Drenthe is van oudsher bekend om z’n landschappelijke schoonheid en variatie. De rust en ruimte die men hier tegenkomt zijn uniek: uitgestrekte heidevelden waar de schaapsherder zijn kudde laat grazen, prachtige bossen waar je urenlang kunt wandelen, ontelbare vennetjes en zandverstuivingen waar je even tot rust kunt komen.

Naast deze natuurlijke pracht heeft Drenthe veel cultuurhistorische monumenten, waaronder hunebedden en grafheuvels. Voeg daarbij de vele bezienswaardigheden, de oprechte gastvrijheid en een op en top verzorging, en de keus voor Drenthe als vakantiebestemming is snel gemaakt. Odoorn, onze standplaats voor deze 5-daagse reis, ligt in zuidoost Drenthe. De gemeente Odoorn bestaat uit verschillende dorpen en buurtschappen en is vanwege de gunstige ligging bijzonder in trek. In het gezellige oude centrum is het goed toeven. Omringd door bossen, weiden en heidevelden, is Odoorn het ideale uitgangspunt voor een mooie fiets- of wandeltocht en voor een aantal verrassende excursies, ook in de wintermaanden.

Reisprogramma

1e dag: Met onderbreking voor een kopje koffie rijden we naar Schoonoord. We bezoeken hier het openluchtmuseum Ellert en Brammert. Het museum laat het wonen en leven van inwoners van Drenthe in het verleden op diverse manieren zien. U kunt kennismaken met de bekende reuzen Ellert en Brammert. De legende over deze twee reuzen wordt regelmatig voorgelezen door vrijwilligers in het schooltje. In de gezellige herberg gebruiken we tevens de lunch. In de loop van de middag rijden we naar ons hotel in Odoorn.

2e dag:
Vandaag bezoeken we de Meyer Werft in Papenburg waar de imposante cruiseschepen worden gebouwd. Ook de lunch gebruiken we in Papenburg. Tijdens de terugreis bezoeken we de vesting Bourtange. Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine sfeervolle vestingstad.

3e dag:
Na het ontbijt maken we met de bus een mooie zwerftocht door het Bargerveen. Het Amsterdamsche Veld is het enige hoogveengebied dat we nog kennen in Drenthe. Staatsbosbeheer heeft hier een schaapskooi gebouwd met 1000 schapen die het hoogveen onderhouden. Een bijzonder stukje natuur waar we zuinig op moeten zijn. ’s Middags rijden we naar de kop van Drenthe waar we een bezoek brengen aan het klompenmuseum Gebroeders Wietzes, genoemd naar de laaste 2 klompenmakers van Eelde. Via een mooie
route rijden we daarna terug naar Odoorn.

4e dag:
’s Morgens staat Assen, de hoofdstad van Drenthe op het programma. Dit is één van de oudste plaatsen in de regio met veel karakteristieke panden en een mooi winkelcentrum met veel leuke winkels en horeca gelegenheden. ’s Middags gaan we naar het plaatsje Gasselternijveen, naar boerin Agnes van Boer zoekt Vrouw. Agnes verteld u het prachtige verhaal waarom zij boer is geworden en welke hedendaagse uitdagingen er zijn voor de agrarische sector.

5e dag:
Na het ontbijt rijden we naar Borger, voor een bezoek aan het grootste hunebed van Nederland. Vervolgens rijden we door naar Hattem, waar we de lunch gebruiken. ’s Middags brengen we een bezoek aan het Bakkerijmuseum en zijn we getuige van de komische Krakelingenshow. De reis wordt besloten met een prima afscheidsdiner.

Hotel

Hotel ‘de Oringer Marke’ ligt in het centrum van Odoorn. Alle uitstekende, rookvrije kamers zijn voorzien van douche en/ of bad, toilet, telefoon, flatscreen tv, kluisje en een zitje. Het hotel beschikt over een prima restaurant, lift, brasserie, lounge, serre, zes bowlingbanen en een gezellig factory cafe. Via het hotel kunnen fietsen en mountainbikes worden gehuurd.

Inbegrepen

• verzorging op basis van volpension vanaf de lunch op de eerste dag t/m het afscheidsdiner op de laatste dag 
• 1x koud/warm buffet
• welkomstdrankje
• bowlingavond
• filmavond over Geopark de Hondsrug
• hilarische Drenthe Quiz
• gezellige Hollandse spelen avond
• entree Openluchtmuseum Ellert en Brammert
• entree en rondleiding Meyer Werft
• entree Internationaal klompenmuseum
• bezoek aan Boerin Agnes
• bezoek aan Bakkerijmuseum
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten,
tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur/reisleiding mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 110,-

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!