Ook in 2023 hebben wij weer gekozen voor een 6-daagse kerstreis naar Rattenberg in Beieren. Het gemoedelijke hotel, de uitermate goede verzorging, een zeer aantrekkelijke prijs en een gevarieerd programma zorgden er in het verleden voor dat we telkens weer alleen maar lovende reacties kregen over deze bestemming.

Wie op adem wil komen in de rust en de schoonheid van de natuur kan zich geen beter vakantiegebied wensen dan Beieren met z’n vele bossen en bergen. Niet alleen echter het natuurschoon in dit gebied trekt vele bezoekers, maar ook de verscheidenheid aan kunstwerken en culturele bezienswaardigheden, de rust en in de winter natuurlijk de sneeuw.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst bij het hotel in de late middag/vroege avond.

2e dag: Deze dag staat in het teken van Passau. Door de samenvloeiing van de Donau, de Inn en de Ilz, wordt Passau ook de driestromenstad genoemd. In de oude bisschopsstad stad liggen vele historische bezienswaardigheden. O.a. het oude raadhuis, de St. Paulskerk, de Salvatorkerken de imposante Stephansdom. Deze domkerk, die na een brand in 1662 werd herbouwd, herbergt het grootste kerkorgel ter wereld. Het heeft maar liefst 231 registers en 17.300 pijpen. Misschien kunt u de sfeervolle kerstmarkt bezoeken. ’s Avonds na het diner fakkelwandeling met ‘Glühwein und Lebkuchen’.

3e dag: Vandaag staat de historische stad Regensburg centraal. De oude kern van de stad met o.a. het ‘Altes Rathaus’, diverse patriciërshuizen, Schloß Thurn und Taxis, de Dom etc., is zeer de moeite waard. Eerst maken we o.l.v. een gids kennis met de stad. ’s Middags kan iedereen op eigen gelegenheid de stad verkennen. ‘s Avonds een hopelijk ook de beroemde ‘Christkindlmarkt’ bezoeken. ‘s Avonds een feestelijk 5-gangendiner met een kleine kerstattentie. Tevens is er gelegenheid om de nachtmis bij te wonen.

4e dag: Eerste kerstdag. ’s Morgens maken we o.l.v. de hotelier een winterse wandeling. Vervolgens gaan we naar de Waldwipfelweg in Maibrunn. Liefhebbers kunnen hier een wandeling hoog boven in de boomtoppen maken. Zeker in een besneeuwd landschap is dit een unieke belevenis. Uiteraard wordt 1e kerstdag een feestelijk diner geserveerd.

5e dag: Deze dag maakt de chauffeur een mooie rondrit door het Bayerischer Wald. ’s Middags bezoeken we ‘Weinfurtner das Glasdorf’ in Arnbruck. Naast glas en porselein zijn hier exposities en is er een winkel in streekprodukten.  Vanzelfsprekend wordt ook de 2e kerstdag met een feestelijk diner besloten.

6e dag: Terugreis. De reis wordt in Nederland besloten met een prima diner. 

Hotel

In het rustig gelegen Gasthof-Hotel Dilger, zijn alle kamers voorzien van douche, wc, telefoon en televisie. Het hotel heeft een lift, sauna en stoombad. De bijzonder goede keuken en de gemoedelijke sfeer dragen verder ongetwijfeld bij aan een geslaagde vakantie in Beieren.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (ontbijtbuffet en 3-gangen-keuze-diner)
• feestelijke kerstdiners op kerstavond en 1e en 2e Kerstdag
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje 
• filmavond
• Beierse muziekavond
• sightseeing Passau o.l.v. gids
• sightseeing Regensburg o.l.v. gids
• ActivCard
• paardensleetocht (bij voldoende sneeuw)
• parkeer- en tolgelden

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 50,- (beperkt beschikbaar)

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Rattenberg

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
22-12-2023 6 dagen €625,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!