Karinthië is de meest zuidelijkste provincie van Oostenrijk. Deze streek is vooral bekend om haar vele meren, langgerekte bergmassieven, glooiende alpenweiden, idyllische stadjes en dorpjes en haar bijzonder aangename, bijna subtropische, klimaat.

Karinthië is het hele jaar door een ideale vakantiebestemming. In de zomermaanden zijn de vele meren zoals de Wörthersee, de Millstättersee en de Ossiachersee in trek vanwege de vele watersportmogelijkheden. In de winter zijn er legio mogelijkheden voor de wintersporters en trekken veel Nederlanders naar de Weissensee vanwege de alternatieve elfstedentocht. Vanwege het klimaat zijn het vroege voorjaar en het najaar de maanden dat met name de natuurliefhebbers hier hun hart kunnen ophalen in een van de vele nationale parken zoals de Hohe Tauern en de Nockberge.

Oberdrauburg wordt gezien als een klein juweeltje in het Oberen Drautal. Het is een klein plaatsje met diverse historische gebouwen en kerken. Archeologische opgravingen hebben aangetoond dat in de tijd van de Kelten en Romeinen er al een nederzetting is geweest. Schloss Oberdrauburg (Castrum Traburch) wordt het eerste genoemd in een overeenkomst uit 1240 tussen de hertog van Karinthië en de bisschop van Brixen. Heden ten dage is Oberdrauburg een gezellige toeristenplaats waar het goed toeven is. Het is de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van het westelijk deel van Karinthië, Osttirol en de grensgebieden van Italië en Slovenië.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Via de Duitse snelwegen rijden we naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

2e dag: Vandaag maken we al direct kennis met het hooggebergte van Oostenrijk. De route voert ons langs het ‘Kaisergebirge’ via o.a. Ellmau en Fieberbrunn richting Zell am See. Daarna rijden we verder zuidwaarts en rijden we over de indrukwekkende Grossglockner Hochalpenstrasse naar ons hotel in Oberdrauburg, waar we in de loop van de middag zullen arriveren. Onderweg kunt u genieten van de mooiste vergezichten en worden voldoende pauzes ingelast. O.a. bij het uitzichtpunt Kaiser-Frans-Josefs-Höhe vanwaar men bij mooi weer een werkelijk uniek uitzicht heeft.

3e dag: ’s Morgens bent u vrij. U kunt uitslapen, een wandeling maken en op uw gemak rondkijken in Oberdrauburg. ’s Middags rijden we naar de Weissensee, het hoogstgelegen meer van Karinthië, bij velen bekend vanwege de alternatieve Elfstedentocht die hier al vele jaren wordt verreden. Geniet van de frisse berglucht en maak een wandeling rond het meer. Bij voldoende belangstelling zal de chauffeur een rondvaart organiseren.

4e dag: Na het ontbijt beginnen we aan een schitterende tocht door de majestueuze Dolomieten. We passeren de grens met Italië en overal om ons heen zien we grillige en imposante bergtoppen, woeste watervallen die zich van grote hoogte naar beneden storten en de mooiste natuur met donkere naaldbossen en groene weiden. Onderweg worden enkele stops ingelast. Bijvoorbeeld bij het idyllisch gelegen meer van Misurina en bij de beroemde en grillige ‘Drei Zinnen’.

5e dag: Vrije dag. U kunt uitrusten en Oberdrauburg verder verkennen. Deze dag bezoeken we ook de huiseigen ‘Bauernhof’ van het hotel. Liefhebbers kunnen misschien een fiets huren en een mooie fietstocht, bijvoorbeeld langs de Drau, maken. U kunt ook een bezoek brengen aan het museum 'Vogelwelt'. Als het even kan organiseert de chauffeur een wandeling langs de rivier de Drau of naar Burg Hohenburg.

6e dag: We rijden deze dag via een mooie route naar het sprookjesachtig, in de Sloveense Karawanken gelegen, bergstadje Bled. Het stadje, aan het gelijknamige meer, is een drukbezochte vakantieplaats. Het imposante kasteel troont hoog boven het stadje uit. Deze dag wordt daarnaast een pauze ingelast in Kranjska Gora. Dit mooie en gezellige plaatsje, wordt omgeven door bergen van de Julische Alpen en is een geliefde wintersportbestemming. 

7e dag: Tijdens een rit over de ca. 35 km lange Nockalmstrasse krijgt u een prachtig beeld van een indrukwekkende de Nockberge, een bergketen waarvan de vorm uniek is in het hele Alpengebied. De rit, met veel haarspeldbochten, voert door een bijzonder mooi natuurgebied. In het cultuur- en kunstenaarsstadje Gmünd wordt een langere pauze ingelast. Liefhebbers kunnen hier een bezoek brengen aan het enige privé Porschemuseum in Europa, waar o.a. de eerste Politie-Porsche 911 te bewonderen is. Deze dag nemen we ook een kijkje bij de Millstätersee. Onderweg wordt in het stadje Spittal nog een pauze ingelast.

8e dag: Via een prachtige route door het Sextental rijden we vandaag op ons gemak naar de hoofdstad van Osttirol, Lienz, ook wel ‘Perle der Dolomiten’ genoemd. In deze gezellige plaats, met een mediterrane flair wordt een langere pauze ingelast. Op vrijdagmiddag kunt u hier de sfeervolle ‘Lienzer Stadtmarkt’ bezoeken, waar vooral producten uit de regio worden aangeboden. In de late namiddag keren we terug naar ons hotel in Oberdrauburg.

9e dag: Eerste dag van de terugreis. We rijden rechtstreeks naar de Duitse plaats Kempten, waar we rond het middaguur zullen arriveren. Deze stad, waarvan de geschiedenis terug gaat tot de tijd van Romeinen, heeft een zeer mooi oud centrum met naast veel historische bezienswaardigheden ook veel horecagelegenheden en winkels. U kunt tot laat in de middag op eigen gelegenheid rondkijken in de stad. Overnachting omgeving Memmingen/Ulm.

10e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Op de heen- en terugreis wordt overnacht in een prima middenklasse hotel in Zuid-Duitsland of Oostenrijk. Alle kamers zijn minimaal voorzien van douche of bad, toilet en televisie. In Oberdrauburg hebben we kamers gereserveerd in het uitstekende driesterren Gasthof Post, gelegen aan het historische marktplein. U logeert in het hoofdgebouw of in het eveneens (30 m) aan het markplein gelegen Stainer Haus. Alle kamers zijn voorzien van douche, wc, telefoon en televisie. Het hotel heeft een prima restaurant, pizzeria, gezellige bar en een mooie tuin. Het hoofdgebouw heeft een lift.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en keuzemenu (m.u.v. eerste avond) met saladebuffet)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• 1x grillavond (bij goed weer)
• 1x Gala-menu
• fakkelwandeling
• bezoek huiseigen ‘Bauernhof’
• gids voor rondrit Noord-Italië
• muziekavond
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. 

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 95,- 

Korting:
Kamer in het Stainerhaus € 15,- p.p. 

Beoordelingen

Vertrekdata Oberdrauburg

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
05-07-2019 10 dagen €690,00 Direct boeken
26-07-2019 10 dagen €725,00 Direct boeken
13-09-2019 10 dagen €690,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!