In de Wildschönau zijn mogelijkheden te over, om het hele jaar door op een onvergetelijke manier de vakantie door te brengen. Afwisselend, ontspannend of juist inspannend, alleen of met een groep, jong of oud, het hoogdal heeft voor iedereen iets in petto.

Te midden van de Tiroler bergwereld, niet ver van Wörgl, strekt zich het hoogdal van de Wildschönau uit over een lengte van 24 kilometer. De grotendeels ongerepte natuur en het heilzame, gezonde klimaat alleen al, zijn een bezoek waard. Maar het dal van boeren en gastheren heeft aanzienlijk meer te bieden dan natuur en bergen.

Meer dan 300 kilometer uitstekend gemarkeerde en geprepareerde wandelwegen nodigen ertoe uit om ofwel op eigen gelegenheid, of met een gids, de bergwereld in dit bijzondere deel van Tirol te leren kennen.

Oberau in Oostenrijk is de voornaamste plaats in de Wildschönau en beschikt over een gemoedelijke en rustige kern. Het middelpunt van het dorp is het ruim 250 jaar oude kerkje, waar vooral boerderijen en typisch Tiroolse woningen omheen gebouwd staan. We hebben kamers gereserveerd in het gastvrije Landhotel Tirolerhof.
 

Reisprogramma

1e dag: Heenreis naar Oberau. Aankomst in de late namiddag. 

2e dag:
Vandaag maken we een viermerentocht. Via Thiersee, bekend van de Passiespelen, de Ursprungpass rijden we naar het aan de Duitse Alpenstrasse gelegen Bayrischzell. Daarna verder langs de Schliersee, de veel bezongen Tegernsee en het grootste meer van Tirol de Achensee weer terug naar de Wildschonau. 

3e dag:
Via het Brixental rijden we naar Kitzbühel waar we met de gondelbaan de Kitzbuheler Horn op gaan, voor een bezoek aan de Alpenblumengarten. Eventueel kan Wildpark Aurach worden bezocht waar in nagenoeg alle Heimatfilms van Hansi Hinterseer opnames zijn gemaakt. Na aankomst in het hotel maken we nog een korte dorpswandeling met de hotelier als gids. 

4e dag:
Rustdag. Tijdens de rustdag kunnen we met de Bummelzug naar de Kundler Klamm voor een prachtige wandeling. De liefhebbers kunnen in de namiddag met de lokale gondelbaan naar boven en nog een mooie bergwandeling maken. Er kan ook gebruik worden gemaakt van de gratis wandelbus. 

5e dag:
’s Morgens gaan we in Niederau met de kabelbaan omhoog naar de Markbachjochalm, op 1500 meter hoogte. Vanaf hier hebben we een geweldig uitzicht op de bergwereld van de Wildschönau en de Kitzbüheleralpen. In de middag bezoeken we het Bergbauernmuseum in Oberau en duiken we in het traditionele Oostenrijkse bergleven waar we ook kunnen proeven van de lokale produkten zoals kaas en schnapps. Op donderdagen is hier in de zomermaanden ook een traditionele handwerkmarkt. 

6e dag:
Vandaag brengen we een bezoek aan de hoofdstad van Tirol, Innsbruck. Na aankomst is er eventueel de mogelijkheid om o.l.v. een gids de Altstadt te verkennen. Daarna is er volop vrije tijd om bijv. te winkelen. Tijdens de terugrit brengen we een kort bezoek aan de glasstad Rattenberg. 

7e dag:
Vandaag rijden we naar het grootste meer van Beieren, de Chiemsee waar we een boottocht kunnen maken naar één van de twee eilanden. De Herrenchiemsee, ook wel Herreninsel genoemd. Op dit eiland is door ‘Sprookjeskoning’ Lodewijk II van Beieren het Neues Schloss gebouwd in de stijl van Kasteel Versailles. Of een boottocht naar de Frauenchiemsee, ook wel Fraueninsel genoemd. De benamingen Fraueninsel en Herreninsel vinden hun oorsprong in het feit dat op het éne eiland zich een Vrouwenklooster en op het andere een Mannenklooster bevond. 

8e dag:
Terugreis met een heerlijk afscheidsdiner.

Hotel

In het comfortabele ***Landhotel Tirolerhof wordt u van harte welkom geheten door de zeer gastvrije familie Erharter. Alle kamers zijn voorzien van bad of douche, toilet, telefoon, televisie, safe en koelkast. Het hotel heeft een lift, een uitstekend restaurant waar zoveel mogelijk producten uit de eigen regio worden verwerkt, een gezellige bar en een ‘Vitalbereich’ met o.a. sauna, massagedouche en binnenbad.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangenkeuze- menu met saladebuffet)
• 1x Bauernbuffet met harpmuziek
• afscheidsdiner
• muziek- en dansavond
• wandeling door het dorp o.l.v. hotelier
• stadswandeling Innsbruck o.l.v. gids
• Wildschönaucard
• vrij gebruik van 'Vitalbereich'
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. 

Toeslag:
Eenpersoonskamer: € 100,-

Opstappen:
Per reis worden aparte servicelijnen (ophaalroutes) samengesteld. In heel veel gevallen zal dit uw woonplaats zijn. Wij hebben ook in Zuid-Limburg en in Eindhoven opstapplaatsen gecreëerd. Het ophalen en terugbrengen, beschouwen wij als een service, waarvan u geen gebruik hoeft te maken. U kunt te allen tijde opstappen in onze standplaats Beringe, waar u uw auto veilig en gratis kunt parkeren of u kunt zich naar het verzamelpunt laten brengen. Ca. 1 week voor vertrek ontvangt u de benodigde reisbescheiden zoals vertrektijden, opstapplaatsen, kofferlabels, adresgegevens hotels etc.

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Oberau

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
01-09-2024 8 dagen €895,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!