Terug in ons zomerprogramma is de bestemming Rothenberg in het Odenwald. We verblijven In Hotel Hirsch, waar we in het verleden al vaker te gast waren. De Familie Beisel is er alles aan gelegen u een prachtige, sfeervolle en onvergetelijke vakantie te laten beleven. Één dag is gereserveerd voor een bezoek aan de Bundesgartenschau in Mannheim.

Elk jaargetijde is in het Odenwald anders, afwisselend en aantrekkelijk. De lente vroeg, met veel zon, en een explosief veranderende natuur. In een warme, zwoele zomer staat het Odenwald bol van de meest uiteenlopende evenementen. De herfst is voor menigeen het mooiste jaargetijde in het Odenwald. Je komt dan ogen te kort bij de mooiste herfstkleuren en de fraaiste vergezichten. De winter is knus en sfeervol en gaat altijd gepaard met veel sneeuw. 

Een bezoek aan het Odenwald is dan ook het hele jaar door de moeite waard. Rothenberg, gelegen in het Beerfelderland, is een klein maar knus plaatsje midden in het Odenwald. Het dorp bestaat uit meerdere ‘Ortsteile’ allemaal prachtig gelegen in het glooiende landschap. Door de centrale  ligging is Rothenberg een ideaal uitgangspunt voor een aantal bijzonder verrassende excursies. 

De reis van 18 juni is inmiddels volgeboekt! Alternatief eventueel de volgende datum met vertrek op 31 juli! 

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. We maken een langere pauze in het stadje Mainz, vooral bekend om de Rosenmontagfestzug op carnavalsmaandag. Mainz staat vol met prachtige gebouwen, monumenten en
musea en heeft een bijzonder sfeervolle Altstadt. Aankomst bij het hotel in de loop van de middag.

2e dag: O.l.v. de hotelier maken we een rondrit door het Odenwald. De route voert deels over de Nibelungenstraße en verder langs o.a. het hooggelegen Beerfelden, Erbach, bekend van het ivoormuseum, Michelstadt, met z’n Einhardsbasiliek, Amorbach, het bedevaartplaatsje Waldürn, Eberbach en Hirschhorn. Onderweg wordt op enkele plaatsen een korte of langere pauze ingelast.

3e dag: Deze dag is gereserveerd voor een bezoek aan de Bundesgartenschau in Mannheim, waar duurzaamheid het hoofdthema is. In de late namiddag keren we terug naar het hotel.

4e dag: Vandaag bezoeken we universiteitsstad Heidelberg met volgens velen één van de mooiste historische binnensteden van Europa. Hier kan het hoog boven de oude stad gelegen, majestueuze Slot van Heidelberg worden bezocht. In het kasteel is het Duitse Apotheekmuseum gevestigd, waar men alles te weten kan komen over de geneesmethodes van vroeger. Bij voldoende belangstelling kan de chauffeur een boottocht op de Neckar organiseren.

5e dag: Terugreis. Onderweg zullen enkele stops worden ingelast. Bijvoorbeeld in Rüdesheim waar u kunt rondslenteren door de smalle straatjes en de beroemde ‘Drosselgasse. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

U verblijft in het driesterren Hotel Hirsch van de familie Beisel. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad, wc, televisie en telefoon. Het hotel heeft verder een lift, sauna, stoombad, solarium, kegelbanen, een uitstekend restaurant, een gezellige wijnkelder en fietsverhuur.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima diner)
• 1x grillavond
• afscheidsdiner
• 1x wijnproeverij met Schinkenvesper
• muziekavond
• rondrit Odenwald o.l.v. hotelier
• dagentree BUGA Mannheim
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
• kleine eenpersoonskamer geen toeslag*
• eenpersoonskamer € 60,-*

* beperkt beschikbaar

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!