Drenthe is van oudsher bekend om z’n landschappelijke schoonheid en variatie. De rust en ruimte die men hier tegenkomt zijn uniek: uitgestrekte heidevelden waar de schaapsherder zijn kudde laat grazen, prachtige bossen waar je urenlang kunt wandelen, ontelbare vennetjes en zandverstuivingen waar je even tot rust kunt komen.

Naast deze natuurlijke pracht heeft Drenthe veel cultuurhistorische monumenten, waaronder hunebedden en grafheuvels. Voeg daarbij de vele bezienswaardigheden, de oprechte gastvrijheid en een op en top verzorging, en de keus voor Drenthe als vakantiebestemming is snel gemaakt. Odoorn, onze standplaats voor deze 5-daagse reis, ligt in zuidoost Drenthe. De gemeente Odoorn bestaat uit verschillende dorpen en buurtschappen en is vanwege de gunstige ligging bijzonder in trek. In het gezellige oude centrum is het goed toeven. Omringd door bossen, weiden en heidevelden, is Odoorn het ideale uitgangspunt voor een mooie fiets- of wandeltocht en voor een aantal verrassende excursies, ook in de wintermaanden.

Reisprogramma

1e dag: Met onderbreking voor een kopje koffie rijden we naar Schoonoord. We bezoeken hier het openluchtmuseum Ellert en Brammert. Het museum laat het wonen en leven van inwoners van Drenthe in het verleden op diverse manieren zien. U kunt kennismaken met de bekende reuzen Ellert en Brammert. De legende over deze twee reuzen wordt regelmatig voorgelezen door vrijwilligers in het schooltje. In de gezellige herberg gebruiken we tevens de lunch. In de loop van de middag rijden we naar ons hotel in Odoorn. 

2e dag:
Vandaag bezoeken we de Meyer Werft in Papenburg waar de imposante cruiseschepen worden gebouwd. Na de lunch bezoeken we de vesting Bourtange. Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine sfeervolle vestingstad.

3e dag:
Na het ontbijt maken we met de bus een mooie zwerftocht door het Bargerveen. Het Amsterdamsche Veld is het enige hoogveengebied dat we nog kennen in Drenthe. Staatsbosbeheer heeft hier een schaapskooi gebouwd met 1000 schapen die het hoogveen onderhouden. Een bijzonder stukje natuur waar we zuinig op moeten zijn. ’s Middags rijden we naar de kop van Drenthe waar we een bezoek brengen aan het klompenmuseum Gebroeders Wietzes, genoemd naar de laatste 2 klompenmakers van Eelde. Via een mooie route rijden we daarna terug naar Odoorn. 

4e dag:
Vandaag maken we een prachtige tocht met een speciale platbodem rondvaartboot, door de schitterende natuur en de kleinste slootjes van Nationaal Park De Weerribben-Wieden. Na de lunch bezoeken we Assen, de hoofdstad van Drenthe. Dit is één van de oudste plaatsen in de regio met veel karakteristieke panden en een mooi winkelcentrum met veel leuke winkels en horeca gelegenheden. 

5e dag:
Na het ontbijt rijden we naar Borger, voor een bezoek aan het grootste hunebed van Nederland. Vervolgens rijden we door naar Hattem, waar we de lunch gebruiken. ’s Middags brengen we een bezoek aan het Bakkerijmuseum en zijn we getuige van de komische Krakelingenshow. De reis wordt besloten met een prima afscheidsdiner.

Hotel

Hotel ‘De Oringer Marke’ ligt in het centrum van Odoorn. Alle uitstekende, rookvrije kamers zijn voorzien van douche en/of bad, toilet, telefoon, flatscreen tv, kluisje en een zitje. Het hotel beschikt over een prima restaurant, lift, brasserie, lounge, serre, zes bowlingbanen en een gezellig factory-cafe. Via het hotel kunnen fietsen en mountainbikes worden gehuurd.

Inbegrepen

• verzorging op basis van volpension vanaf de lunch op de eerste dag t/m het afscheidsdiner op de laatste dag
• 1x koud/warm buffet
• bowlingavond
• filmavond over Geopark de Hondsrug
• hilarische Drenthe Quiz
• gezellige Hollandse spelen avond
• entree Openluchtmuseum Ellert en Brammert
• entree en rondleiding Meyer Werft
• entree Internationaal klompenmuseum
• rondvaart Weerribben
• bezoek aan Bakkerijmuseum
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten,
tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur/reisleiding mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 110,-

Opstappen:
Per reis worden aparte servicelijnen (ophaalroutes) samengesteld. In heel veel gevallen zal dit uw woonplaats zijn. Wij hebben ook in Zuid-Limburg en in Eindhoven opstapplaatsen gecreëerd. Het ophalen en terugbrengen, beschouwen wij als een service, waarvan u geen gebruik hoeft te maken. U kunt te allen tijde opstappen in onze standplaats Beringe, waar u uw auto veilig en gratis kunt parkeren of u kunt zich naar het verzamelpunt laten brengen. Ca. 1 week voor vertrek ontvangt u de benodigde reisbescheiden zoals vertrektijden, opstapplaatsen, kofferlabels, adresgegevens hotels etc.Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Drenthe

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
12-08-2024 5 dagen €675,00 Direct boeken
02-09-2024 5 dagen €675,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!