Beleef sprookjesachtige Kerstdagen tussen de hoge besneeuwde bergtoppen van Tirol. Ontdek de schitteringen van de bevroren Inn en ontdek de verrassende natuur in al zijn winterpracht. Geniet van de winterse ambiance, knusse Kerstdagen en een aantal verrassende excursies.

Het bijzonder gevarieerde programma van deze speciale kerstreis naar Tirol omvat onder andere enkele schitterende winterse rondritten, stadswandelingen door Innsbruck, Kufstein en Kitzbuhel, bezoeken aan enkele kerstmarkten, de Krimmler watervallen, een fakkelwandeling, tocht met een paardenkoets, een ‘Schnaps- Erlebnisseminar’. Vrijwel alle te maken excursies zijn inclusief. Uiteraard is er ook vrije tijd om op eigen gelegenheid op verkenning uit te gaan of om te relaxen.

Vlakbij de bekende mijnstad Schwaz ligt het kleine plaatsje Pill. Het dorpje ligt ingeklemd tussen de Tuxer Alpen en de rivier de Inn met daarachter het ruige Karwendelgebergte. De bebouwing strekt zich uit vanaf de overs van Inn tot de 1300 m hoge Pillberg, vanwaar men een magnifiek uitzicht heeft over het Karwendelgebergte. De Piller waterval, die via een smal wandelpad te bereiken is, ligt een stukje buiten het centrum. Een sprookjesachtig winterlandschap, een goede verzorging en een gevarieerd excursieprogramma staan garant voor een geslaagde winterse kerstreis.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst bij ons hotel in Pill in de late namiddag.

2e dag: Vandaag rijden we via een mooie route noordwaarts naar de Chiemsee. Hier maken we een boottocht die in een winterse coulisse eer zeker de moeite waard zal zijn. Indien mogelijk wordt een pauze ingelast op de Fraueninsel waar u even een wandeling kunt maken. Bij terugkomst in het hotel worden we verwelkomd door ‘Weihnachtsbläser’.

3e dag: Na het ontbijt rijden we naar Innsbruck waar we na aankomst een stadswandeling maken o.l.v. een gids. Aansluitend kunt u de sfeervolle Christkindlmarkt in de Maria-Theresien-Straße bezoeken. Het straatbeeld wordt hier bepaald door glas, licht, kristal en flonkerende kerstbomen. In de loop van de middag maken we een enerverende rit met paardenkoets door het centrum van Seefeld en rondom de Seefelder Wildsee.

4e dag: Tijdens een mooie winterse rondrit in het gebied ‘der Wilder Kaiser’ kunt u genieten van schitterende vergezichten. Onderweg worden pauzes ingelast in onder andere het veelbezongen stadje Kufstein, bij de Walchsee en in het bekende wintersportstadje Kitzbühel, waar een wandeling wordt gemaakt en de kerstmarkt kan worden bezocht.

5e dag: We rijden naar St. Johann waar het barokke centrum en de kerk Maria Himmelfahrt het bekijken meer dan waard zijn. Ook kunt u een kijkje nemen op de St. Johanner Weihnachtsmarkt met veel handwerk en culinaire specialiteiten. In de loop van de middag maken we een enerverende tocht in een gondel van de Hartkaiserbahn, die ons tot een hoogte van 1550 m. brengt. Boven aangekomen kunt u een winters wandelingetje maken en genieten van unieke winterse panorama’s. ’s avonds wordt een 4-gangen diner geserveerd bij de Schwannerwirt am Weerberg, vanwaar u een uniek uitzicht op het plaatsje Pill heeft. Liefhebbers kunnen aansluitend nog de nachtmis in de kerk van Pill bijwonen.

6e dag: Eerst Kerstdag kunt u ontspannen. U kunt deelnemen aan een speciaal ‘Schnapserlebnisseminar’ in de ‘Gewölbekeller’, waar u meer te weten komt over de kunst van het ‘schnappsbrennen’. Uiteraard kunt u ook proeven. Bij het invallen van de duisternis wordt een romantische fakkelwandeling gemaakt.

7e dag: Tijdens een enerverende Gerlos-rondrit rijden we onder andere door het National Park Hohe Tauern en het winterse Zillertal. Onderweg brengen we een bezoek aan de beroemde watervallen in het plaatsje Krimml en aan de ‘Zillertaler Speckstube’, waar we worden rondgeleid en uiteraard kunnen proeven.

8e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We verblijven in het viersterrenhotel Plankenhof in het plaatsje Pill. Alle prima kamers in het familiair gerunde hotel zijn voorzien van bad of douche, wc, telefoon, televisie en minisafe. Het hotel heeft een lift, bar, restaurant, sauna, solarium, lounge en een sfeervolle ‘Kellerbar’. Het Tiroler ‘Schnapsmuseum’ is gevestigd in het hotel.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima diner)
• 4-gangendiners op kerstavond, 1e en 2e Kerstdag
• Adventsbuffet op 23 december
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• muziekavond
• stadswandeling Innsbruck o.l.v. gids
• bezoek Christkindlmarkt in Innsbruck
• entree Krimmler watervallen
• bezoek kerstmarkt in St. Johann in Tirol
• rondritten Gerlos en Wilder Kaiser o.l.v. gids
• stadswandeling Kitzbühel o.l.v. gids
• bezoek kerstmarkt Kitzbühel
• bezoek ‘Zillertaler Speckstube’ incl. proeven
• ’Schnaps-Erlebnisseminar’ incl. proeven
• tocht met de Hartkaiserbahn
• tocht met paardenkoets
• winterse boottocht Chiemsee
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij anders aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur
mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 139,-


Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!