De reacties op onze reizen naar Opatija waren ook in 2017 bijzonder goed. Het was dan ook al snel duidelijk dat we ook dit jaar reizen naar Opatija, ‘de parel’ van de Kvarner rivièra, in onze reisgids zouden opnemen.
Door de unieke combinatie van natuur en cultuur met daarbij het goede klimaat, de schone stranden, de uitstekende keuken en de goede toeristische infrastructuur, is Kroätië bij steeds meer mensen in trek voor een langere vakantie. Vooral het in het noorden gelegen Istrië is bij veel mensen een geliefd reisdoel. De grillige kustlijn van dit grote schiereiland bestaat uit aantrekkelijke grote en kleine baaien, rots- en kiezelstranden. Ook de idyllische vissers- en havenplaatsen, middeleeuwse stadjes waar op veel plaatsen de Germaanse, Slavische maar vooral Romeinse invloeden nog duidelijk zichtbaar zijn en het ongerepte en sprookjesachtige achterland van Istrie, dat ‘Terrae Magicae’ wordt genoemd, zijn voor veel mensen een reden om hier op vakantie te gaan.

Even voorbij Istrië aan de Kvarner baai ligt aan de voet van de berg Ucka de sprookjesachtige badplaats Optaija. Een prachtige stad met een, door de beschutte ligging, ideaal klimaat en daardoor een subtropische plantengroei, Opatija heeft een mediterrane uitstraling met veel hotels en imposante, veelal pastelkleurige villa’s. U kunt flaneren over de lange oeverpromenade, een wandeling maken over het bekende Frans-Jozef I wandelpad, een boottocht maken naar de Kvarner-elanden Krk of Cres of deelnemen aan een van de boeiende excursies die wij voor u hebben gepland.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Via een route over de Duitse snelwegen rijden we naar ons overnachtingshotel in Zuid- Duitsland of Oostenrijk.

2e dag: Na het ontbijt rijden we verder richting Kroatië. We arriveren bij ons hotel in Opatija in de vroege middag zodat u deze dag nog tijd heeft het hotel en de omgeving te verkennen.

3e dag: Vandaag bezoeken we Krk, het grootste eiland in de Adriatische zee. Naast een rit over het eiland, kunt u in de gelijknamige hoofdstad een wandeling maken en rondstruinen door de smalle straatjes van de oude binnenstad.

4e dag: Deze dag is gereserveerd voor een bezoek aan het Nationale Park Plitvice. (niet inbegrepen) Dit park staat al sinds 1979 op de Unesco lijst van beschermde natuurgebieden. 16 Oogverblindend mooie meren liggen hier etagegewijs boven elkaar en zijn middels 90 watervallen met elkaar verbonden. Het is een wat langere rit naar het park en weer terug, maar u zult na afloop zeker beamen dat het de moeite waard is geweest.

5e dag: Vrije dag in Opatija. U kunt gebruik maken van de faciliteiten van het hotel of de bezienswaardigheden in Optaija bezoeken. Het strand, een terrasje, een wandeling over de promenade of over het Frans-Jozef I wandelpad, er zijn mogelijkheden te over.

6e dag: Tijdens een rit door het schiereiland Istrië komen we via de vallei van Rasa in Rovinj, waar we een kijkje nemen in het schilderachtige historische centrum. De route gaat daarna verder langs het fjordachtige Limski-kanaal naar het stadje Porec. Hier kan onder andere de Basilika Eufrasiana worden bezocht.

7e dag: Bij voldoende belangstelling zal de chauffeur deze dag zorgen voor een extra excursie. Dit kan een boottocht naar een van de eilanden zijn, maar bijvoorbeeld ook een bezoek aan Pula zijn, de meest zuidelijke stad van het schiereiland Istrië.

8e dag: Rijeka is de derde stad van Kroatië en een belangrijke havenstad. Rijeka, en ook Fiume zoals de stad in het Italiaans heette, betekent rivier. Tijdens uw verblijf moet u zeker een wandeling maken over de Riva, de havenboulevard. Bezienswaardig zijn verder o.a. de overblijfselen van de oude stadsmuren, de Middeleeuwse stadstoren, de St. Vituskerk uit de 17e eeuw en het theater van Ivan hon Zajc.

9e dag: Eerste dag van de terugreis. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan de beroemde druipsteengrotten van Postojna. Overnachting in Oostenrijk of Zuid- Duitsland.

10e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Op de heen- en terugreis wordt overnacht in een prima middenklassehotel in Zuid-Duitsland of Oostenrijk. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad, wc, telefoon en televisie. In Opatija hebben we kamers gereserveerd in het viersterrenhotel Kristal gelegen aan de kust op loopafstand van het centrum. Alle kamers zijn voorzien van douche, wc, telefoon en televisie. Het hotel heeft verder een lift, een prima restaurant, een gezellige bar, een terras, sauna en massagesalon, een binnenbad gevuld met verwarmd zeewater en een eigen strand met strandstoelen, parasols en een whirlpool.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (’s morgens ontbijtbuffet en ’s avonds dinerbuffet, bij de overnachtingshotels 3-gangendiner)
• afscheidsdiner
• parkeer en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. 

Toeslag: 
• eenpersoonskamer € 150,- voor de reis in mei, € 180,- voor de reizen in juni en september 
• dagexcursie (vervoer én entree) Plitvice-meren € 50,- (minimaal 20 deelnemers)

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!