Wie Normandië zegt, denkt aan de invasie van de geallieerde troepen, die op 6 juni 1944 (D-day) in dit gebied begon. Wie Normandië kent, denkt echter ook aan andere dingen. Aan bekende badplaatsen, stille stranden en prachtige baaien, aan intieme havenplaatsen, schilderachtige dorpjes en historische steden en aan gastronomische heerlijkheden, zoals room, cider en calvados.
Normandië bestaat uit vijf departementen; Eure, Calvados, Seine-Maritime, La Manche en Orne. Elk departement heeft z’n eigen gezicht, z’n eigen natuur en z’n eigen geschiedenis. Tijdens deze 5-daagse reis zullen we u laten kennismaken met alle aspecten van deze prachtige streek.

Als standplaats hebben we gekozen voor het kustplaatsje Ouistreham. De plaats ligt aan de monding van de rivier de Orne in het departemant Calvados dat behoort tot het arrondissement Caen. Ouistreham was het meest oostelijke landingsstrand (Sword Beach) van de geallieerde invasie in 1944. Het is een gezellig stadje met een nautische achtergrond, een beroemde zeilschool, een geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de Vikingen en een mooi strand, Riva-Bella.

Reisprogramma

1e dag: De heenreis gaat via Le Havre en de ‘Pont de Normandie’, een indrukwekkende brug over de monding van de Seine in de Atlantische Oceaan. Aankomst bij het hotel in late namiddag. Na aankomst heeft u nog tijd om even in Ouistreham op verkenning uit te gaan.

2e dag: Na het ontbijt rijden we naar Caen, waar we een bezoek brengen aan het War Memorial Caen. In dit museum wordt op indrukwekkende wijze de invasie van de geallieerde troepen, de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog in beeld gebracht. ’s Middags rijden we naar de historische stad Bayeux. In het sfeervolle oude centrum kunt u een kijkje nemen in de prachtige gotische kathedraal en bij het beroemde ‘Tapijt van Bayeux’, een eeuwenoud borduurwerk van 70 meter lang en 50 cm hoog dat de geschiedenis uitbeeldt van de slag bij Hastings in 1066.

3e dag: Deze dag is in z’n geheel gereserveerd voor een tocht langs de diverse landingsgebieden van de geallieerden. We beginnen we aan het eerste deel van route langs de belangrijkste sites van de invasie van de geallieerden. We komen deze dag o.a. in Aromanche, Pointe du Hoc, Omaha Beach en Utah Beach, en aan het eind rijden we nog naar Ste. Mère Église waar parachutist John Steele symbolisch als pop aan de kerktoren hangt.

4e dag: De gids begint met een langere pauze bij de Pegasusbrug, een van de belangrijkste doelen voor de 6e Britse lunchtlandingsdivisie. Aansluitend rijden we naar de stad Caen. Na een rondleiding door de stad heeft u de rest van middag vrij om zelf op verkenning uit te gaan.

5e dag: Vandaag maakt de chauffeur een mooie bustocht langs de Côte Fleurie. waar een stop gemaakt wordt in het mondaine Deauville/Trouville met z’n en schitterende villa’s. hier komt de Franse jetset op vakantie. En verder naar Honfleur een pittoresk klein haven- en kunstenaarsstadje, Trouville en het enigszins mondaine Cabourg. Bij voldoende belangstelling zal de chauffeur nog een bezoek aan een calvadosdistilleerderij of cidrerie organiseren.

6e dag: Na het ontbijt rijden we huiswaarts, als de tijd het toelaat maken we nog een stop in Amiens waar een van de mooiste Kathedralen van Frankrijk staat. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

U verblijft in het driesterren Ibis Styles Hotel, gelegen in het centrum van Ouisterham op slechts 500 meter vanaf de vissershaven en het strand. Alle kamers zijn met een lift bereikbaar en voorzien van douche of bad, wc en televisie. Wij hebben gekozen voor dit hotel met name vanwege de zeer gunstige ligging in Ouistreham zelf maar ook voor het af te werken programma. Het hotel heeft een sfeervol restaurant en een gezellige bar die tot middernacht geopend is. Er wordt een goed Frans ontbijtbuffet en een prima diner geserveerd.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (Frans ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner)
• 1x 4-gangendiner
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• entree War Memorial Caen
• gids voor hele dag landingsgebieden
• gids voor info Pegasusbridge en stad Caen
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en excursiekosten zoals entrees, gids-, veer en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 210,-

Beoordelingen

Vertrekdata Ouistreham

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
02-10-2017 6 dagen €595,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!