Wie op adem wil komen in de rust en de schoonheid van de natuur kan zich geen beter vakantiegebied wensen dan Beieren met z’n vele bossen en bergen.

Niet alleen het natuurschoon in dit gebied trekt vele bezoekers, maar ook de verscheidenheid aan kunstwerken en culturele bezienswaardigheden, de rust en in de winter natuurlijk de sneeuw.

Al vele jaren rijden wij in de carnavalsweek naar Rattenberg in Beieren. De reacties op deze reizen zijn elk jaar weer bijzonder goed. Vooral de vele wandelmogelijkheden, de goede kamers, de uitstekende keuken, maar vooral ook de prachtige ‘winterse’ excursies en de bijzonder aantrekkelijke prijs, zijn voor veel mensen aanleiding om opnieuw voor Rattenberg te kiezen.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst bij het hotel in de loop van de middag.

2e dag: Na het ontbijt kunt u een wandeling maken in de omgeving van het hotel. In de middag brengen we een bezoek aan een likeurbranderij. Naast uitleg over het ‘branden’ kan uiteraard ook worden geproefd.

3e dag: Vandaag staat de historische stad Regensburg centraal. De oude kern van de stad met o.a. het ‘Altes Rathaus’, diverse patriciërshuizen, Schloß Thurn und Taxis, de Dom etc., is zeer de moeite waard. ‘s Middags rijden we naar Sankt Englmar, waar we een bezoek brengen aan de Waldwipfelweg. U wandelt boven de bomen en heeft een magnifiek uitzicht over het landschap.

4e dag: Het motto van deze dag is ‘der Bayrischer Wald und seine Attraktionen’. Tijdens een grote ‘winterse’ rondrit door het Beierse Woud o.l.v. de chauffeur komen diverse bezienswaardigheden van deze prachtige streek aan bod. O.a. de Große Arber (de hoogste berg van het Beierse Woud), de Arbersee, Falkenstein, Bisschofsmais, Bodenmais en Zwiesel zullen de revue passeren. Indien mogelijk wordt er deze dag ook een bezoek gebracht aan een van de vele glasblazerijen in deze streek.

5e dag: Deze dag staat in het teken van Passau. Door de samenvloeiing van de Donau, de Inn en de Ilz, wordt Passau ook de driestromenstad genoemd. In de oude bisschopsstad stad liggen vele historische bezienswaardigheden. O.a. het oude raadhuis, de St. Paulskerk, en de Salvatorkerk. Tijdens uw verblijf in de stad moet u zeker een bezoek brengen aan de imposante Stephansdom. Deze domkerk die na een brand in 1662 werd herbouwd, herbergt het grootste kerkorgel ter wereld. Het heeft maar liefst 231 registers en 17.300 pijpen.

6e dag: Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. De reis wordt besloten met een prima afscheidsdiner.

Hotel

In het rustig gelegen Gasthof-Hotel Dilger, waar we al ruim 25 jaar te gast zijn, zijn alle kamers voorzien van douche, wc, telefoon en televisie. Het hotel biedt naast de bekende gastvrijheid een lift en een ‘Saunalandschaft’ met o.a. sauna, stoombad en diverse andere badmogelijkheden. De bijzonder goede keuken en de gemoedelijke sfeer dragen verder ongetwijfeld bij aan een geslaagde vakantie in Beieren.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangen-keuze-diner)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• ’Oldtimerfaschingbal’
• fakkelwandeling met Glühwein
• filmavond
• kegelen met kleine prijzen
• wandeling o.l.v. van de hotelier
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
• Eenpersoonskamer € 25,-
• Paardenslee- of koetstocht € 15,-

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Rattenberg

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
26-02-2022 6 dagen €490,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!