Voor de kerstreizen hebben we dit jaar bewust gekozen voor extra bestemmingen in Nederland. Niet te ver van huis, maar toch verzekerd zijn van sfeervolle kerstdagen. Een van de reizen gaat naar het viersterren NH Hotel Sparrenhorst in het bekende plaatsje Nunspeet helemaal in het noorden van natuurgebied de Veluwe.

De natuur van de Veluwe, met een oppervlakte van ca. 1000 km² het op een na grootste natuurgebied van Nederland is overweldigend. Afwisselend loof-, naald- en gemengde bossen, grasvlakten, stuifzandgebieden en heidevelden. Door deze enorme afwisseling is er ook een ongekende diversiteit aan dier- en plantensoorten. Het hele jaar door is de Veluwe erg in trek bij de fietser en de wandelaar. Men kan er tot rust komen en genieten van de natuur, de fraaie uitzichten en de meest uiteenlopende bezienswaardigheden.

Nunspeet wordt met de kernen Elspeet, Vierhouten en Hulshorst gezien als het hart van de Veluwe. Het is een groene en levendige plaats en een ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Met de fiets, te voet of met een touringcar natuurlijk. Van oudsher is Nunspeet al een kunstenaarsdorp. Al aan het begin van de vorige eeuw kwamen er veel kunstenaars om het landschap of de schaapskudde te schilderen. In 2014 werd het Noord Veluws Museum geopend met naast wisseltentoonstellingen een permanente expositie over schilders van de Noord-Veluwe.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis via een mooie route o.l.v. de chauffeur. Rond het middaguur worden we bij kasteel Cannenburgh in Vaassen verwacht voor de lunch. Aansluitend wordt in kleine groepjes het van oorsprong Middeleeuwse kasteel verkend. Laat u verrassen door de pracht en praal uit vroegere tijden. Daarna rijden we naar Nunspeet. Ontvangst in het hotel met een drankje.

2e dag: Het is Eerste Kerstdag, rustig aan. In de loop van de ochtend rijden we naar Luttelgeest vooreen bezoek aan de Orchideeën Hoeve, de grootste tropische trekpleister van Europa. Op maar liefst 25.000 m² vinden we hier o.a. de Orchideeëntuin, het Amazone Regenwoud, de Lorituin, de Vlinder Vallei, de ‘Zwevende’ Bloementuin, het Mangrovebos, de Citruslaan, het Jungletheater het Makirijk, de stokstaartjestuin. U kunt er vrij rondlopen. De lunch gebruiken we in het serrerestaurant. In de loop van de middag rijden we terug naar het hotel.

3e dag: Tweede Kerstdag. Na het ontbijt rijden we naar Hanzestad Zwolle voor een bezoek een het Nederlands IJsbeelden festival, het grootste ijssculpturen evenement van Europa. De beste ijsbeeldhouwers van de wereld komen naar Zwolle en maken uit 300.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw de mooiste ijs- en sneeuwbeelden van wel tot 6 meter hoog. Het IJsbeelden Festival heeft dit jaar als thema: “what a wunderful world”. U kunt op uw gemak rondkijken. Na de lunch is er nog even tijd om de binnenstad van Zwolle te verkennen voordat we terugrijden naar het hotel.

4e dag: Na het ontbijt verlaten we Nunspeet en rijden we naar Hanzestad Deventer aan de oever van de IJssel. De oude binnenstad staat vol met monumenten en historische bezienswaardigheden zoals het oudste stenen woonhuis van Nederland, de Proosdij uit de twaalfde eeuw. Het boegbeeld is de Lebuiniskerk uit de 15e – 16e eeuw. Loop na de lunch nog even door Het Bergkwartier, de wijk waar normaal gesproken het grootschalige Dickens Festijn plaatsvindt. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in het uitstekende viersterren NH Hotel Sparrenhorst, gelegen op 10 minuten lopen van het centrum van Nunspeet en aan de rand van het Belvederebos. Alle ruime kamers zijn met lift bereikbaar en voorzien van bad/ douche, toilet, föhn, televisie, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een zitgedeelte. Het hotel heeft een uitstekend restaurant ‘Oinc’, Grand Café, terras, verwarmd binnenbad, sauna en een fitnessruimte.

Inbegrepen

• verzorging op basis van volpension vanaf de lunch op de eerste dag t/m het afscheidsdiner op de laatste dag
• speciale kerstdiners op 1e en 2e Kerstdag
• bezoek kasteel Cannenburgh
• entree Orchideeën Hoeve
• entree IJsbeeldenfestival
• welkomstdrankje
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 80,-

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!