In het zuidwesten van Friesland ligt het zogenaamde Gaasterland. Gelegen gelegen pal aan de kust, met volop groene weilanden, monumentale boerderijen, oude bossen, statige beukenlanen, zachte glooiingen, slingerende watertjes en prachtige vergezichten is het Gaasterland ‘op en top Fries’.

Onze verblijfplaats Rijs (Fries: Riis) ligt aan de rand van het majestueuze Rijsterbos, vlakbij het IJsselmeer tussen Stavoren en Lemmer. Het is een prachtig klein plaatsje waar het elke dag van het jaar aangenaam vertoeven is. Lekker wandelen, steeds weer iets nieuws zien in een parkachtige omgeving, dennengeur en frisse lucht van ‘zee’ opsnuiven.

PAK NU UW VOORDEEL!
De genoemde prijzen zijn geldig tot aan de verschijningsdatum (medio december) van de definitieve versie van onze zomerfolder 2021! 
LET OP: PRIJS VAN 2020! 


Reisprogramma

1e dag: Met onderbreking voor een kopje koffie, rijden we rechtstreeks naar Hindeloopen. In het restaurant van het Schaatsmuseum gebruiken we eerst een heerlijke pannenkoekenlunch. Daarna is er tijd om in het museum rond te kijken. Via Stavoren, gaat het langs de dijk, met een schitterend uitzicht over het IJsselmeer, richting ons hotel in Rijs.

2e dag: Na het ontbijt rijden we naar Leeuwarden, in 2018 culturele hoofdstad van Nederland. Eerst bezoeken we het tegelbruggetje uit de Elfstedentocht. Het bruggetje bestaat uit ruim vierduizend tegeltjes waarop foto’s van Elfstedenrijders staan afgebeeld. Na de lunch zal een gids u vertellen over de band met het koningshuis en u de mooiste plekjes van de stad laten zien. Ook kunt U nog even op eigen gelegenheid genieten van de Friese hoofdstad.

3e dag: Via een rit over de Afsluitdijk en een veertocht over het Marsdiep bereiken we het grootste Waddeneiland van Nederland, Texel. O.l.v. een gids maken wij een rondrit over dit “schapeneiland”. Na de lunch, die we ook op Texel gebruiken, vervolgen we onze weg naar De Koog, waar een langere pauze wordt gehouden.

4e dag: Vandaag gaan we een stukje Friesland verkennen vanaf Salonboot “de Klifrak”. Deze salonboot is al bijna 100 jaar oud en met de hand gebouwd. We worden aan boord ontvangen met koffie en gebak. Tijdens een 3 uur durende vaart wordt ook de lunch aan boord geserveerd. Daarna brengen we nog een bezoek aan Sonnema Beerenburg in Bolsward.

5e dag: Vandaag bezoeken we stoeterij ‘Het Swarte Paert’. Hier komen we alles aan de weet over dit edele Friese paard, het enige inlandse ras dat Nederland rijk is. In de expositieruimte kunt u nog traditionele koetsen, sjezen, sledes, klederdrachten en sieraden bewonderen. Daarna krijgen we een demonstratie te zien van dressuur en het rijden zonder zadel. Na de lunch zal de chauffeur nog een mooie, aantrekkelijke middag organiseren. Laat u zich maar verrassen!

6e dag: 's Morgens rijden we naar Staphorst waar we een bezoek brengen aan museum Staphorst. Hier krijgen we een rondleiding in het museum onder leiding van een gids in traditionele Staphorster klederdracht, die u alles kan vertellen over het heden en verleden van Staphorst. Ook maken we o.l.v. een gids een rondrit met uitleg over de typische kenmerken van de boerderijen, de cultuur van het gebied etc. Na de lunch, die we hier gebruiken, beginnen we aan de terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

De kamers in Hotel Gaasterland zijn allemaal voorzien van toilet, douche, televisie en telefoon. Er is een lift en er zijn ook enkele kamers op de begane grond beschikbaar. Het hotel heeft een prima restaurant waar de maaltijden veelal in buffetvorm worden aangeboden. Er is verder een gezellige bar met o.a. een biljart en enkele bowlingbanen.

Inbegrepen

• verzorging op basis van volpension vanaf de lunch op de eerste dag t/m het afscheidsdiner op de laatste dag
• welkomstdrankje
• gehele dag gratis koffie of thee (self-service)
• folkloreavond
• bezoek schaatsmuseum
• bezoek Sonnema Berenburg
• bezoek/rondrit museum Staphorst
• filmavond over het Gaasterland
• rondrit Leeuwarden o.l.v. gids
• dagtocht Texel incl. veerboot Den Helder-Texel v.v. en rondrit o.l.v. gids
• boottocht Friese meren incl. koffie met gebak en lunch aan boord
• excursie Stoeterij ‘Het Swarte Paert’
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen: 
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. 

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 42,50

Beoordelingen

Vertrekdata Rijs

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
21-06-2021 6 dagen €569,00 Direct boeken
19-07-2021 6 dagen €569,00 Direct boeken
09-08-2021 6 dagen €569,00 Direct boeken
20-09-2021 6 dagen €549,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!