Al vele jaren hebben we naar volle tevredenheid de rondreis Slowakije en Zuid-Polen in ons programma. Mede naar aanleiding van de zeer positieve reacties op deze reis hebben we enkele jaren geleden een soortgelijke rondreis door het noorden van Polen in het programma opgenomen.

Ook bij deze reis hebben we een unieke combinatie gevonden tussen, natuur, cultuur en historische gezien belangrijke bezienswaardigheden. Met bezoeken aan de steden Szczecin, Gdansk en Warschau bent u verzekerd van een stuk onvergetelijk geschiedenis en een aantal culturele hoogtepunten. Tijdens het verblijf in het waterrijke Mazurië, wordt u geconfronteerd met sprookjesachtige, ongerepte en oneindige lijkende natuurgebieden. De excursies aan de onder meer de Leninwerf in Gdansk, het Kasteel van Malbork, Hitlers’s Wolfschanze en het Ghetto van Warschau completeren het zeer gevarieerde programma van deze reis.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Over de Duitse snelwegen richting Poolse grens. Overnachting omgeving Stettin (Szczecin).

2e dag: Na het ontbijt maken we een rondrit langs de belangrijkse bezienswaarigheden van Szczecin, de hoofdstad van het historische Pommeren. Zo zullen o.a. de Oderpromenade, het Grunwaldzky-plein, het kateel van de Greifendynastie, de gotische Jacobskerk en het stadhuis de revue passeren. Vervolgens rijden we naar de zogenaamde ’driestad’, zoals de agglomeratie van Gdanks, Sopot en Gdynia wordt genoemd. Overnachting omgeving Gdansk/Gdynia.

3e dag: Gdansk was de rijkste stad aan de Oostzee. Rondom Ulica Długa en Długi Targ bevinden zich veel gereconstrueerde gebouwen uit de Hanzetijd zoals het Artushof, de Gouden en de Groene Poort, het stadhuis, de Neptunusfontein, de Mariakerk met astronomisch uurwerk en de oude hijskraan. De stad verwierf natuurlijk ook faam in de tachtiger jaren, toen onder leiding van Lech Walesa op de plaatselijke Leninwerf de vakbond Solidarność (Solidariteit) werd opgericht. We rijden daarna naar de rustige wijk Oliwa, vervolgens Sopot, de populairste badplaats van Polen en de moderne havenstad Gdynia. Overnachting omgeving Gdansk/Gdynia.

4e dag: Via Malbork, waar Slot Mariënburg het grootste middeleeuwse kasteel van Europa is gelegen, rijden we verder richting Olsztyn, de hoofdstad van Mazurië. Dit gebied, met meer dan 2000 meren en veel bossen, staat bekend als het ’Land der Duizend Meren’. Overnachting omgeving Olsztyn/Mragowo.

5e dag: Deze rustdag voor de chauffeur gebruiken we om met een lokale gids de oude stad van Olsztyn te bekijken. We wandelen door de oude straatjes en langs, het middeleeuwse kasteel van de kruisridders, de Jacobus kerk en het stadhuis. In de middag vrije tijd voor individuele bezoeken en wandelingen langs het meer. Overnachting omgeving Olsztyn/Mragowo.

6e dag: In Swieta Lipka nemen we een kijkje in de 17e eeuwse Mariabasiliek. Deze kerk, met het beroemde orgel met de duizend pijpen, en het omringende kloostercomplex wordt beschouwd als het mooiste voorbeeld van de barokke bouwkunst in Polen. Aansluitend gaan we richting het stadje Ketrzyn waar we de Wolfschanze bezoeken, het voormalige hoofdkwartier van Adolf Hitler bezoeken. Overnachting omgeving Olsztyn/ Mragowo.

7e dag: We verlaten Olsztyn en rijden naar de Poolse hoofdstad Warschau, waar we nog voor de middag zullen arriveren. Na aankomst maken we een panoramische rondrit langs o.a. het Cultuurpaleis, het nationaal museum de Nowy Swiat (Nieuwe Wereld) straat en het beroemde Lazienki Park. Overnachting omgeving Warschau.

8e dag: In de voormiddag beginnen we ons bezoek aan de oude stad van Warschau met het oude marktplein, omgeven door kleurige huizen. Aan de rand van de oude stad bevindt zich het Plac Zamkowy met het Koninklijk Paleis. Hier begint de Koninklijke Route, langs de belangrijke boulevards Krakowskie Przedmiescie en Nowy Świat, die uiteindelijk naar het voormalige koninklijke buitenverblijf Wilanów leidt. We zien ook het Pilsudskiplein, met het graf van de onbekende soldaat en de resten van het Joodse Ghetto uit de WO II. ’s Middags is iedereen vrij om zelf op ontdekking uit te gaan. Overnachting omgeving Warschau.

9e dag: Na het ontbijt verlaten we Warschau en gaan richting Duitse grens. Onderweg wordt een kort bezoek gebracht aan een van de oudste steden van Polen, Poznan. We wandelen langs het oude marktplein en het schitterende stadhuis. Overnachting in omgeving van Frankfurt an der Oder.

10e dag: Terugreis via Duitse snelwegen. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Bij deze reis wordt overnacht in uitstekende middenklassehotels, gunstig gelegen in of nabij de in het programma genoemde plaatsen. Alle kamers zijn minimaal voorzien van douche of bad, wc en televisie. ’s Morgens wordt een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een prima diner (buffet of 3-gangen) geserveerd. 

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima diner)
• afscheidsdiner
• gids voor sightseeing Szczecin
• gids voor sightseeing Gdansk
• gids voor sightseeing Olsztyn
• gids voor hele dag Wolfschanze & Swieta Lipka
• gids voor sightseeing Warschau
• entree Slot Mariënburg
• entree Wolfschanze
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 165,- 

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!