Een winterse cruise over de (bevroren) Oostzee! Vanuit Travemünde maken we een unieke boottocht over de normaal gesproken deels bevroren Oostzee naar Helsinki. Tijdens de reis hoort u het kraken van het ijs en kunt u genieten van werkelijk onvergetelijke winterse panorama’s.

Helsinki werd in 1550 door de Zweedse koning Gustaaf I gesticht als handelsstad aan de Oostzee, maar bleef vrij onbeduidend totdat Finland in 1809 door Rusland werd ingelijfd en Helsinki in 1812 hoofdstad van Finland werd. Vanaf dat moment groeide de stad uit tot een waar juweel aan de Oostzee. De stad heeft zich ontwikkeld tot een moderne, zeer leefbare stad met een hoge levensstandaard. Een stad met veel ruimte en een zeer fraaie, veelzijdige architectuur. In Helsinki, waar een aparte, enigszins Russisch getinte sfeer heerst, vindt men talloze bezienswaardigheden, veel musea en volop winkelmogelijkheden. De meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. Het Marktplein (Kauppatori), het Senaatsplein (Senaatintori), de opvallende witte Domkerk, de Russisch-Orthodoxe Uspenski-kathedraal, het Sibelius monument, de Suomenlinna Vesting, het Nationaal Museum, de Temppeliaukio kerk, de typische Art-Nouveau gebouwen op het schiereiland Katajanokka, gewoon te veel om op te noemen.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis naar Travemünde. Voordat we aan boord gaan van een van de luxe schepen van de Finnlines gebruiken we gezamenlijk het diner in de omgeving van Lübeck. 21.00 uur Inschepen. Overnachting aan boord. Afvaart 02.00 uur.

2e dag: Hele dag op zee. Geniet van de grandioze winterse uitzichten en maak gebruik van de faciliteiten aan boord. Uitgebreid brunchbuffet (09.30-13.00 uur, combinatie ontbijt en lunch) en dinerbuffet aan boord.

3e dag: Ontbijt aan boord. Luister naar het kraken van het ijs en het uitzicht op Helsinki bij het binnenvaren van de haven. Na aankomst in Helsinki maken we een sightseeingtour o.l.v. een gids. De rest van de middag bent u vrij om zelf in deze verrassende stad op verkenning uit te gaan. Diner en overnachting en Helsinki.

4e dag: Na het ontbijt maakt de chauffeur een mooie bustour door het zuiden van Finland. We rijden richting Turku, waar een langere stop zal worden gehouden. De weg terug naar Helsinki gaat voor een deel langs de kust, door ondermeer Hanko, Karis in Inga. Diner en overnachting in Helsinki.

5e dag: ‘s Morgens nog tijd om een van de vele musea van Helsinki te bezoeken of uw laatste inkopen te doen. Om 15.00 uur schepen we in aan boord van de Finnlines. Diner en overnachting aan boord.

6e dag: Hele dag op zee. Geniet wederom van de winterse Oostzee en maak gebruik van de vele faciliteiten aan boord. Uitgebreid brunchbuffet (09.30-13.00 uur, combinatie ontbijt en lunch) en dinerbuffet aan boord. Ontscheping Travemünde om ca. 21.30 uur. Overnachting omgeving Lübeck.

7e dag: Na het ontbijt nog een langere pauze in Hanzestad Lübeck voordat we aan de terugreis beginnen. De reis wordt besloten met een prima diner. 

Hotel

Bij deze reis overnacht u 3x aan boord van een van de schepen van de Finnlines in tweepersoonsbinnenhutten met faciliteiten. In omgeving Helsinki (2x) en Lübeck (1x) wordt overnacht in uitstekende en gunstig gelegen middenklasse hotels. Alle kamers zijn minimaal voorzien van douche, toilet en televisie.

Finnlines
Welkom aan boord van de Finnlines. De kapitein en zijn bemanningsleden staan voor u klaar. De schepen van de Finnlines hebben de laatste jaren een nieuw, meer maritieme uitstraling gekregen, met Skandinavische designelementen. U verblijft in comfortabele hutten die zijn voorzien van alle noodzakelijke faciliteiten. In restaurant ‘Mare Balticum’ kunt u genieten van heerlijke maaltijden die in buffetvorm worden aangeboden. Voor een drankje kunt u onder andere terecht in het ‘Star Café’ of in de ‘BarBistro Navigare’ (16.00-17.00 uur Happy Hour). Vanuit de ‘Vista Lounge’ heeft men een magnifiek uitzicht op zee. Passagiers kunnen verder gebruik maken van de Finse sauna met whirlpool en de vernieuwde fitness-studio. Tegen betaling kunt een ontspannende massage ondergaan. In de ‘Sailor’s Shop’ kunt u naar hartelust winkelen. Op het buitendek kunt u uitwaaien en genieten van ‘winterse’ vergezichten.

Inbegrepen

• Oostzee cruise Travemünde-Helsinki v.v. (Finnlines)
• 3x overnachting aan boord in tweepersoonsbinnenhut met douche en toilet
• 1x ontbijtbuffet aan boord
• 2x brunchbuffet aan boord
• 3x dinerbuffet aan boord
• sightseeing Helsinki o.l.v. gids
• 2x overnachting met halfpension in Helsinki
• 1x diner omgeving Lübeck (1e avond)
• 1x overnachting met ontbijt in Lübeck
• afscheidsdiner
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
• eenpersoonskamer/binnenhut € 265,-
• eenpersoonskamer/buitenhut € 415,-
• tweepersoonsbuitenhut vanaf € 80,- p.p.

Beoordelingen

Vertrekdata Oostzeecruise en Helsinki

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
23-02-2020 7 dagen €760,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!