Wie op adem wil komen in de rust en schoonheid van de natuur kan zich geen beter vakantiegebied wensen dan Beieren met z’n vele bossen en bergen. Niet alleen het natuurschoon, maar ook de rust, de verscheidenheid aan kunstwerken, de vele culturele bezienswaardigheden en ook de gastvrijheid van de inwoners zijn voor veel mensen aanleiding hun vakantie in Beieren door te brengen.

Het bergachtige gebied Bayrischer Wald, in hoogte varierend tussen 700 en 1450 meter, is voor 90% bedekt met bossen. Het National Park heeft een ongekend gevarieerde flora en fauna en is bijzonder in trek bij natuurliefhebbers en wandelaars. De hoogste berg in dit gebied is de 1456 meter hoger Grosser Arber, gelegen vlakbij de grens met Bohemen, Tsjechie. Door het gebied stromen diverse beekjes en riviertjes, liggen enkele idyllische bergmeertjes en liggen een aantal sfeervolle dorpjes, stadjes en toeristenplaatsen.

Gelegen midden in de prachtige natuur van het Beierse Woud, tussen de bekende plaatsen Sankt Englmar en Viechtach biedt het kleine plaatsje Rattenberg haar bezoekers een gezond klimaat, veel rust, een keur aan wandelmogelijkheden en vanwege de gunstige ligging, legio verrassend mooie excursies. Dit samen met de goede kamers, een meer dan uitstekende keuken van Hotel Dilger en de bijzonder aantrekkelijke prijs zijn allemaal goede redenen om te kiezen voor een vakantiereis naar Rattenberg.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Via de Duitse snelwegen rijden we richting Beieren. Aankomst bij het hotel in de late namiddag.

2e dag: Het motto van deze dag is ‘der Bayrischer Wald und seine Attraktionen’. Tijdens een grote rondrit door het Beierse Woud o.l.v. de chauffeur komen diverse bezienswaardigheden van deze prachtige streek aan bod. O.a. de ‘Groser Arber’, de Arbersee, Falkenstein en Bodenmais zullen de revue passeren. Onderweg kan een stop worden ingelast voor een bezoek aan een van de vele glasblazerijen in deze streek.

3e dag: Deze dag staat in het teken van Passau. Door de samenvloeiing van de Donau, de Inn en de Ilz, wordt Passau ook de driestromenstad genoemd. In de oude bisschopsstad liggen veel historische bezienswaardigheden. O.a. het oude raadhuis, de St. Paulskerk en de Salvatorkerk. Tijdens uw verblijf in de stad moet u zeker een bezoek brengen aan de imposante Stephansdom. Deze domkerk, die na een brand in 1662 werd herbouwd, herbergt het grootste kerkorgel ter wereld. Het heeft maar liefst 231 registers en 17.300 pijpen. Ook een wandeling door de sfeervolle Steiningergasse of over de oeverpromenade is zeker de moeite waard.

4e dag: Via een mooie route rijden we naar de ‘Donaudurchbruch’ bij het stadje Kelheim. U ziet dat de Donau zich hier met veel kracht een weg heeft gebaand door massieve rotspartijen. Eventueel kan een boottocht worden gemaakt of een bezoek worden gebracht aan het uniek aan de Donau gelegen Kloster Weltenburg. Een andere optie is (bijvoorbeeld bij een lage waterstand) een bezoek aan het Kristalmuseum in Riedenburg, waar u de mooiste en kleurrijkste edelstenen, ertsen en kristallen kunt bewonderen. Eventueel kan nog een bezoek worden gebracht aan de indrukwekkende ‘Befreiungshalle’ vanwaar u een magnifiek uitzicht heeft over het dal van de Donau.

5e dag: Na een vroeg ontbijt rijden we naar de Tsjechische plaats Česky Krumlov. Dit prachtige middeleeuwse stadje wordt, na Praag, gezien als de op een na belangrijkste toeristische bestemming van Tsjechie. De hele binnenstad staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Vanaf de hoger gelegen busparkeerplaats kijkt men uit over de rode daken en ziet men hoe de Moldau zich een weg door het stadje baant. Gelegen op een heuvel verheft het imposante kasteel van de Rosenbergs zich hoog boven de stad.

6e dag: Vrije dag. U kunt uitrusten, gebruik maken van de faciliteiten van het hotel of deelnemen aan een gemoedelijke wandeling o.l.v. de hotelier. De middag is gereserveerd voor een bezoek aan het hoteleigen ‘Buldog-Oldtimer- Museum’, met o.a. een prive collectie oude tractoren. Aansluitend is er 'Kaffee und Kuchen’. 

7e dag: Vandaag staat de historische stad Regensburg op het programma. De oude kern van deze meer dan 2000 jaar oude stad is aangelegd in de vorm van een halve maan en is een cultureel monument van formaat. Het ‘Altes Rathaus’, de Neue Waag, diverse patriciershuizen, de vele pleinen en ‘Schloss Thurn und Taxis’, zijn stuk voor stuk het bekijken meer dan waard. In de loop van de middag keren we via een mooie route o.l.v. de chauffeur terug naar ons hotel.

8e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Alle kamers in Gasthof-Hotel Dilger zijn voorzien van douche, wc, telefoon en televisie. Het hotel biedt naast de bekende gastvrijheid een lift, en een ‘Saunalandschaft’ met o.a. sauna, stoombad en diverse andere badmogelijkheden. De bijzonder goede keuken en de gemoedelijke sfeer dragen ongetwijfeld bij aan een geslaagde vakantie in Beieren.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangen-keuze-diner)
• ’Grillabend’ (bij goed weer)
• ’Bayerisches’ koud en warm buffet
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• muziekavond
• 1x ‘Kaffee und Kuchen’
• bezoek ‘Buldog-Oldtimer-Museum’
• filmavond over de streek
• gids voor sightseeing Česky Krumlov
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. 

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 35,-

Beoordelingen

Vertrekdata Rattenberg

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
02-05-2021 8 dagen
€525,00
€475,00
Direct boeken
20-06-2021 8 dagen €545,00 Direct boeken
18-07-2021 8 dagen €545,00 Direct boeken
29-08-2021 8 dagen €545,00 Direct boeken
10-10-2021 8 dagen
€525,00
€475,00
Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!