Wie Friesland zegt denkt aan: de elf steden, Skûtsjesilen en Fierljeppen maar er is meer… Friesland kenmerkt zich door een grote hoeveelheid water, ruimte en Friese eigenzinnigheid. Mensen die van mooie steden, groene weilanden, natuur en rust houden zijn in Friesland op de juiste plaats.
In het zuidwesten van de provincie Friesland, midden tussen de Friese Meren, ligt het zogenaamde Gaasterland. Het Gaasterland is op en top Fries. Men vindt er volop weilanden en water maar dit gebied heeft meer te bieden; oude bossen pal aan de kust, statige beukenlanen, zachte glooiingen, slingerende watertjes en prachtige vergezichten over het IJsselmeer. Ook de gezellige stadjes zoals Harlingen, Hindeloopen en Sloten zijn de moeite waard om eens te bezoeken.

Onze verblijfplaats Rijs (Fries: Riis) ligt aan de rand van het majestueuze Rijsterbos, vlakbij het IJsselmeer tussen Stavoren en Lemmer. Het is een prachtig klein plaatsje waar het elke dag van het jaar aangenaam vertoeven is. Lekker wandelen, steeds weer iets nieuws zien in een parkachtige omgeving, dennengeur en frisse lucht van ‘zee’ opsnuiven. Ook in de wintermaanden kan men hier op een prima wijze een vakantie doorbrengen.

Reisprogramma

1e dag: Met onderbreking voor een kopje koffie, rijden we rechtstreeks naar het plaatsje Surhuisterveen. Hier bezoeken we Museumboerderij Ot en Sien, waar we na aankomst eerst de lunch gebruiken. Daarna bezoeken we het museum, een plek waar de tijd 100 jaar heeft stilgestaan. Hier vinden we o.a. een winkeltje, schooltje en dokterspraktijk uit de tijd van toen. Unieke nostalgische monumenten uit een periode van uitvindingen en burgerlijke rust. In de loop van de middag rijden we verder naar het hotel.

2e dag: ’s Morgens bent u vrij. Bij voldoende belangstelling en goed weer wordt een mooie winterse wandeling door het Rijsterbos gemaakt. Na de lunch rijden we richting Sneek voor een rondvaart over de Friese Meren. Aan boord wordt koffie met gebak geserveerd.

3e dag: Via een rit over de Afsluitdijk en een veertocht over het Marsdiep bereiken we het grootste Waddeneiland van Nederland, Texel. O.l.v. een gids maken wij een rondrit over dit ‘schapeneiland‘. Na de lunch, die we ook op Texel gebruiken, vervolgen we onze weg naar De Koog, waar een langere pauze wordt gehouden.

4e dag: In de loop van de morgen rijden we richting Leeuwarden. Eerst bezoeken we het beroemde tegelbruggetje uit de Elfstedentocht. Het bruggetje bestaat uit ruim vierduizend tegeltjes waarop foto’s van Elfstedenrijders staan afgebeeld. Hierna rijden we naar de stad Leeuwarden. De wortels van ons huidige koningshuis liggen in Leeuwarden. Van 1584 tot 1747 was Leeuwarden de hofstad van Nederland. In het charmante stadscentrum vind je volop sporen uit deze tijd. Na de lunch, die we in Leeuwarden gebruiken, maken we onder leiding van een gids, een boeiende rondrit door de stad.

5e dag: Na het ontbijt verlaten we Rijs. We rijden naar het plaatsje Hemrik, waar we stoeterij ‘Het Swarte Paert‘ bezoeken. We komen alles aan de weet over dit edele Friese paard, het enige inlandse ras is dat Nederland rijk is. We zullen het fokstation bekijken, maar ook een demonstratie zien van dressuur en het rijden onder het zadel. Na de lunch beginnen we aan de terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

De kamers in Hotel Gaasterland zijn allemaal voorzien van toilet, douche of bad, televisie en telefoon. Er is een lift en er zijn er ook enkele kamers op de begane grond beschikbaar. Het hotel heeft een prima restaurant waar de maaltijden veelal in buffetvorm worden aangeboden. Er is verder een gezellige bar met o.a. biljart en enkele bowlingbanen.

Inbegrepen

• verzorging op basis van volpension vanaf de lunch op de eerste dag t/m het afscheidsdiner op de laatste dag (uitgebreid ontbijtbuffet, goede lunch of lunchpakket en prima diner)
• gehele dag gratis koffie of thee (self-service)
• entree Museumboerderij Ot en Sien
• boottocht Friese meren incl. koffie met gebak aan boord
• dagtocht Texel incl. rondrit o.l.v. gids
• rondrit Leeuwarden o.l.v. gids
• excursie Stoeterij ‘Het Swarte Paert’
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 28,-

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Rijs

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
10-02-2018 5 dagen €430,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!