Nieuw in ons winterprogramma is een speciale carnavalsreis naar Rothenberg in het Odenwald. We verblijven In Hotel Hirsch, waar we in het verleden al vaker te gast waren. De Familie Beisel is er alles aan gelegen u prachtige, sfeervolle en onvergetelijke winterse dagen te laten beleven.

Elk jaargetijde is in het Odenwald anders, afwisselend en aantrekkelijk. De lente vroeg, met veel zon, en een explosief veranderende natuur. In een warme, zwoele zomer staat het Odenwald bol van de meest uiteenlopende evenementen. De herfst is voor menigeen het mooiste jaargetijde in het Odenwald. Je komt dan ogen te kort bij de mooiste herfstkleuren en de fraaiste vergezichten. De winter is knus en sfeervol en gaat altijd gepaard met veel sneeuw. Een bezoek aan het Odenwald is dan ook het hele jaar door de moeite waard.

Rothenberg, gelegen in het Beerfelderland, is een klein maar knus plaatsje midden in het Odenwald. Het dorp bestaat uit meerdere ‘Ortsteile’ allemaal prachtig gelegen in het glooiende landschap. Door de centrale ligging is Rothenberg een ideaal uitgangspunt voor een aantal bijzonder verrassende excursies.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. We maken een langere pauze in het stadje Mainz, vooral bekend om de Rosenmontagfestzug op carnavalsmaandag. Mainz staat vol met prachtige gebouwen, monumenten en musea en heeft een bijzonder sfeervolle Altstadt. Aankomst bij het hotel in de loop van de middag.

2e dag: O.l.v. de hotelier maken we een rondrit door het Odenwald. De route voert langs o.a. het hooggelegen Beerfelden, Erbach, bekend van het ivoormuseum, Michelstadt, met z’n Einhardsbasiliek, Amorbach, het bedevaartplaatsje Waldürn, Eberbach en Hirschhorn. Onderweg wordt op enkele plaatsen een korte of langere pauze ingelast.

3e dag: Na het ontbijt rijden we naar het aan de Romantische Straße gelegen Rothenburg ob der Tauber. Deze historische plaats is misschien wel het best bewaard gebleven middeleeuwse stadje van Duitsland. Tijdens een korte wandeling o.l.v. een gids krijgt u de mooiste plekjes te zien. Daarna bent u vrij om zelf rond te kijken. Liefhebbers kunnen misschien een bezoek brengen aan de fraaie kerstwinkel van Käthe Wohlfahrt.

4e dag: Vandaag bezoeken we universiteitsstad Heidelberg met volgens velen één van de mooiste historische binnensteden van Europa. We bezoeken het majestueuze Slot van Heidelberg hoog boven de oude stad. Bijzonder is het Duitse Apotheekmuseum dat zich bevindt in het Heidelberger slot. U komt hier alles te weten over de geneesmethodes van vroeger.

5e dag: Terugreis. Onderweg zullen enkele stops worden ingelast. Bijvoorbeeld in Rüdesheim waar u kunt rondslenteren door de smalle straatjes en de beroemde ‘Drosselgasse’. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

U verblijft in het driesterren Hotel Hirsch van de familie Beisel. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad, wc, televisie en telefoon. Het hotel heeft verder een lift, sauna, stoombad, solarium, kegelbanen, een uitstekend restaurant, een gezellige wijnkelder en fietsverhuur.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima diner)
• 1x Odenwälder Candlelightbuffet
• 1x Odenwälder Bauernhochzeitsbuffet
• 1x Odenwälder Kartoffelbuffet
• afscheidsdiner
• Weinprobe im Gewölbekeller
• kegelavond
• Odenwälder Nachthemdenball mit Tanzmusik
• rondrit Odenwald o.l.v. hotelier
• stadswandeling Rothenburg od Tauber
• entree Schloss Heidelberg
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 32,- (beperkt beschikbaar)

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Rothenberg

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
26-02-2022 5 dagen €475,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!