Wie Normandië zegt, denkt aan de invasie van de geallieerde troepen, die op 6 juni 1944 (D-day) in dit gebied begon. Wie Normandië kent, denkt echter ook aan andere dingen. Aan bekende badplaatsen, stille stranden en prachtige baaien, aan intieme havenplaatsen, schilderachtige dorpjes en historische steden en aan gastronomische heerlijkheden, zoals room, cider en calvados.

Normandië bestaat uit vijf departementen; Eure, Calvados, Seine- Maritime, La Manche en Orne. Elk departement heeft z’n eigen gezicht, z’n eigen natuur en z’n eigen geschiedenis. Tijdens deze 6-daagse reis zullen we u laten kennismaken met alle aspecten van deze prachtige streek.

Als standplaats hebben we dit jaar gekozen voor het middeleeuwse stadje Bayeux. Het goed bewaard gebleven historische centrum nodigt uit voor een wandeling door de smalle steegjes met herenhuizen en vakwerkhuizen. Ook de plaatselijke kathedraal en uiteraard het beroemde ‘Tapijt van Bayeux’, een eeuwenoud borduurwerk van 70 meter lang en 50 cm hoog dat de geschiedenis uitbeeldt van de slag bij Hastings in 1066, zijn zeer de moeite waard om te bekijken. In het centrum liggen veel cafés, restaurants en terrasjes, waar het goed toeven is. Ook een kijkje op de sfeervolle markt op woensdag en zaterdag is zeker aan te bevelen.

Reisprogramma

1e dag: De heenreis gaat via Le Havre en de ‘Pont de Normandie’, een indrukwekkende brug over de monding van de Seine in de Atlantische Oceaan. Aankomst bij het hotel in late namiddag. Na aankomst heeft u misschien nog even tijd om in Bayeux op verkenning uit te gaan.

2e dag: ’s Morgens bent u vrij om een wandeling door Bayeux te maken. Ook kunt u de plaatselijke markt bezoeken. ’s Middags rijden we naar Caen, waar liefhebbers een bezoek aan het War Memorial Caen kunnen brengen. In dit museum wordt op indrukwekkende wijze de invasie van de geallieerde troepen, de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog in beeld gebracht. U kunt ook de tijd op eigen gelegenheid in het centrum van Caen doorbrengen of er voor kiezen in Bayeux te blijven.

3e dag: Deze dag is in z’n geheel gereserveerd voor een tocht langs de diverse landingsgebieden van de geallieerden. Een gids begeleidt ons op een route langs de belangrijkste sites van de invasie van de geallieerden. We komen deze dag o.a. in Arromanches, Pointe du Hoc, Omaha Beach en Utah Beach. Aan het einde van de middag rijden we nog naar Ste. Mere Église waar parachutist John Steele, als pop, nog steeds symbolisch aan de kerktoren hangt.

4e dag: De gids vergezelt ons na het ontbijt naar de Pegasusbrug, een van de belangrijkste doelen voor de 6e Britse luchtlandingsdivisie. Aansluitend rijden we naar de stad Caen. Na een rondleiding door de stad heeft u de rest van de middag vrij om zelf op verkenning uit te gaan.

5e dag: Vandaag maakt de chauffeur een mooie bustocht langs de Côte Fleurie. Onderweg wordt gestopt in het mondaine Deauville-Trouville, een havenstadje met schitterende villa’s, waar de Franse jetset op vakantie gaat. Deze dag bezoeken we verder Honfleur een pittoresk klein haven- en kunstenaarsstadje en het enigszins mondaine Cabourg. Bij voldoende belangstelling zal de chauffeur nog een bezoek aan een calvadosdistilleerderij of cidrerie organiseren. 

6e dag: Na het ontbijt rijden we huiswaarts, als de tijd het toelaat maken we nog een stop in Amiens waar een van de mooiste kathedralen van Frankrijk staat. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in het viersterren Novotel Bayeux, gelegen op loopafstand (ca. 1000m) van het centrum van het stadje. Alle ruime kamers zijn met de lift bereikbaar en voorzien van douche of bad, wc, televisie, airco en koffie- en theefaciliteiten. Het hotel heeft een restaurant ‘Le Bistrot Bacchus’, een gezellige bar, terras, buitenbad en een grote tuin.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner)
• afscheidsdiner
• gids voor hele dag landingsgebieden
• gids voor info Pegasusbridge en stad Caen
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en excursiekosten zoals entrees, gids-, veer en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 250,- 

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!