Tijdens deze rondreis maakt u kennis met de natuur en cultuur van het voor veel mensen onbekende Slowakije. U zult net als wij ongetwijfeld aangenaam verrast worden door de schoonheid van dit land. Ook krijgt u de mooiste en indrukwekkendste bezienswaardigheden van Krakau en omgeving, in het zuiden van Polen, te zien. Op de heen- en terugreis is er bovendien aandacht voor de steden Wenen en Dresden.

Slowakije, sinds 1 januari 1993 een zelfstandige republiek, is voor het grootste deel een bergachtig land. De bergen behoren allemaal tot de Beskiden en Karpaten. Alleen in het zuidoosten zijn er enkele laagvlakten. In het zuiden, langs de grens met Hongarije stroomt de Donau, waaraan ook de hoofdstad van het land, Bratislava ligt. Het ruige landschap met op veel plaatsen nog ongerept natuurschoon oefent op iedere liefhebber een ware aantrekkingskracht uit. De combinatie van de rust die vrijwel overal heerst, de charme van stadjes en dorpen waar het lijkt als of de tijd is stil blijven staan en de levendige stad Bratislava maakt Slowakije tot een aantrekkelijke vakantiebestemming.

Krakau, ook het Rome van Polen genoemd, is een stad met onschatbare historische monumenten. Vooral de kathedraal op de Wawel-heuvel, de Rynek Glówy, een van de grootste marktpleinen van Europa, met lakenhallen uit de Renaissance waarin nu winkeltjes zijn gevestigd, de Barbacane, de imposante verdedigingswerken, het Koninklijk Kasteel (Wawel) en de Mariakerk zijn het bezichtigen meer dan waard. In deze prachtige omgeving bezoeken we ook het indrukwekkende Oswiecim (=Auschwitz) en de befaamde zoutmijnen van Wielickza.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Overnachting omgeving van Passau/ Schärding.

2e dag: Na het ontbijt rijden we naar Wenen. Hier maken we o.l.v. een gids een korte sightseeingtour waarbij u de mooiste en bekendste bezienswaardigheden te zien zult krijgen. Ook kunt u enige tijd op eigen gelegenheid in de stad door brengen voordat we verder rijden naar Bratislava. Overnachting Bratislava.

3e dag: ’s Morgens maken we o.l.v. een gids kennis met het oude centrum van de stad. ongetwijfeld zullen de Dom van St. Martinus, de Academia Istropolitana, Paleis Pálffy, de Michelspoort de Clarissenkerk en vele andere historische bouwwerken de revue passeren. ’s Middags kan een boottocht worden gemaakt, een bezoek aan de imposante burcht worden gebracht en kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. Overnachting Bratislava.

4e dag: We verlaten Bratislava en rijden via een mooie route langs onder andere Trnava en Žilina naar het centraal tussen verschillende natuurgebieden en de Hoge en Lage Tatra gelegen vakantieplaats Tatranska Lomnica, waar we vier nachten zullen verblijven.

5e dag: O.l.v. de chauffeur maken we een schitterende rondrit door het Tatra gebergte. We passeren o.a. het dorpje Kežmarok waar een historisch kerkje met een buitengewoon mooi houten interieur ligt en Spišský Hrad, waar een prachtige burcht te bezichtigen is. Laat u verrassen door de schoonheid van het landschap, de prachtige natuur en de sfeervolle dorpjes en stadjes.

6e dag: Ook deze dag maken we een mooie rit door het hooggebergte, waarbij o.a. een stop wordt gehouden in het stadje Poprad. Ook kunt u deelnemen aan een enerverende vlottocht op de rivier de Dunajec. De grensrivier tussen Polen en Slowakije.

7e dag: Vrije dag in Tatranska Lomnica. U kunt een wandeling maken of gebruik maken van de faciliteiten van het hotel.

8e dag: We verlaten Tatranska Lomnica en rijden via Poprad en Ruzomberok richting Poolse grens. In de vroege middag arriveren we in Wielickza waar we de wereldberoemde zoutmijnen zullen bezoeken. Hier ziet u o.a. een uitgebreid gangenstelsel, diverse zalen en kapellen en een enorme kathedraal, de Kapel van de Zalige Kinga, waar werkelijk alles van zout gebouwd is. U zult ogen te kort komen bij het zien van deze unieke ondergrondse wereld. Diner en overnachting omgeving Krakau.

9e dag: O.l.v. een gids maken we in de voormiddag kennis met de mooie stad Krakau. Een stad met veel bezienswaardigheden maar ook met een aparte, gezellige sfeer. ’s Middags bent u vrij om op eigen gelegenheid de stad in te gaan. Overnachting Krakau.

10e dag: We verlaten Krakau en rijden naar Oswiecim, beter bekend als Auschwitz. Hier bezoeken we de permanente tentoonstelling in het voormalige concentratiekamp, een indrukwekkend bezoek dat ongetwijfeld diepe indrukken bij u zal achterlaten. Na dit bezoek rijden we verder naar de Duitse stad Dresden waar we laat in de middag zullen arriveren.

11e dag: Tijdens een sightseeingtour door de stad krijgt u vrijwel alle bezienswaardigheden te zien. ’s Middags bent u vrij om er op eigen gelegenheid op uit te trekken. Overnachting Dresden.

12e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Bij deze reis wordt overnacht in uitstekende middenklasse hotels, gunstig gelegen in of nabij de in het programma genoemde plaatsen. Alle kamers zijn minimaal voorzien van douche of bad, toilet en televisie. ’s Morgens wordt een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een prima diner (3-gangen of buffet) geserveerd. In Tatranska Lomnica verblijft u vier nachten in het driesterren Hotel Sorea Titris gelegen nabij het centrum. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad, toilet, telefoon SAT-televisie, safe en internetaansluiting. Het hotelcomplex biedt haar gasten verder o.a. lift, prima restaurant, gezellige bar, tennisbanen en een aqua-relax center met binnenbad, whirlpool, sauna en massagemogelijkheden.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima diner)
• afscheidsdiner
• gids voor sightseeing Wenen
• gids voor sightseeing Bratislava
• excursie zoutmijnen Wielickza
• gids voor sightseeing Krakau
• bezoek Auschwitz
• gids sightseeing Dresden
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. 

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 179,-

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!