Wie Friesland zegt denkt aan: de elf steden, Skûtsjesilen en Fierljeppen maar er is meer… Friesland kenmerkt zich door een grote hoeveelheid water, ruimte en Friese eigenzinnigheid. Mensen die van mooie steden, groene weilanden, natuur en rust houden zijn in Friesland op de juiste plaats.

In het zuidwesten van de provincie Friesland, midden tussen de Friese Meren, ligt het zogenaamde Gaasterland. Men vindt er volop weilanden, oude bossen pal aan de kust, statige beukenlanen, zachte glooiingen, slingerende watertjes en prachtige vergezichten over het IJsselmeer. Ook de gezellige stadjes zoals Harlingen, Hindeloopen en Sloten zijn de moeite waard om eens te bezoeken.

Onze verblijfplaats Rijs (Fries: Riis) ligt aan de rand van het majestueuze Rijsterbos, vlakbij het IJsselmeer tussen Stavoren en Lemmer. Het is een prachtig klein plaatsje waar het elke dag van het jaar aangenaam vertoeven is. Lekker wandelen, steeds weer iets nieuws zien in een parkachtige omgeving, dennengeur en frisse lucht van ‘zee’ opsnuiven. Ook in de wintermaanden kan men hier op een prima wijze een vakantie doorbrengen.

Reisprogramma

1e dag: Met onderbreking voor een kopje koffie, rijden we rechtstreeks naar Hindeloopen. In het restaurant van het Schaatsmuseum gebruiken we eerst een heerlijke pannenkoekenlunch. Daarna is er tijd om in het museum rond te kijken. Via Stavoren, gaat het langs de dijk, met een schitterend uitzicht over het IJsselmeer, richting ons hotel in Rijs.

2e dag: Na het ontbijt rijden we naar Leeuwarden, in 2018 culturele hoofdstad van Nederland. Eerst bezoeken we het tegelbruggetje uit de Elfstedentocht. Het bruggetje bestaat uit ruim vierduizend tegeltjes waarop foto’s van Elfstedenrijders staan afgebeeld. Na de lunch zal een gids u vertellen over de band met het koningshuis en u de mooiste plekjes van de stad laten zien. Ook kunt u nog even op eigen gelegenheid genieten van de Friese hoofdstad.

3e dag: Via een rit over de Afsluitdijk en een veertocht over het Marsdiep bereiken we het grootste Waddeneiland van Nederland, Texel. O.l.v. een gids maken wij een rondrit over dit “schapeneiland”. Na de lunch, die we ook op Texel gebruiken, vervolgen we onze weg naar De Koog, waar een langere pauze wordt gehouden.

4e dag: We rijden naar Sneek waar we aan boord gaan van een van de schepen van rederij van de Werf. Tijdens de rondvaart kunt u genieten van fraaie uitzichten en van koffie met gebak. Na de lunch is er nog enige vrije tijd in Sneek en heeft de chauffeur nog iets extra’s voor u in petto. Laat u verrassen!

5e dag: Na het ontbijt verlaten we Rijs en rijden we naar het plaatsje Hemrik voor een bezoek aan stoeterij ‘Het Swarte Paert’. We komen alles aan de weet over dit edele Friese paard, het enige inlandse ras dat Nederland rijk is. In de expositieruimte kunt u nog traditionele koetsen, sjezen, sledes, klederdrachten en sieraden bewonderen. Daarna krijgen we een demonstratie te zien van dressuur en het rijden zonder zadel. Na de lunch beginnen we aan de terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Alle kamers in hotel Gaasterland zijn voorzien van toilet, douche of bad, televisie en telefoon. Er is een lift en er zijn er ook enkele kamers op de begane grond. Het hotel heeft een prima restaurant waar de maaltijden veelal in buffetvorm worden aangeboden. Het hotel heeft een bar met een biljart en enkele bowlingbanen.

Inbegrepen

• verzorging op basis van volpension vanaf de lunch op de eerste dag t/m het afscheidsdiner op de laatste dag 
• welkomstdrankje
• gehele dag gratis koffie of thee (self-service)
• folkloreavond
• filmavond over het Gaasterland
• bezoek schaatsmuseum
• rondrit Leeuwarden o.l.v. gids
• dagtocht Texel incl. veerboot Den Helder-Texel v.v. en rondrit o.l.v. gids
• boottocht vanuit Sneek incl. koffie met gebak
• excursie Stoeterij ‘Het Swarte Paert’
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 34,-

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Rijs

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
26-02-2022 5 dagen €525,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!