Op reis in Roemenië lijkt het soms alsof de tijd heeft stilgestaan. Het ‘terug naar vroeger beeld’ van paard en wagen, ossenkar, herder en rondreizende zigeunerfamilies zorgt samen met de vele historische bezienswaardigheden, de werkelijk fantastische natuur en de oprechte gastvrijheid, zonder enige twijfel voor een onvergetelijke vakantie.
Tijdens deze verrassende rondreis maken we kennis met de prachtige natuur van de Karpaten, passeren we de traditionele streek Maramures, rijden we over hoog- en laagvlaktes, komen we door dorpjes en stadjes die de sfeer van vroeger tijden uitademen, bezoeken we het kasteel van ‘Dracula’ en is er uiteraard tijd voor hoofdstad Boekarest.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Overnachting omgeving St. Pölten.

2e dag: Na het ontbijt rijden we langs Wenen naar de Hongaarse grens en bereiken rond het middaguur Budapest. We maken er een rondrit en zien de voornaamste bezienswaardigheden zoals o.a. het vrijheidsbeeld, de Donaubruggen, het millenniummonument en de Szent István basiliek. Overnachting Budapest.

3e dag: We vervolgen onze weg richting Roemenië dat we via het grensplaatsje Petea bereiken. Satu Mare is de eerste stad die we passeren op onze weg naar de provincie Maramures. Overnachting omgeving Valea Mariei/Baia Mare.

4e dag: Via een mooie route door het noorden van Maramures rijden we naar Gura Humorului. Onderweg stoppen we bij de Merry begraaftplaats in Sapanta. Uniek vanwege zijn kleurrijke, in naïeve stijl beschilderde, grafstenen die op een originele en poëtische manier de personen beschrijven die er begraven liggen. Via het dal van de rivier de Iza rijden we zuidwaarts. Onderweg bezoeken we de houten kerken van Bogdan Voda en Rozavlea. Overnachting omgeving Targu Mures.

5e dag: Vandaag krijgen we een indruk van het rijke kerkelijke leven van deze streek. Naast veel kloosters heeft elke dorp wel haar eigen vestingskerk. Nog voor de middag komen we aan in Sighisoara, zonder twijfel de meest interessante stad van Roemenië. De oude stad met zeven verdedigingstorens werd in 1999 tot UNESCO wereld cultuurgoed benoemd. In Sighisoara werd in 1433 Vlad de Spietser, zoon van Vlad Dracul beter bekend als Dracula, geboren. Zijn geboortehuis is hier te bezichtigen. In de stad vinden we verder een aantal schitterende monumenten zoals ‘de Klokkentoren’ en ‘de Kerk op de Heuvel’. ’s Middags rijden we door de landstreek Țara Bârsei (Burzenland). In het plaatsje Harman kan de plaatselijk Kirchenburg bezichtigd worden. Overnachting omgeving Predeal.

6e dag: ’s Morgens bezoeken we in Bran het plaatselijke kasteel, de ‘Dracula Burcht’. Het in 1377 gebouwd kasteel staat op een hoge rots en via de nauwe gangen komen we in een mysterieus labyrint van geheime kamers en spookachtige doorgangen. Aansluitend bezoeken we de stad Brasov met zijn Witte Toren, Zwarte toren, Zwarte Kerk en het oude stadhuis. Overnachting omgeving Predeal.

7e dag: Na het ontbijt rijden we eerst naar de plaats Sinaia. Hier nemen wij een kijkje bij Kasteel Peles, de voormalige zomerresidentie van de koninklijke familie. Het kasteel is zowel van buiten als van binnen een waar juweel. In de loop van de middag komen we aan in Boekarest.

8e dag: Boekarest, de hoofdstad van Roemenië, is de culturele, artistieke, politieke en economische metropool van het land en werd ooit het Parijs van het Oosten genoemd. We vinden er talrijke musea, theaters, uitnodigende parken en imponerende boulevards. De Palatul Parlamentului, (het parlementsgebouw) is één van ’s werelds grootste gebouwen en ontsproten uit het brein van dictator Ceausescu. Tijdens de stadsrondrit ziet u onder meer de ‘Arc de Triomphe’, het ‘Çasa Pressie Libere’, het ‘Plein van de Revolutie’ en het ‘Çasa Republici’. Na de rondrit is er volop tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Bijvoorbeeld het oude centrum, waar de oosters-orthodoxe Stavropoleoskerk het bekijken zeker waard is. Overnachting Boekarest.

9e dag: We rijden door het Olt dal en passeren het klooster Cozia. Rond het middaguur komen we aan in Sibiu, eeuwenlang de rijkste en machtigste vestiging in Transylvanië en ook nu nog het centrum voor de Duitse minderheid in deze regio. Ook brengen we een bezoek aan het Astra openlucht Museum. Als het even kan gebruiken we het diner bij de boeren in Sibiel. Overnachting omgeving Deva.

10e dag: Na het ontbijt staat een wandeling door het oude centrum van Sibiu op het programma waarbij o.a. de Pemflingersteeg, de brug der leugens, en het Huetplein de revue zullen passeren. Aansluitend rijden naar Timisoara, gelegen aan de oever van de rivier Bega. Ook hier maken we tijdens een wandeling kennis met enkele bijzondere bezienswaardigheden zoals het oude Raadhuis, het Domplein, de pestzuil en de orthodoxe Kathedraal. Overnachting Timisoara.

11e dag: Eerste dag van de terugreis. We verlaten Roemenië en rijden via Hongarije naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Sankt Pölten.

12e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Bij deze reis wordt overnacht in uitstekende middenklasse hotels, gunstig gelegen in of nabij de in het programma genoemde plaatsen. Alle kamers zijn minimaal voorzien van douche of bad, toilet en televisie. ’s Morgens wordt een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een prima diner (3-gangen of buffet) geserveerd. De adresgegevens van de hotels ontvangt u bij uw reisbescheiden.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima diner)
• 1x diner ‘bij de boeren’ in Sibiel incl. wijn en ‘Schnaps’
• afscheidsdiner
• gids voor sightseeing Budapest
• begeleiding gids vanaf/ tot de Roemeense grens
• entrees 4e dag (Merry begraafplaats, Rozavlea en Bodan Voda)
• entrees 5e dag (geboortehuis Dracula, kerk op de heuvel, Kirchenburg)
• entrees 6e dag (Dracula burcht, Zwarte kerk)
• entree Peles Kasteel
• entree Patriarchenkerk
• entree Cozia Klooster
• entrees Sibiu Brukhental Museum
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. 
 
Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 190,-

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!