De Middellandse Zee, met een totale oppervlakte van 2,5 miljoen km², ligt tussen Zuid-Europa, West-Azië en Noord-Afrika. Maar liefst 21 landen grenzen aan de Mediterranee zoals deze zee ook wel wordt genoemd. Tijdens deze rondreis maakt u kennis met de veelzijdigheid van een aantal Europese landen die liggen aan deze immense binnenzee.

Via Frankrijk (Orange) en Andorra, rijden we naar Spanje (Barcelona). Hier nemen we de nachtboot en varen we naar het Italiaanse Sardinië en daarna naar het Franse Corsica. Via de Toscane in Italië rijden we tenslotte weer langzaam huiswaarts. Onderweg zult u een grote diversiteit aan indrukken te verwerken krijgen wat betreft landschap, natuur en cultuur.

Reisprogramma

1e dag: Via België en Luxemburg rijden we zuidwaarts. Overnachting omgeving Mâcon/ Chalon-sur Saône.

2e dag:
Na het ontbijt vervolgen we onze weg naar het zuiden. We passeren Lyon en Valence en komen rond het middaguur aan in het gezellige Orange. Het stadje behoorde eens toe aan Willem van Oranje Nassau. De Triomfboog, een van de mooiste van Frankrijk, en het amfitheater getuigen van een geschiedenis die terug gaat tot in de Romeinse tijd. Overnachting omgeving Orange.

3e dag:
De route van deze dag voert langs Montpellier en Narbonne naar Carcassonne bekend vanwege zijn elliptische burcht die wordt omgeven door een dubbele stadsmuur met maar liefst 54 torens. Na dit bezoek rijden we via een magnifieke route verder naar het vorstendom Andorra waar we 2 nachten zullen verblijven.

4e dag:
Een gids zal ons begeleiden op een werkelijk ongelofelijke tocht door het bergstaatje Andorra, met 468 km² een van de kleinste landen ter wereld. De gids zal vertellen over het ontstaan en de geschiedenis van het land en ons de mooiste plekjes laten zien zoals: de plaatsjes Canillo, Encamp, La Massan en Ordino. Onderweg kunt u genieten van panoramische vergezichten en een fantastische natuur.

5e dag:
Na het ontbijt rijden we naar Barcelona waar we nog voor de middag zullen arriveren. Tijdens een rondrit o.l.v. een gids krijgt u de bekendste en belangrijkste bezienswaardigheden te zien. Uiteraard de Sagrada Familia, Camp Nou en de Ramblas. Voordat we aan boord gaan voor de overtocht naar Sardinië gebruiken we nog het diner in de stad. Overnachting aan boord.

6e dag:
Ontbijt aan boord. Daarna meren we aan in de haven van Porto Torres. Sardinië behoort tot Italië en is bekend om zijn azuurblauwe zee met kristalhelder water, prachtige baaien en bergachtige landschappen met grillige rotsformaties. Via een route langs de noordkust komen we eerst aan in Castelsardo en daarna in de omgeving van Soldeu waar we zullen overnachten.

7e dag:
Rustdag op Sardinië. U kunt eventueel deelnemen aan een bustour over het eiland met een plaatselijke touringcar (bij boeking op te geven). Overnachting omgeving Soldeu.

8e dag:
Rond het middaguur nemen we de veerboot van Santa Teresa naar Bonifacio gelegen op het Franse eiland Corsica. We rijden vervolgens langs de oostkust van het eiland noordwaarts. We passeren o.a. de stadjes Aleria en Casamozza voordat we in de havenstad Bastia arriveren. Overnachting omgeving Bastia.

9e dag:
Tijdens een rondrit over het eiland zult u met eigen ogen zien waarom Corsica ook Ile de la Beauté (eiland van de schoonheid) wordt genoemd. Het is een eiland met een grote diversiteit. Naast vele schilderachtige dorpjes zijn er krijtrotsen in het zuiden, rode rotspartijen ‘Les Calanches’ en het UNESCO wereldnatuurreservaat Scandola in het westen, en hoge bergtoppen waaronder de Monto Cinto in het midden van het eiland. Na terugkomst kunt u de bezienswaardigheden van Bastia nog nader gaan bekijken. Een kijkje bij de citadel en in het oude centrum is zeker de moeite waard. Overnachting omgeving Bastia.

10e dag:
In de loop van de dag nemen we de veerboot naar het Italiaanse Livorno. Afhankelijk van de uiteindelijke overtochttijd maakt de chauffeur nog een korte of wat langere rondrit door de Toscane. Overnachting omgeving Montecatini Terme.

11e dag:
Na het ontbijt rijden we noordwaarts. Overnachting in het zuiden van Duitsland.

12e dag:
Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Bij deze rondreis wordt overnacht in uitstekende middenklasse hotels, gunstig gelegen in of nabij de in het programma genoemde plaatsen. Alle kamers zijn minimaal voorzien van douche of bad en toilet. ’s Morgens wordt een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een prima diner (buffet of 3-gangen) geserveerd.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima diner)
• 1x diner in Barcelona
• afscheidsdiner
• overtocht Barcelona-Porto Torres
• 1x overnachting met ontbijt aan boord
• overtocht Santa Teresa-Bonifacio
• overtocht Bastia-Livorno
• aperitief op de markt in Orange
• gids voor sightseeing Orange
• welkomstdrankje in Andorra
• gids voor sightseeing Andorra
• gids voor sightseeing Barcelona
• gids voor sightseeing Corsica
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entree, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
• eenpersoonskamer/ binnenhut € 315,- 
• eenpersoonskamer/ buitenhut op aanvraag
• tweepersoonsbuitenhut € 30,- p.p.
• sightseeing Sardinië o.l.v. gids met plaatselijke touringcar € 50,- p.p. #

# Alleen bij voldoende belangstelling, bij boeking op te geven

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!