Bewust hebben we gekozen voor een bestemming in Nederland en een programma waarbij de nadruk ligt op rust, ruimte en natuur. U verblijft in het viersterren NH Hotel Sparrenhorst in het bekende plaatsje Nunspeet, waar u verzekerd bent van prachtige kamers en van een optimale verzorging.

De natuur van de Veluwe, met een oppervlakte van ca. 1000 km² het op een na grootste natuurgebied van Nederland is overweldigend. Afwisselend loof-, naald- en gemengde bossen, grasvlakten, stuifzandgebieden en heidevelden. Door deze enorme afwisseling is er ook een ongekende diversiteit aan dier- en plantensoorten. Het hele jaar door is de Veluwe erg in trek bij de fietser en de wandelaar. Men kan er tot rust komen en genieten van de natuur, de fraaie uitzichten en de meest uiteenlopende bezienswaardigheden.

Nunspeet wordt met de kernen Elspeet, Vierhouten en Hulshorst gezien als het hart van de Veluwe. Het is een groene en levendige plaats en een ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Met de fiets, te voet of met een touringcar natuurlijk. Van oudsher is Nunspeet al een kunstenaarsdorp. Al aan het begin van de vorige eeuw kwamen er veel kunstenaars om het landschap of de schaapskudde te schilderen. In 2014 werd in Nunspeet het Noord-Veluws Museum geopend met naast wisseltentoonstellingen een permanente expositie over schilders van de Noord-Veluwe.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. We rijden rechtstreeks naar het plaatsje Harskamp waar we na aankomst eerst van een kopje koffie met iets lekkers kunnen genieten. Aansluitend maken we o.l.v. een gids een mooie bustocht over de Veluwe. Op diverse plaatsen wordt een korte of langere pauze ingelast. In de loop van de middag arriveren we bij ons hotel in Nunspeet, waar liefhebbers eventueel een wandelingetje kunnen maken. ’s Avonds kunt u genieten van een prima diner.

2e dag: Na het ontbijt rijden we op ons gemak naar Tollebeek nabij Urk in de Noordoostpolder. Ook hier wordt eerst koffie of thee met iets lekkers geserveerd. De gids die daarna in de bus stapt maakt met u een verrassende Poldertocht waarbij onderweg enkele bezienswaardigheden wat nader zullen worden bekeken. In de loop van de middag beginnen we aan de terugreis. De chauffeur rijdt over de Oostvaardersdijk richting Almere. Indien de tijd het toelaat wordt nog een korte pauze ingelast bij het Informatiecentrum Oostvaardersplassen. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in het uitstekende viersterren NH Hotel Sparrenhorst, gelegen op 10 minuten lopen van het centrum van Nunspeet en aan de rand van het Belvederebos waar u heerlijk kunt wandelen. Alle ruime kamers zijn met lift bereikbaar en voorzien van bad/ douche, toilet, föhn, televisie, kluisje, koffie- en thee faciliteiten en een zitgedeelte. Het hotel heeft een uitstekend restaurant, Grand Café, terras, verwarmd binnenbad, sauna en een fitnessruimte.

Inbegrepen

• 1x overnachting
• 1x uitgebreid ontbijtbuffet
• 1x 3-gangen-keuze-diner
• 2x lunch
• afscheidsdiner
• 2x koffie met iets lekkers
• 2x rondrit o.l.v. gids
• welkomstdrankje
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids- veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 26,50

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Nunspeet

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
27-11-2020 2 dagen €199,00 Direct boeken
28-11-2020 2 dagen €199,00 Direct boeken
11-12-2020 2 dagen €199,00 Direct boeken
12-12-2020 2 dagen €199,00 Direct boeken
18-12-2020 2 dagen €199,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!