In de Wildschönau zijn mogelijkheden te over, om het hele jaar door op een onvergetelijke manier de vakantie door te brengen. Afwisselend, ontspannend of juist inspannend, alleen of met een groep, jong of oud, het hoogdal heeft voor iedereen iets in petto.

Te midden van de Tiroler bergwereld, niet ver van Wörgl, strekt zich het hoogdal van de Wildschönau uit over een lengte van 24 kilometer. De grotendeels ongerepte natuur en het heilzame, gezonde klimaat alleen al, zijn een bezoek waard. Maar het dal van boeren en gastheren heeft aanzienlijk meer te bieden dan natuur en bergen. Meer dan 300 kilometer uitstekend gemarkeerde en geprepareerde wandelwegen nodigen ertoe uit om ofwel op eigen gelegenheid, of met een gids, de bergwereld in dit bijzondere deel van Tirol te leren kennen.

Foto's: Landhotel Tirolerhof & Wildschönau Tourismus

Reisprogramma

1e dag: Heenreis.

2e dag: Vandaag maken we een viermeren tocht. Via Thiersee, bekend van de Passiespelen, de Ursprungpass rijden we naar het aan de Duitse Alpenstraße gelegen Bayrischzell. Daarna verder langs de Schliersee, de veel bezongen Tegernsee en het grootste meer van Tirol de Achensee weer terug naar de Wildschönau.

3e dag: Via het Brixental rijden we naar Kitzbühel waar we met de gondelbaan de Kitzbüheler Horn op gaan, voor een bezoek aan de ‘Alpenblumengarten’. Eventueel kan Wildpark Aurach worden bezocht waar in nagenoeg alle “Heimatfilms” van Hansi Hinterseer opnames zijn gemaakt. De terugreis naar het hotel gaat via St. Johann, Going, Ellmau, bekend van de jaarlijkse muziekfeesten Alpenländischer Musikherbst, en Söll am Wilden Kaiser.

4e dag: Een fraaie bustocht brengt ons in de ‘Zugspitz Arena’ met de dorpjes Ehrwald, Lermoos, Berwang en Biberwier. De heenreis gaat via het Inntal, het Mieminger Plateau en Wildermieming. Daarna bereiken we via Nassereith en de Fernpass het plaatsje Ehrwald, waarna we terugrijden naar het hotel.

5e dag: De ‘Parel van Tirol’ zoals het historische vestingstadje Kufstein ook wel wordt genoemd het kloppende hart van de regio. U krijgt ruim de tijd om de promenade langs de Inn, de Untere en Obere Stadtplatz, de Römerhofgasse, met veel terrassen en souvenirwinkeltjes en eventueel de burcht met het Heimatmuseum te bekijken. In de Bürgerturm speelt om 12.00 uur het ‘Heldenorgel’, met maar liefst 5000 pijpen het grootste openluchtorgel ter wereld.

6e dag: Terugreis met afscheidsdiner.

Hotel

In het driesterren Landhotel Tirolerhof wordt u van harte welkom geheten door de familie Erharter. Alle kamers zijn voorzien van bad of bad, toilet, telefoon, televisie, safe en koelkast. Het hotel heeft een lift, een uitstekend restaurant waar zoveel mogelijk producten uit de eigen regio worden verwerkt, een gezellige bar en een ‘Vitalbereich’ met o.a. sauna, massagedouche en binnenbad.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangen-keuze-menu met saladebuffet)
• 1x dessertbuffet Tiroler-Guatelen
• 1x Bauernbuffet en harpmuziek dessertbuffet Tiroler-Guatelen
• afscheidsdiner incl. 2 consumpties
• welkomstdrankje
• muziekavond
• wandeling door het dorp o.l.v. hotelier
• Wildschönaucard
• Jubileum-verrassingsattentie voor thuis
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 50,-

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Oberau

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
17-10-2021 6 dagen €550,00 Direct boeken
24-10-2021 6 dagen €550,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!