In het zuidwesten van Friesland ligt het zogenaamde Gaasterland. Gelegen gelegen pal aan de kust, met volop groene weilanden, monumentale boerderijen, oude bossen, statige beukenlanen, zachte glooiingen, slingerende watertjes en prachtige vergezichten is het Gaasterland ‘op en top Fries’.
Onze verblijfplaats Rijs (Fries: Riis) ligt aan de rand van het majestueuze Rijsterbos, vlakbij het IJsselmeer tussen Stavoren en Lemmer. Het is een prachtig klein plaatsje waar het elke dag van het jaar aangenaam vertoeven is. Lekker wandelen, steeds weer iets nieuws zien in een parkachtige omgeving, dennengeur en frisse lucht van ‘zee’ opsnuiven.

Reisprogramma

1e dag: Met onderbreking voor een kopje koffie, rijden we rechtstreeks naar Hindeloopen. In het restaurant van het schaatsmuseum gebruiken we eerst een heerlijke pannenkoekenlunch, waarna er tijd is om in het museum rond te kijken. Via Stavoren gaat het langs de dijk, met een schitterend uitzicht over het IJsselmeer, richting ons hotel in Rijs.

2e dag: Na het ontbijt rijden we naar Leeuwarden, in 2018 culturele hoofdstad van Nederland. Eerst bezoeken we het tegelbruggetje uit de Elfstedentocht. Het bruggetje bestaat uit ruim vierduizend tegeltjes waarop foto’s van Elfstedenrijders staan afgebeeld. Na de lunch zal een gids u vertellen over de band met het koningshuis en u de mooiste plekjes van de stad laten zien. Ook kunt U nog even op eigen gelegenheid genieten van de Friese hoofdstad.

3e dag: Via een rit over de Afsluitdijk en een veertocht over het Marsdiep bereiken we het grootste Waddeneiland van Nederland, Texel. O.l.v. een gids maken wij een rondrit over dit “schapeneiland”. Na de lunch, die we ook op Texel gebruiken, vervolgen we onze weg naar De Koog, waar een langere pauze wordt gehouden.

4e dag: ’s Morgens bent u vrij. U kunt een wandeling maken of een fiets huren. Na de lunch, die we in het hotel gebruiken, rijden we naar Sneek, waar we inschepen aan boord van één van de Schepen van rederij Van de Werf. Tijdens een drie uur durende boottocht over de Friese meren kunt u genieten van prachtige vergezichten en van een kopje koffie met gebak.

5e dag: Vandaag bezoeken we stoeterij ‘Het Swarte Paert’. Hier komen we alles aan de weet over dit edele Friese paard, het enige inlandse ras. dat Nederland rijk is. In de expositieruimte kunt u nog traditionele koetsen, sjezen, sledes, klederdrachten en sieraden bewonderen. Daarna krijgen we een demonstratie te zien van dressuur en het rijden onder zadel. Na de lunch zal de chauffeur nog een mooie, aantrekkelijke middag organiseren. Laat u zich maar verrassen!

6e dag: ‘s Morgens rijden we naar het voormalige Zuiderzeestadje Workum, waar liefhebbers eventueel het Jopie Huismanmuseum kunnen bezoeken. Na de lunch in ‘It Pottebakkershûs’, beginnen we aan de terugreis. Onderweg wordt nog een pauze ingelast in het plaatsje Hattem. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

De kamers in Hotel Gaasterland zijn allemaal voorzien van toilet, douche of bad, televisie en telefoon. Er is een lift en er zijn ook enkele kamers op de begane grond beschikbaar. Het hotel heeft een prima restaurant waar de maaltijden veelal in buffetvorm worden aangeboden. Er is verder een gezellige bar met o.a. een biljart en enkele bowlingbanen.

Inbegrepen

• verzorging op basis van volpension vanaf de lunch op de eerste dag t/m het afscheidsdiner op de laatste dag
• welkomstdrankje
• gehele dag gratis koffie of thee (self-service)
• folkloreavond
• filmavond over het Gaasterland
• entree Schaatsmuseum
• boottocht Friese meren incl. koffie met gebak en lunch aan boord
• rondrit Leeuwarden o.l.v. gids
• dagtocht Texel incl. veerboot Den Helder-Texel v.v. en rondrit o.l.v. gids
• excursie Stoeterij ‘Het Swarte Paert’
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. 

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 40,-

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!