Bewust hebben we voor 2021 gekozen voor nieuwe bestemmingen in Nederland. Een van deze bestemmingen is het bekende Nunspeet, waar u verblijft u in het viersterren NH Hotel.
De natuur van de Veluwe, met een oppervlakte van ca. 1000 km² het op een na grootste natuurgebied van Nederland is overweldigend.

Afwisselend loof-, naald- en gemengde bossen, grasvlakten, stuifzandgebieden en heidevelden. Door deze enorme afwisseling is er ook een ongekende diversiteit aan dier- en plantensoorten.

Nunspeet wordt samen met de dorpen Elspeet, Vierhouten en Hulshorst gezien als het hart van de Veluwe. Het is een groene gemeente en een ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Van oudsher is Nunspeet al een kunstenaarsdorp. Al aan het begin van de vorige eeuw kwamen er veel kunstenaars om het landschap of de schaapskudde te schilderen. In 2014 werd het Noord-Veluws Museum geopend met naast een permanente expositie ook wisseltentoonstellingen.

Reisprogramma

1e dag: Na de ophaalroute rijden we rechtstreeks naar Hanzestad Harderwijk. Rondom de Vischmarkt, waar we de lunch gebruiken, vinden we naast de restaurants en cafés ook veel winkeltjes en boetieks. Een lokale gids laat ons de mooiste plekjes zien. Daarna kunnen we zelf op verkenning uit gaan. ’s Middags bezoeken we het Palingmuseum waar we een unieke kijk krijgen achter de schermen van een ambachtelijke Palingrokerij.

2e dag: Hanzestad Zwolle wordt ook vestingstad, studentenstad en festivalstad genoemd. Het oude centrum herbergt veel monumentale gebouwen zoals de Sassenpoort en de Peperbus, een 600 jaar oude toren, het icoon van de stad. Een gids vertelt ons over de bijzonderheden en eigenaardigheden van de stad. Vroeg in de middag rijden we naar Hattem voor de lunch en een bezoek aan het Anton Pieckmuseum. Anton Pieck is bekend om zijn kaboutertekeningen en het sprookjesbos in de Efteling.

3e dag: Hanzestad en Koekstad Deventer ligt aan de oever van de IJssel. Via een pontje over de IJssel bereiken we de oude binnenstad, waar een gids ons de mooiste plekjes en monumenten zal laten zien en waar we tevens de lunch zullen gebruiken. In de loop van de middag rijden we naar Vaassen voor een bezoek en audiotour door Kasteel Cannenburch.

4e dag: Door de gunstige ligging aan de IJssel en de toenmalige Zuiderzee groeide Hanzestad Kampen uit tot een machtige handelsstad. De stad staat bekend om zijn Kogge, een handelsschip uit de 14e eeuw. We bezoeken de Middeleeuwse Koggewerf, het oude centrum met zijn 3 stadspoorten, gebruiken gezamenlijk de lunch en maken een boottocht. Vanaf het water hebben we een fraai uitzicht op het mooiste stadsfront van Nederland.

5e dag: Na het ontbijt rijden we naar Hoog Soeren voor een bezoek aan het Aardhuis, het historische bezoekerscentrum van Kroondomein Het Loo. We nemen een kijkje in het bezoekerscentrum en maken een wandeling door het Aardhuispark. Na de lunch rijden we naar Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland waar we even op ons gemak kunnen rondkijken. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

U verblijft u in viersterren NH Hotel Sparrenhorst ideaal gelegen aan de rand van het Belvederebos op loopafstand van het centrum van Nunspeet. Alle ruime kamers zijn voorzien van bad/douche, toilet, föhn, televisie, koffie- en thee faciliteiten en kluisje. Faciliteiten in het hotel zijn o.a. lift, restaurant ‘Oinc’, Grand Café, terras en een verwarmd binnenbad.

Inbegrepen

• verzorging op basis van volpension vanaf de lunch op de eerste dag t/m het afscheidsdiner op de laatste dag
• welkomstdrankje
• stadswandeling Harderwijk met lokale gids
• bezoek Palingmuseum incl. proeven
• stadswandeling Zwolle met lokale gids
• bezoek Anton Pieckmuseum
• pontje over de IJssel naar Deventer
• wandeling Deventer met lokale gids
• audiotour Kasteel Cannenburch
• bezoek Kampen en Koggewerf met lokale gids
• rondvaart Kampen
• entree Aardhuispark incl. wandeling gids
• parkeer- en tolkosten

JUBILEUMEXTRA: koffie met gebak in het koetshuis van Kasteel Cannenburch

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids- veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 140,-

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Nunspeet

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
07-06-2021 5 dagen €695,00 Direct boeken
08-10-2021 5 dagen €695,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!