.

Hotel

U verblijft in het driesterren Weinhotel Zum Grünen Kranz in Rüdesheim. Dit historisch familiehotel wordt al sinds 1826 gerund door de familie Nägler en heeft een geweldig uitzicht over de wijngaarden. Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met föhn, bad of douche en toilet. De kamers zijn verdeeld over 4 gebouwen. Het hotel beschikt over een prima restaurant, terras, tuin, wijnkelder en een vinotheek. Er is in het hele hotel gratis wifi.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (ontbijtbuffet en 4-gangen-keuzemenu)
• welkomstdrankje
• rit per kabelbaan naar het Niederwald Denkmal
• boottocht over de Rijn
• afscheidsdiner

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 40,-.

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Rüdesheim

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
22-10-2021 3 dagen €290,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!