Sinds 2004 zijn de Baltische Staten, Estland, Letland en Litouwen, lid van de Europese Unie. In de loop van de jaren is de belangstelling voor deze landen langzaam maar zeker gegroeid. Vooral de hoofdsteden Tallinn, Riga en Vilnius worden steeds vaker door toeristen bezocht, maar ook de bezienswaardigheden en de natuur in het achterland zijn het ontdekken meer dan waard.

Tijdens deze 12-daagse rondreis maakt u kennis met de drie hoofdsteden, maar ook met de Poolse hoofdstad Warschau, de prachtige eeuwenoude stad Kaunas, enkele imposante kastelen en het indrukwekkende bedevaartsoord Kryžiu kalnas en de Hanzestad Pärnu. Ook de routes door het binnenland en langs de kust zijn zeer de moeite waard. De terugreis gaat via het Finse Helsinki, de Zweedse steden Stockholm en Malmö en het Duitse Travemünde. Hierbij wordt twee maal overnacht aan boord van een cruiseschip.

Reisprogramma

1e dag: Via de Duitse snelwegen rijden we richting Polen. We overnachten in de omgeving Swiebodzin/ Poznan.

2e dag: Na het ontbijt rijden we verder naar Warschau waar we na aankomst een korte sightseeingtour maken o.l.v. een gids. Vanaf het Plac Zamkowy met het Koninklijk Paleis begint de Koninklijke Route, die langs de belangrijke boulevards Krakowskie Przedmiescie en Nowy Świat, uiteindelijk naar het voormalige koninklijke buitenverblijf Wilanów leidt. We zien ook het Pilsudskiplein, met het graf van de onbekende soldaat en de resten van het Joodse Ghetto uit de WO II. Overnachting omgeving Warschau.

3e dag: De route naar Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, die vandaag op het programma staat voert langs Kaunas, een eeuwenoude stad met een aantal historische bouwwerken, waaronder de burcht, de St. Georgkerk, de imposante kathedraal, het Perkunas huis en het schilderachtige Raadhuisplein. Aankomst bij het hotel in Vilnius in de late namiddag.

4e dag: Na het ontbijt zal een gids ons de mooiste plekjes van de stad Vilnius laten zien. Het stadsbeeld wordt grotendeels bepaald door de achthoekige Gediminotoren. Enkele andere bezienswaardigheden van de stad zijn de kathedraal Arkikatedra, de Peter en Paulkerk, de St. Annakerk en de poorten van de Dageraad. ’s Middags rijden we naar Trakai, een historische stad gelegen midden in een zeer waterrijk natuurgebied. Overnachting in Vilnius.

5e dag: We verlaten Vilnius en rijden via een mooie route door het charmante Litouwse landschap noordwaarts richting Letland. We rijden langs Kryžiu kalnas oftewel de Heuvel van Kruisen, een indrukwekkend bedevaartsoord ten noorden van de stad Šiauliai. In de late namiddag arriveren we in de Letse hoofdstad Riga.

6e dag: O.l.v. een gids maken we een rondrit langs alle bezienswaardigheden van de stad. De oude Hanzestad heeft een indrukwekkende art-nouveau architectuur, een unieke historische oude wijk en diverse parken. Door de verschillende bouwstijlen is het oude centrum een paradijs voor de architectuurliefhebber. Meer dan de moeite waard zijn het Domplein en de Domkerk, de St. Pieterskerk, de St. Jacobskerk, ‘de drie Broers’ en het kasteel van Riga. Sfeer proeven kunt u wellicht het beste op de centrale markt, waar in vele kraampjes verse groenten en fruit maar ook andere handelswaar wordt aangeboden. Overnachting in Riga.

7e dag: Via een route langs de Riga-baai rijden we richting Estland. Rond het middaguur komen we aan in hoofdstad Tallinn. ’s Middags ontmoeten we de gids die ons de mooie, sprookjesachtige stad Tallinn zal laten zien. Het oude centrum wordt omringd door een stevige stadsmuur met 26 opvallende rode torens. Vanaf de centraal gelegen heuvel Tompea heeft men een magnifiek uitzicht op de oude stad. Talloze gildehuizen, gerestaureerde kerken, kleine musea, een stadhuis uit de 13e eeuw, een nog steeds werkende apotheek uit 1422 en de vele felgekleurde oude panden zijn een lust voor het oog. Enkele andere bezienswaardigheden zijn de Russisch-orthodoxe Alexander Nevsky kathedraal, het Raadhuisplein (Raekoja plats), St. Nicholaas kerk en de St. Olafkerk. Aan de Pikk tänav (Langestraat) en Lai tänav (Breestraat) liggen veel oude koopmanshuizen. Aansluitend kunt u nog enige tijd op eigen gelegenheid in deze mooie stad doorbrengen. Overnachting Tallinn.

8e dag:
Vrije dag. U kunt op eigen gelegenheid de hele dag in Tallinn doorbrengen. Bij voldoende belangstelling organiseert de chauffeur een excursie naar het net even buiten de stad gelegen openluchtmuseum Rocca Al Mare. Hier vinden we o.a. karakteristieke Estlandse boerderijen, molens en schoolgebouwen uit de 19e eeuw. Overnachting Tallinn.

9e dag: Na het ontbijt maken we de overtocht naar Helsinki. Indien de tijd het toelaat maken we nog een korte sightseeingtour door de stad voordat we inschepen aan boord van een van de luxe cruiseschepen van de Tallink Silja-Line voor de overtocht naar Stockholm. Overnachting aan boord.

10e dag: Na het ontbijt aan boord maken we o.l.v. een gids een sightseeingtour door de Zweedse hoofdstad. U krijgt tekst en uitleg en de belangrijkste bezienswaardigheden zoals Gamla Stan, (=de oude stad), het stadhuis, het koninklijk paleis, slot Drottningholm en vikingennederzetting Birka te zien. ’s Middags kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen of eventueel een bezoek brengen aan het Vasa Museum. Overnachting Stockholm.

11e dag: Via Norrköping, Linköping, het Vättermeer, Huskvarna en Jönköping gaan we rechtstreeks naar Malmö. Hier gaan we aan boord van een van de schepen van de Finnlines voor de overtocht naar Travemünde. Overnachting aan boord.

12e dag: Na een vroeg ontbijt aan boord rijden we verder huiswaarts. Thuiskomst in de loop van de middag.

Hotel

Bij deze rondreis wordt overnacht in uitstekende middenklasse hotels, gunstig gelegen in of nabij de in het programma genoemde plaatsen. Alle kamers zijn minimaal voorzien van douche of bad, toilet en televisie. ’s Morgens wordt een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een prima diner (buffet of 3-gangen) geserveerd.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima diner)
• overtocht Tallinn-Helsinki
• overtocht Helsinki-Stockholm
• overtocht Malmö-Travemünde
• 2x overnachting aan boord in tweepersoonsbinnenhut met douche en toilet
• gids voor sightseeing Warschau
• gids voor hele dag Vilnius/Trakai
• entree kasteel Trakai
• gids voor sightseeing Riga
• gids voor sightseeing Tallinn
• gids voor sightseeing Stockholm
• gids voor sightseeing Helsinki
• parkeer- en tolkosten

JUBILEUMEXTRA: reisgids Baltische Staten per boeking

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
• eenpersoonskamer/ binnenhut € 350,-
• eenpersoonskamer/ buitenhut € 430,- #
• tweepersoonsbuitenhut € 50,- p.p. #

# Alleen op aanvraag!

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!