Ook voor 2017 hebben we gekozen voor een 6-daagse kerstreis naar Rattenberg in Beieren. Het aantrekkelijke programma, de uitermate goede verzorging en de zeer aantrekkelijke prijs zorgen er voor dat we elk jaar weer alleen maar lovende reacties krijgen over deze bestemming.

Wie op adem wil komen in de rust en de schoonheid van de natuur kan zich geen beter vakantiegebied wensen dan Beieren met z’n vele bossen en bergen. Niet alleen echter het natuurschoon in dit gebied trekt vele bezoekers, maar ook de verscheidenheid aan kunstwerken en culturele bezienswaardigheden, de rust en in de winter natuurlijk de sneeuw.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst bij het hotel in de late middag/ vroege avond.

2e dag: Deze dag staat in het teken van Passau. Door de samenvloeiing van de Donau, de Inn en de Ilz, wordt Passau ook de driestromenstad genoemd. In de oude bisschopsstad stad liggen vele historische bezienswaardigheden. O.a. het oude raadhuis, de St. Paulskerk, de Salvatorkerk en de imposante Stephansdom. Deze domkerk, die na een brand in 1662 werd herbouwd, herbergt het grootste kerkorgel ter wereld. Het heeft maar liefst 231 registers en 17.300 pijpen. Uiteraard kunt u ook de bijzonder sfeervolle kerstmarkt bezoeken. ’s Avonds na het diner fakkelwandeling, uiteraard met ‘Glühwein und Lebkuchen’.

3e dag: Vandaag staat de historische stad Regensburg centraal. De oude kern van de stad met o.a. het ‘Altes Rathaus’, diverse patriciërshuizen, Schloß Thurn und Taxis, de Dom etc., is zeer de moeite waard. Eerst maken we o.l.v. een gids kennis met de stad. ’s Middags kan iedereen op eigen gelegenheid de beroemde ‘Christkindlmarkt’ bezoeken. ‘s Avonds een feestelijk 5-gangendiner met een kleine kerstattentie. Tevens is er gelegenheid om de nachtmis bij te wonen.

4e dag: Eerste Kerstdag. Na het ontbijt maken we o.l.v. de hotelier een winterse wandeling in de omgeving van het hotel. Na de lunch wordt, bij voldoende sneeuw, een sledetocht gemaakt. Bij voldoende belangstelling organiseert de chauffeur vervolgens een uitstapje naar de zogenaamde ‘Waldwipfelweg’ in Maibrunn. Hier kunt een wandeling maken over een zogenaamd boomkronenpad. (kosten ca. € 6,50 p.p.) Zeker in een besneeuwd landschap is dit een unieke belevenis. Uiteraard wordt ook 1e Kerstdag een feestelijk diner geserveerd.

5e dag: De ochtend kan iedereen op eigen gelegenheid doorbrengen. Enkele mogelijkheden zijn: kerkbezoek, wandelen, kegelen en bij voldoende sneeuw skiën, langlaufen of rodeln. Eventueel vervoer kan in overleg met de chauffeur worden geregeld. Bij voldoende belangstelling wordt een kegelwedstrijd georganiseerd. Ook brengen we een bezoek aan Weinfurtner ‘das Glasdorf’ in Arnbruck. Naast glas en porselein, zijn er exposities en is er een winkel met streekproducten. Vanzelfsprekend wordt ook 2e Kerstdag met een feestelijk diner besloten.

6e dag: Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. De reis wordt in Nederland besloten met een prima diner.

Hotel

In het rustig gelegen Gasthof-Hotel Dilger, waar we al ruim 20 jaar te gast zijn, zijn alle kamers voorzien van douche, wc, telefoon en televisie. Het hotel biedt naast de bekende gastvrijheid een lift en een 'Saunalandschaft' met o.a. sauna, stoombad en diverse andere badmogelijkheden. De bijzonder goede keuken en de gemoedelijke sfeer dragen verder ongetwijfeld bij aan een geslaagde vakantie in Beieren.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (ontbijtbuffet en 3-gangen-keuze-diner)
• feestelijk kerstdiner op Kerstavond en 1e en 2e Kerstdag
• afscheidsdiner
• lunch 1e Kerstdag
• 1x kaffee und kuchen
• welkomstdrankje en kerstpresentje
• filmavond
• Beierse muziekavond
• sightseeing Passau o.l.v. gids
• sightseeing Regensburg o.l.v. gids
• fakkelwandeling met Glühwein
• paardensleetocht (bij voldoende sneeuw)
• parkeer- en tolgelden

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur
mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 25,-

Beoordelingen
Helaas, deze reis is volgeboekt of niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!