Wie op adem wil komen in de rust en schoonheid van de natuur kan zich geen beter vakantiegebied wensen dan Beieren met z’n vele bossen en bergen. Niet alleen het natuurschoon, maar ook de rust, de verscheidenheid aan kunstwerken, de vele culturele bezienswaardigheden en ook de gastvrijheid van de inwoners zijn voor veel mensen aanleiding hun vakantie in Beieren door te brengen.

Het bergachtige gebied Bayrischer Wald, in hoogte variërend tussen 700 en 1450 meter, is voor 90% bedekt met bossen. Het National Park heeft een ongekend gevarieerde flora en fauna en is bijzonder in trek bij natuurliefhebbers en wandelaars. De hoogste berg in dit gebied is de 1456 meter hoger Grosser Arber, gelegen vlakbij de grens met Bohemen, Tsjechië. Door het gebied stromen diverse beekjes en riviertjes, liggen enkele idyllische bergmeertjes en liggen een aantal sfeervolle dorpjes, stadjes en toeristenplaatsen.

Gelegen midden in de prachtige natuur van het Beierse Woud, tussen de bekende plaatsen Sankt Englmar en Viechtach biedt het kleine plaatsje Rattenberg haar bezoekers een gezond klimaat, veel rust, een keur aan wandelmogelijkheden en vanwege de gunstige ligging, legio verrassend mooie excursies. Dit samen met de goede kamers, een meer dan uitstekende keuken van Hotel Dilger en de bijzonder aantrekkelijke prijs zijn allemaal goede redenen om te kiezen voor een vakantiereis naar Rattenberg in het Beierse Woud.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Via de Duitse snelwegen rijden we richting Rattenberg. Aankomst bij het hotel in de late namiddag.

2e dag: Het motto van deze dag is ‘der Bayrischer Wald und seine Attraktionen’. Tijdens een grote rondrit door het  Beierse Woud o.l.v. de chauffeur komen diverse bezienswaardigheden van deze prachtige streek aan bod. O.a. de ‘Großer Arber’, de Arbersee, Falkenstein en Bodenmais zullen de revue passeren. Onderweg kan een stop worden ingelast voor een bezoek aan een van de vele glasblazerijen in deze streek.

3e dag: Deze dag staat in het teken van Passau. Doorde samenvloeiing van de Donau, de Inn en de Ilz, wordt Passau ook de driestromenstad genoemd. In de oude bisschopsstad liggen veel historische bezienswaardigheden. O.a. het oude raadhuis, de St. Paulskerk en de Salvatorkerk. Tijdens uw verblijf in de stad moet u zeker een bezoek brengen aan de imposante Stephansdom. Deze domkerk, die na een brand in 1662 werd herbouwd, herbergt het grootste kerkorgel ter wereld. Het heeft maar liefst 231 registers en 17.300 pijpen. Ook een wandeling door de sfeervolle Steiningergasse of over de oeverpromenade is zeker de moeite waard.

4e dag: Via een mooie route rijden we naar de ‘Donaudurchbruch’ bij het stadje Kelheim. U ziet dat de Donau zich hier met veel kracht een weg heeft gebaand door massieve rotspartijen. Eventueel kan een boottocht worden gemaakt of een bezoek worden gebracht aan het uniek aan de Donau gelegen Kloster Weltenburg. Een andere optie is (bijvoorbeeld bij een lage waterstand) een bezoek aan het Kristalmuseum in Riedenburg,waar u de mooiste en kleurrijkste edelstenen, ertsen en kristallen kunt bewonderen. Eventueel kan nog een bezoek worden gebracht aan de indrukwekkende ‘Befreiungshalle’ vanwaar u een magnifiek uitzicht heeft over het dal van de Donau.

5e dag: Na het ontbijt rijden we naar het mooie stadje Straubing met haar opvallende gotische stadstoren en een gezellig plein. Hier kunt u op uw gemak rondkijken, winkelen, of lekker op een terrasje een drankje nuttigen. ’s Middags brengen we een bezoek aan de Waldwipfelweg, een boomkroonpad waar u tijdens een wandeling tussen en over de boomtoppen op 30 meter hoogte kunt genieten van een grandioos uitzicht over het Beierse Woud.

6e dag: Vrije dag. U kunt uitrusten, gebruik maken van de faciliteiten van het hotel of deelnemen aan een gemoedelijke wandeling o.l.v. de hotelier. De middag is gereserveerd voor een bezoek aan het hoteleigen ‘Buldog-Oldtimer-Museum’, met o.a. een privé collectie oude tractoren. Aansluitend is er 'Kaffee und Kuchen’.

7e dag: Vandaag staat de historische stad Regensburg op het programma. De oude kern van deze meer dan 2000 jaar oude stad is aangelegd in de vorm van een halve maan en is een cultureel monument van formaat. Het ‘Altes Rathaus’, de Neue Waag, diverse patriciërshuizen, de vele pleinen en ‘Schloss Thurn und Taxis’, zijn stuk voor stuk het bekijken meer dan waard. In de loop van de middag keren we via een mooie route o.l.v. de chauffeur terug naar ons hotel. 

8e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Alle kamers in Gasthof-Hotel Dilger zijn voorzien van douche, wc, telefoon en televisie. Het hotel biedt naast de bekende gastvrijheid een lift en een ‘Saunalandschaft’ met o.a. sauna, stoombad en diverse andere bad mogelijkheden. De bijzonder goede keuken en de gemoedelijke sfeer dragen ongetwijfeld bij aan een geslaagde vakantie in Beieren.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangen-keuze-diner)
• ’Grillabend’ (bij goed weer)
• ’Bayerisches’ koud en warm buffet
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• muziekavond
• 1x ‘Kaffee und Kuchen’
• bezoek ‘Buldog-Oldtimer-Museum’
• sightseeing Regensburg o.l.v. gids
• sightseeing Passau o.l.v. gids
• aktivcard Bayrischer Wald
• parkeer- en tolkosten


Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. 

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 50,-

Opstappen:

Per reis worden aparte servicelijnen (ophaalroutes) samengesteld. In heel veel gevallen zal dit uw woonplaats zijn. Wij
hebben ook in Zuid-Limburg en in Eindhoven opstapplaatsen gecreëerd. Het ophalen en terugbrengen, beschouwen wij 
als een service, waarvan u geen gebruik hoeft te maken. U kunt te allen tijde opstappen in onze standplaats Beringe,
waar u uw auto veilig en gratis kunt parkeren of u kunt zich naar het verzamelpunt laten brengen.

Ca. 1 week voor vertrek ontvangt u de benodigde reisbescheiden zoals vertrektijden, opstapplaatsen, kofferlabels,
adresgegevens hotels etc.

Beoordelingen

Vertrekdata Beierse Woud

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
01-09-2024 8 dagen €750,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!