De Donau is na de Wolga de tweede langste rivier van Europa. Hij ontspringt in het Zwarte Woud in Duitsland en stroomt oostwaarts door onder andere Oostenrijk, Slowakije en Hongarije naar Roemenië, waar hij uitmondt in de Zwarte Zee. De breed slingerende rivier doorkruist wereldsteden steden als Wenen, Bratislava en Boedapest.

Tijdens deze unieke reis maakt u kennis met enkele parels aan de Donau. In Wenen verblijft u twee nachten in het viersterren Hotel Rainers en in het in de Slowaakse regio Nitra gelegen sprookjesachtige Schlosshotel Chateau Bela. Naast de steden Wenen, Bratislava en Budapest maakt u onder meer kennis met de Wachau, de wijnbouw langs de Donau en het historische stadje Esztergom.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. We arriveren in de late namiddag in de omgeving van Wels/Linz, waar we overnachten.

2e dag: Na het ontbijt rijden we verder richting Wenen. De mooie route voert ons door de Wachau, het prachtige dal van de Donau. Dit gebied heeft een fascinerend landschap, met steile terrassen waarop wijn wordt verbouwd. We passeren dan ook enkele idyllische wijndorpjes. Een bezoek waard is ook Stift Melk, het schitterende Benedictijner klooster met zijn prachtige bibliotheek. Ook kan er eventueel een boottocht op de Donau worden gemaakt. In de late namiddag arriveren we bij ons hotel in Wenen.

3e dag: O.l.v. een Nederlandssprekende gids maken we een rondrit door deze romantische oude Keizersstad. Alle bekende maar ook vele minder bekende bezienswaardigheden zullen de revue passeren. Vanaf de Kahlenberg heeft u een mooi uitzicht over de stad. Aansluitend heeft u nog tijd om op eigen gelegenheid in de stad rond te kijken voor dat we een kijkje nemen bij de 300 jaar oude Schlumberger Sektkellerei.

4e dag: We verlaten Wenen en rijden eerst naar de Slowaakse hoofdstad Bratislava. Een gids laat ons tijdens een stadswandeling de mooiste plekjes en meest markante bezienswaardigheden zien. In de loop van de middag rijden we verder naar het stadje Bela, waar we de komende dagen zullen verblijven.

5e dag: Hele dag Budapest. Na aankomst beginnen we met een grote stadsrondrit door de stad. Een gids zal ons tal van wetenswaardigheden over de stad, haar geschiedenis en haar bewoners vertellen terwijl alle ‘highlights’, waaronder het Parlementsgebouw, de burcht, de Kettingbrug, de grote boulevard Adrássy ut, het Heldenplein en het Vissersbastion de revue zullen passeren. Aansluitend kunt u nog enige tijd op eigen gelegenheid in het verrassend mooie centrum doorbrengen voordat we terugkeren naar ons hotel.

6e dag: Direct na het ontbijt rijden we rechtstreeks naar het aan de Donau gelegen Esztergom, een van de oudste steden van Hongarije. Deze voormalige hoofdstad is vooral bekend om zijn reusachtige basiliek, gebouwd naar voorbeeld van de St. Pieter in Rome, en het Koninklijk Paleis. Indien de tijd het toelaat brengen we nog een kort bezoek aan het schilderachtige kunstenaarsdorp Szentendre. Bij terugkomst in het hotel staat voor het avondeten nog een wijnproeverij, met wijnen uit de eigen wijnkelder, op het programma.

7e dag: We verlaten Bela en beginnen aan de terugreis. In de late namiddag arriveren we in de omgeving van Passau/ Schärding, waar we overnachten.

8e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Op de heen- en terugreis wordt overnacht in uitstekende middenklassehotels in respectievelijk Linz/Wels en Passau/Schärding. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad, toilet en televisie. In Wenen, waar u twee nachten verblijft, zijn kamers gereserveerd in het viersterren Derag Livinghotel Kaiser Franz Josef. Alle kamers zijn voorzien van faciliteiten. In het vijfsterren Schloßhotel Chateau Bela verblijft u drie nachten. Dit luxueuze hotel is gevestigd in een prachtig barok kasteel gelegen in de Slowaakse regio Nitra. Het gebouw ademt een bijzondere sfeer uit. Uiteraard zijn ook hier de kamers voorzien van alle faciliteiten.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijt en prima diner)
• 1x 3-gangendiner in restaurant in Wenen
• afscheidsdiner
• gids voor sightseeing Wenen
• bezoek Sektkellerei
• gids voor stadswandeling Bratislava
• wijnproeverij in Hotel Chateau Bela
• gids voor sightseeing Budapest
• gids voor sightseeing Esztergom
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen: 
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. 

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 210,-

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Parels aan de Donau

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
06-06-2020 8 dagen €795,00 Direct boeken
04-07-2020 8 dagen €795,00 Direct boeken
12-09-2020 8 dagen €795,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!