Nieuw in ons winterprogramma is een speciale Kerstreis naar Rothenberg in het Odenwald. We verblijven In Hotel Hirsch, waar we in het verleden al vaker te gast waren. De Familie Beisel is er alles aan gelegen u prachtige, sfeervolle en onvergetelijke kerstdagen te laten beleven.

Elk jaargetijde is in het Odenwald anders, afwisselend en aantrekkelijk. De lente vroeg, met veel zon, en een explosief veranderende natuur. In een warme, zwoele zomer staat het Odenwald bol van de meest uiteenlopende evenementen. De herfst is voor menigeen het mooiste jaargetijde in het Odenwald. Je komt dan ogen te kort bij de mooiste herfstkleuren en de fraaiste vergezichten. De winter is knus en sfeervol en gaat altijd gepaard met veel sneeuw. Een bezoek aan het Odenwald is dan ook het hele jaar door de moeite waard.

Rothenberg, gelegen in het Beerfelderland, is een klein maar knus plaatsje midden in het Odenwald. Het dorp bestaat uit meerdere ‘Ortsteile’ allemaal prachtig gelegen in het glooiende landschap. Door de centrale ligging is Rothenberg een ideaal uitgangspunt voor een aantal bijzonder verrassende excursies.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. We maken een langere pauze in het stadje Mainz, vooral bekend om de Rosenmontagfestzug op carnavalsmaandag. Mainz staat vol met prachtige gebouwen, monumenten en musea en heeft een bijzonder sfeervolle Altstadt. Aankomst bij het hotel zal in de late middag zijn.

2e dag: O.l.v. de hotelier maken we een rondrit door het Odenwald. De route voert langs o.a. het hooggelegen Beerfelden, Erbach, bekend van het ivoormuseum, Michelstadt, met z’n Einhardsbasiliek, Amorbach, het bedevaartplaatsje Waldürn, Eberbach en Hirschhorn. Onderweg wordt op enkele plaatsen een korte of langere pauze ingelast.

3e dag: Na het ontbijt rijden we naar de historische stad Speyer. Naast het bekijken van de bijna ontelbare culturele bezienswaardigheden kan misschien de sfeervolle kerstmarkt worden bezocht. De terugreis naar het hotel gaat via een route die deels over de Deutsche Weinstraße voert.

4e dag: Eerste Kerstdag. Na het ontbijt rijden we naar het aan de Romantische Straße gelegen Rothenburg ob der Tauber. Deze historische plaats is misschien wel het best bewaard gebleven middeleeuwse stadje van Duitsland. Tijdens een korte wandeling o.l.v. een gids krijgt u de mooiste plekjes te zien. Daarna bent u vrij om zelf rond te kijken. Liefhebbers kunnen misschien een bezoek brengen aan het ‘Weihnachtsmuseum'. We zijn weer op tijd terug in het hotel voor het kerstdiner.

5e dag: Vandaag brengen we een bezoek aan Heidelberg. Volgens velen één van de mooiste historische binnensteden van Europa. We bezoeken het majestueuze Slot van Heidelberg hoog boven de oude stad. Bijzonder is het Duitse Apotheekmuseum dat zich bevindt in het Heidelberger slot. U komt hier alles te weten over de geneesmethodes van vroeger.

6e dag: Terugreis. Onderweg zullen enkele stops worden ingelast. Bijvoorbeeld in Rüdesheim waar u kunt rondslenteren door de smalle straatjes en de beroemde ‘Drosselgasse’. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

U verblijft in het driesterren Hotel Hirsch van de familie Beisel. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad, wc, televisie en telefoon. Het hotel heeft verder een lift, sauna, stoombad, solarium, kegelbanen, een uitstekend restaurant, een gezellige wijnkelder en fietsverhuur.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima diner)
• speciaal kerstavondbuffet op 24 december
• feestelijk kerstdiner op 25 december
• speciaal ‘Tolle Knolle-Buffet’ met ‘Krimilesung’ op 26 december
• Weinprobe im Gewölbekeller
• kegelavond
• wandeling naar Waldweihnacht met Glühwein
• rondrit Odenwald o.l.v. hotelier
• stadswandeling Rothenburg ob der Tauber
• entree Schloss Heidelberg
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 50,- (beperkt beschikbaar)

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Rothenberg

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
22-12-2020 6 dagen €575,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!